Karola_Milka Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Moja sunia nazywa się Atrakcja Dar Atargatis na codzień Milka :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoannaP Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 ...Co do szczeniąt, które się rodzą u nas - to w większości wypadków właściciele sami wybierają imiona, pierwszy wybiera równiez literę :D Super :D Tak jest najlepiej :P Czasami... W jednym przypadku trzech właścicieli piesków wybrało... to samo imię SAGO! Nieźle musiałam się nagimnastykować i przekonywać, w końcu krakowskim targiem psiaki pojechały do nowych domów z imionami SAGO, SARGO i SAVO-NIRO ... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikahaida Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Moje słoneczko w rodowodzie nazywa się: HAIDA Józki a w domku mówimy na nią: Haida, Haidusia, Haidulka, Dulka... :D Pozdrawiam:Monika&Haida Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naomi Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 W srode ide do promotorki - jak powie, ze praca nadaje sie dla ludzi, to szybko gdzies powklejam :) 8) alez tufi, nie krepuj sie, walnij od razu cala prace, na pewno jest fascynujaca, szczegolnie watek pragmalingwistyczny :D (ojej nawet nie wiem czy dobrze napisalam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KORONA Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Tufi dawaj pracę, w końcu coś mądrego poczytamy :wink: :) Co do imion i wybierania przez właścicieli... ludzie kupujący psiaka ode mnie mogli sami je sobie wymyślić, aby tylko było na literę F. Tak więc wyszedł FAWOREK Korona Borealis :roll: Potem już zrobiłam listę i imiona były wybierane właśnie z niej... Jest FUERTA (na którą w domku mówią Funia) jest FALCONE, FISTACJA (Fiśka, to imie było zarezerwowane dla suczki która miała zostac u mnie), Ale została jednak FLAMENCO która po domowemu to po prostu Didi, a najczęściej DID BZID CO MA PSTRO W GŁOWIE... :) Jest też GERWAZY i mój ulubieniec GNIEWKO Korona Borealis. Najbardziej "dziwaczne" imie ma Negra, która w papierach zwie się ETRA ESTATUA. Odziedziczyła to imie po pięknej klaczy... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nice_girl Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 A moja sucz to CYTRA z Werwa, a po domowemu Kenia, Kenik, Franca, Rodek-Smrodek :lol: W cardiganach jest CYTRA z Anegdoty :wink: Moja to po rodowodowemu Mamba :D Podobają mi się bardzo imiona nadawane przez hodowlę Lisiura: ojciec Klio to Nostrzyk, poza tym jeszcze sa Nawłoć,Jaruga, Maruga, Przyszpunt, Szczodrzeniec, Sysydlaczek, Dzięgiel,Trzemcha, Kocanka,Kocimietka,Ładniczka, Radostka, itp. - tak polsko i tak orginalnie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kati Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Mój Raptus oficjalnie nazywa się GROT Inteligent. Mnie się podobają nazwy psów z hodowli Psia Parafia. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 No i niestety - bronie sie we wrzesniu :( A promotorka mnie wkurzyla - nie ma dla mnie czasu :evil: Prace troszke popoprawiam i gdzies wrzuce... Ale i tak mam dola... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adda Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Sunia moja nazywa się ZADRA Klara z Chotomowa, a w domu Lena. Piesek nazywa się IRYD Oaza Wschodu i w domu też Iryd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kika Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 No i niestety - bronie sie we wrzesniu :( A promotorka mnie wkurzyla - nie ma dla mnie czasu :evil: Prace troszke popoprawiam i gdzies wrzuce... Ale i tak mam dola... b]tufinie żartuj - tak sobie nie ma czasu??????[Ale czasy nastały :evil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 A moje psiaki nazywają sie ATOMIC Surdykowska i URANOS Astra Canina :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 tufinie żartuj - tak sobie nie ma czasu?????? Ale czasy nastały :evil: Promotorka wziela sobie kilka doktoratow do recenzji, a poza tym chce juz miec wakacje i nie ma ochoty na czytanie 130 stron o psach, kotach i patyczakach... No niestety - nie tylko mnie tak potraktowala... Eee tam - kiedys w koncu sie obronie, no nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justa Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Eee tam - kiedys w koncu sie obronie, no nie? No jasne ;) Jak by mogło być inaczej :D 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashQ Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Toffi ( NESTOR Połkrza ) :fadein: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metka Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 :D a moja sunka to Temida ZŁOTOLANDIA ( dla przyjaciół- Temi, Temidka, Temisia :wink: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naomi Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 imiona nadawane przez hodowlę Lisiura: ojciec Klio to Nostrzyk, poza tym jeszcze sa Nawłoć,Jaruga, Maruga, Przyszpunt, Szczodrzeniec, Sysydlaczek, Dzięgiel,Trzemcha, Kocanka,Kocimietka o cholibka ale fajnie, skad ludzie biora takie fajne imiona? trzeba miec niezly leb zeby cos takiego wymyslic :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tilia Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 ja mam w domu Avalanche i Bordeaux ;) ale one o tym nie wiedzą- dla mnie to po prostu Mała i Dru :lol: a do Zuzanki niestety rodowodu nie dołączono :wink: cóż - zapewne niedopatrzenie :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
whippetka Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Adda, boshe, masz ZADRE Klare z Chotomowa?! :lol: Klare kiedys znałam, super leonka :D . Nie wiem, czy kojarzysz córkę Dorotę tych państwa... znałam ją całe 6 lat, nietety kntakt sie urwał :) Klare widziałam chyba na zeszłorocznej legionowskiej z p.Marzeną i drugą córką - Gośką. Wiesz moze czy jeszcze wystawiają Klare, fajnie by bylo spotkac :lol: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metka Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 a slyszaliscie o imionach typu : I AM BEAUTIFUL , albo THE MOST FUNNY GIRL :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka_ Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Paco - BAM Exultamus Bona - BONA Tatranska Zima Zuzia - DAISY Errot :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkies Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 A mój yorczek wabi się LORD OF THE DANCE Yorex, ale w domu wołamy na niego poprostu LORD :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 A u mnie dużo pisania :D :lol: :roll: SARA - bez "atestu",więc imię same wybierałyśmy,nazywana też : Nyda,Nydka,NydziaDyda,Dydzia.... TIMUR Arginina - pojawił sie w naszym domu jak miał pół roku,więc imię zostało (ale nam sie podoba) nazywany też: Timek,Timcio,Niuniek,Niufek,Księciunio... CARMELA Hanga - w domu po prostu Carmelcia,Carmelunia,Lalunia.... GAFFA Galida - imię mogłyśmy wybrać ,pod warunkiem,że będzie na "G" i zaakceptują je hodowcy-z uwagi na umaszczenie suni imię pasuje do niej jak ulał...a domu wołana też :Gaffcia,Gaffuszka,Pieguszka... ARABELLA Royal Antidotum - w domu nazywana Bellunią i Dzidzią... AMIK - niedawno wzięty staruszek z azylu,nie reaguje na wołanie (najprawdopodobniej nie słyszy),za to raeguje na ruch pozostałej sforki i mimo złego wzroku radzi sobie świetnie,a na dodatek jest uroczym domownikiem... Ale się rozpisałam..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shangri_la Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 moje suczysko ma BIRA z kamienieckiego zamku, po domowemy bira lub ira :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind34 Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Nasz staffik w metryce miał Tax, ale zdrobnienie brzmiało tak jakoś nieszczęśliwie - Taxi, więc nazwaliśmy go podobnie - Max. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briards Posted July 6, 2004 Share Posted July 6, 2004 a co powiecie o CHARISFA (wymawia sie bardziej jak sarisfa) van't pachthof , bardzo oryginalnie moim zdaniem ale w domu to RISSY :-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts