Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poświata']Fajnie się czyta Twoje opowieści :-D.
U mnie problem jest mniejszy, bo mam same dziewczyny - Poświata od zawsze była "ciapą", Tofcia generalnie jest grzeczna, Lara .... to się dopiero okaże. Póki Toffi była mała z Poświatą miała kontakt jedynie pod kontrolą, choćby ze względu na różnicę w wielkości i masie. Potem Tofka podrosła, swą niewielką posturę nadrabia zwinnością i szybkością, i dziewczyny jakoś sie dogadują. Owszem odchodzą gonitwy, zapasy, zagryzania i warkoty, ale bez awantury i bez rozlewu krwi.
Poświata nigdy nie przejawiała chęci dominacji, nigdy nie próbowała dyskutować z nami na temat hierarchii stada, ma w nim swoje miejsce i chyba jej to miejsce pasuje. Tofulec też jeszcze się z nami nie pokłócił, czasami widzę że nie bardzo jej się podoba to co ma zrobić w danym momencie, robi to z ociąganiem, ale robi, bo wie że ze mną się nie dyskutuje :mad::evil_lol:.
Jeśli prawdą jest że sznaucery są charakterne, to prawdopodobnie szefową stada zostanie Lara jak tylko podrośnie :lol:. Oczywiście zaraz po mnie :evil_lol:. [/quote]

Dobrze masz :lol: !!! Nasz Chandler jest wielkim dominantem i trzeba było naprawdę dużo pracy, konsekwecji i cierpliwości, żeby wyrósł z niego taki fajniasty pies, jakim jest teraz[IMG]http://www.animated-gifs.eu/mammals-dogs-12/0002.gif[/IMG]. Całe szczęście, że trafiliśmy do psiego przedszkola, a potem do szkoły, bo z pewnością z naszym doświadczeniem byśmy go skrzywdzili. Chandler o wszystko walczył, nie chciał się w niczym podporządkować, a my byliśmy na skraju załamania nerwowego... [IMG]http://www.christcenteredforums.com/forum/images/smilies/th_sad0116.gif[/IMG]Wtedy nigdy bym nie pomyślała, że tak dużo można osiągnąć pracując z psem. Od czasu do czasu Chandler próbuje nas - myśli sobie: może już się zestarzeli, może już mogę być prezesem...[IMG]http://www.animated-gifs.eu/mammals-dogs-12/0028.gif[/IMG] Nie może :evil_lol: !!!!
A Cler, jak ćwiczymy w domu z Chandlerem i wydajemy mu polecenia, staje w swoim koszyczku i wykonuje wszystkie komendy razem z bratem: siada, kładzie się, stoi... i patrzy na nas wzrokiem: widzicie, jaka jestem mądra i grzeczna. Jak ją zawołamy i ma wykonać te same polecenia sama, to nagle okazuje się, że ona niestety nie zna polskiego i włada tylko językiem swojej rodziny po ojcu, a my z kolei po szwedzku ani rusz...:cool3:
Ja to bym się obraziła na miejscu Poświaty - ona z pewnością nie jest "ciapą" tylko dumnym psem myśliwskim [IMG]http://www.animated-gifs.eu/mammals-dogs-heads/0020.gif[/IMG] i co jej tam jakieś kocurki i tyciulkie kernisiątka. A gdybyś miała kiedyś w domu dosyć spokojnych dziewczynek, zafunduj im chłopaka - atrakcje murowane...:razz::lol::loveu:

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie na szcząscie dramatycznie nie jest. Kot jest spokojny (chociaż nie raz porządnie mnie pogryzł, bo nie miał ochoty na mizianko :mad:).
Magia męczy kota, ostatnio jest na etapie gryzienia go (już wie, ze mnie sie nie gryzie to wyładowuje sie na biednym Rudusiu :evil_lol:). Zresztą wiecie jak to jest ze szczeniakami, zawsze mają nadmiar energii. Wierzę, ze i u mnie kiedys będzie lepiej, ze Magia kiedyś (niedługo) troche spoważnieje. :p

Posted

[quote name='katik']Zresztą wiecie jak to jest ze szczeniakami, zawsze mają nadmiar energii. [B]Wierzę, ze[/B] i u mnie kiedys będzie lepiej, ze Magia kiedyś (niedługo) [B]troche spoważnieje[/B]. :p[/QUOTE]

Ja wciąż mam nadzieję, że mój prawie 5-letni pies trochę spoważnieje, ale powoli ta nadzieja juz zanika:evil_lol:

Posted

[quote name='Justa']Ja wciąż mam nadzieję, że mój prawie 5-letni pies trochę spoważnieje, ale powoli ta nadzieja juz zanika:evil_lol:[/quote]
ja jak na razie jestem pełna optymizmu. :evil_lol:

Posted

[quote name='katik']ja jak na razie jestem pełna optymizmu. :evil_lol:[/QUOTE]

:evil_lol:
z drugiej jednak strony to taki pocieszny widok - dorosły pies np. atakujący rano twoją stopę :eviltong:

Posted

[quote name='Justa']:evil_lol:
z drugiej jednak strony to taki pocieszny widok - dorosły pies np. atakujący rano twoją stopę :eviltong:[/quote]
U mnie rano Magia nigdy nie zauważy, kiedy ja wstaję. Ja idę do łazienki, a ona wskakuje do mojego łóżka i szuka mnie pod kołdrą. :evil_lol:

Posted

[quote name='katik']U mnie rano Magia nigdy nie zauważy, kiedy ja wstaję. Ja idę do łazienki, a ona wskakuje do mojego łóżka i szuka mnie pod kołdrą. :evil_lol:[/QUOTE]

Hah, to u mnie odwrotnie. W weekend spacery od łóżka do łóżka zaczynają sie o 6:eviltong: Wszyscy oczywiście udają, że jej nie widzą, nie słyszą i smacznie śpią:lol: Ale niech ktoś spróbuje poruszyć nogą, to nie ma przeproś - żyć nie da. atak na stopę gwarantowany :evil_lol:

Posted

To ja mam powód do zadowolenia, bo Magia lubi dłużej pospać. Magia śpi z moją mama w pokoju i jak mama wstaje to Magia tez sie budzi, ale nie wstaje. Ale jak ja w weekend śpię dłużej to ona wskakuje ma mnie (na moja twarz) i chcąc nie chcąc musze wstać. Już dwa razy sdarła mi skórę z nosa, więc teraz nawet nie próbuję jej odganiać.

Posted

[quote name='katik']To ja mam powód do zadowolenia, bo Magia lubi dłużej pospać. Magia śpi z moją mama w pokoju i jak mama wstaje to Magia tez sie budzi, ale nie wstaje. Ale jak ja w weekend śpię dłużej to ona wskakuje ma mnie (na moja twarz) i chcąc nie chcąc musze wstać. Już dwa razy sdarła mi skórę z nosa, więc teraz nawet nie próbuję jej odganiać.[/QUOTE]

To faktycznie pozazdrościć takiego śpiocha ;)
Ale powiem szczerze, że budzenie się poprzez zimny nos na policzku, a pierwszy widok po otworzeniu oczu to ogromne oko mówiące 'to co robimy?spacerek?! jedzenie?! zabawa?! wstawaj wstawaj szybko!!!' to widok rozbrajający :loveu: dopóki nie dostanie się pac łapą po twarzy :diabloti:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]wpadłam z życzonkami [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_15_11.gif[/IMG]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9136678&postcount=204[/url][/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Asiaczek']Poświato, jestem jak najbardziej "za" wspólnym mizianiem.

[SIZE=4][B]I dlatego proponuje moze pierwszy weekend w nowym roku? Co osoby zainteresowane na to?[/B][/SIZE]

Pzdr.[/quote][SIZE=4][B]JESTEM [SIZE=6] ZA[/SIZE] :multi:!!!![/B][/SIZE]

Posted

[quote name='Asiaczek']A kto jeszcze jest "za"?
Dobrze byłoby wiedziec, jak sie umówic...
pzdr.[/quote]Wcześniej parę osób wyrażało chęć :hmmmm:. Zapraszam serdecznie wszystkich :cool3::multi:.

[quote name='Sabina1']Ja może bym i była za, ale kto wie, czy bedę zaproszona :razz:[/quote]No masz :roll:, jasne że Cię zapraszam.

[quote name='Patka']O ja Beatko własnie zobaczyłam gratulacje nowego domownika :loveu:[/quote]Dzięki Patuś, dzięki. ucałuj od nas Polę :loveu:!!!

Posted

Chętnie bym dołączyła ,ale wtedy mam odbierać maluszka-mutanta;-) a teraz lecę zobaczyć nowego domownika:-D
P.S Zapomniałam napisać to ja mudik tylko z konta Uli Aussie piszę:-)

Posted

Spóźniona karteczka:
[URL="http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/grafika/?action=view&current=kartka_b.jpg"][IMG]http://s68.photobucket.com/albums/i28/punia/grafika/th_kartka_b.jpg[/IMG][/URL]

Kernisiopodobna sunia, którą tu pokazałam jakiś czas temu, ma dom :multi:

Posted

Witam wszystkich poświątecznie, niestety chora i zasmarkana po pas :placz:. Dzieci też chore, jedno jedzie na antybiotyku, więc Sylwester szykuje się nam wybitnie łóżkowy :diabloti:. Qrcze cały rok udało mi się nie chorować, nie miało kiedy mnie dopaść :angryy::mad:.
Mam tylko nadzieję, że nie sprawdzi nam się przysłowie jaki Nowy Rok taki cały rok, bo się trymerem pochlastam :mad:.
Póki co prochy łykam garściami i próbuję jak najszybciej wyzdrowieć.....

ps. Lara rośnie jak na drożdżach, apetyt ma nieziemski, ile by jej nie dać tyle zje. Ostro ćwiczymy nie rzucanie się na michę. Jak podzdrowieję biorę się za naukę chodzenia na smyczy, 5.I mamy trzecie szczepienie, parę dni kwarantanny i trzeba będzie się ruszyć za płot :lol:.