Jump to content
Dogomania

Schronisko dla zwierząt w Swarzędzu (k. Poznania) - Pierwszy post - aktualizacja!!

Recommended Posts

Posted

Z tego co wiem to schron nie jest zamykany, ale jest zakazane przyjmowanie z innych gmin oprócz Swarzędza i ultimatum na dwa lata aby doprowadzić schron do porządku a adopcje pewno nadal będą ale pod kontrolą

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie martw się przecieki będą bo tak czy tak ktoś się wygada ale jak słyszałam to nawet goście adopcyjni nie wchodzą tylko przed bramą mówią jakiego chcą psa, pies jest przyprowadzony.Zakaz wejścia jest uzasadniony

Posted

[quote name='lania']Nie martw się przecieki będą bo tak czy tak ktoś się wygada ale jak słyszałam to nawet goście adopcyjni nie wchodzą tylko przed bramą mówią jakiego chcą psa, pies jest przyprowadzony.Zakaz wejścia jest uzasadniony[/QUOTE]

no zachęcać do adopcji to raczej nie będzie, jak dla mnie będzie z tym schronem jeszcze gorzej

Posted

[quote name='lania']Nie martw się przecieki będą bo tak czy tak ktoś się wygada ale jak słyszałam to nawet goście adopcyjni nie wchodzą tylko przed bramą mówią jakiego chcą psa, pies jest przyprowadzony.Zakaz wejścia jest uzasadniony[/QUOTE]

czym uzasadniony? to jakaś paranoja... teraz będzie jeszcze mniej adopcji :(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

...nie mam kiedy się przejść...a podobno trafił tam psiak mojego znajomego...coś amstafowego...nie znam się...biały z rudymi ciapami...Diego fajny piesek...podobno uciekł za psami a teraz ojciec nie pozwala mu go odenrac bo go nie lubił....Moze widziałyscie takiego psiaka...ma kopiowane uszka....jakby co to załatwię zdjecia...zal psiaka...kazałam znajomemu go zabrac bo przecież to tragedia go tu zostawiać ale nie wiem czy to zrobi :(

Posted

Kateczka, a może to "nasz Gaston"? Został zabrany ze schroniska, jest biało rudy, ciapaty i ma cięte uszy.

[url]http://www.fundacja-ast.pl/content/view/771/65/[/url]

Posted

Jestem na 99%pewna, ze to Diego....Po pierwsze Suchy Las....a psiak mieszkał w Golęczewie...to za Suchym Lasem jakby się jechało od Poznania...po drugie te za mocno kopiowane uszka...I te rude plamy...tę dużą na oku miał na pewno....ale w sumie nigdy się nie przygladałąm dokłądniej bo z moim podchodzić nie mogłam bo mi się szarpał....Pewnie młody nie kastrowany prawda??? A miał kolczatkę.....taką podwójną??? chciałam znaleźć zdjecia na naszej klasie ale znajomy usunął konto :( Boże powiedział mi, ze mu uciekł za psami....:( Strasznie się cieszę, że jest na tymczasie...to była fajna psina...a ten............na niego nie zasługiwał...ale jestem wściekła :( najgorsze, ze on ma jeszcze jednego podobnego psiaka ale widziałam tylko na zdjęciach

Posted

Sprawdzimy, czy reaguje na imię Diego.
A jesteś coś w stanie o psie napisać? Ile ma, jak się zachowuje, czy wcześniej był leczony na niewydolność trzustki. Cokolwiek co da nam o nim informacji.

Posted

to na bank Diego...znalazłm jego zdjęcie na jednym forum....
[url]http://goleczewo.futbolowo.pl/goleczewo/?p=galeria&kat=32&idim=4&tcol[/url]
Psisko świetne...miałam okazję go parokrotnie głaskać...jak jeszcze nie miałam Tanka....
postaram się o jego ksiażeczkę o ile takową posiada....Poza tym wiem niewiele oprócz tego, ze nie był kastrowany bo to próbowałam przetłumaczyć

Posted

jest mi tak strasznie wstyd...a jednocześnie jestem wściekła :( naprawdę nie wiem co powiedzieć...i po co te kłamstwa...sam ze mną w sobote zagadał na temat Diego....doczytałam że miał Parwo...co moze wskazywać, ze nawet szczepiony nie był :(

Posted

kurcze......znam nazwisko...ale on wie, ze się zianteresowałąm znalezieniem mu domu (jak myślałam, ze jest w schronie)....a nie chce żeby mój Paweł miał nieprzyjemnosci...bo grają w jednej drużynie...dowiem się najpierw czy ta jego bajeczka była bajeczką czy mu ojciec naściemniał....możemy się tak umówić??? Na razie napisałam do jego dziewczyny o ksiażeczkę.....i postaram się jak najwięcej dowiedzieć...tylko nie wiem czy liczyć na szczerosć :(

Posted

Nie gminy rezygnują, a Swarzędzowi nie wolno przyjmować jeszcze przez jakiś czas psów i raczej to, oraz mała medialna nagonka na panujące w tym miejscu warunki są powodem nie podpisywania umów ze schroniskiem Kozłowskiej.
Schron finansowo stoi całkiem dobrze - a to, że pieniądze nie idą tam, gdzie trzeba to inna sprawa.

Pozostaje kwestia tego, gdzie np. taka Mosina, Czerwonak, Kórnik etc. będą odwozić bezdomne zwierzęta..