Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skrzynie są wykładane rówież slomą, bo jak pies wyjdzie np. na deszcz, a potem położyłby się w kocyk, to kocyk też zrobiłby się mokry i nie grzałby tylko ziębił. Po słomie mokre ścieka, dlatego właśnie wykładane są słomą.

• 2 weeks later...
Posted

A wiec, na prosbe Koperka, napisze tutaj co slychac u mojej gromadki.

Psotka, bohaterka watku, to bardzo przytulasny pies. Lasi sie do wszystkich, jest szalona, i wszyscy ja lubia. Nawet moj tesc, ktory niejest zabardzo przyjacielem zwierzat, i zadnych moich psow nieglaska, to specjalnie zatrzymuje sie przy niej, mowi do niej i ja tuli. Ale ona jest rzeczywiscie inna od normalnych psow. Nieobrazajac jej wogole, uwazam ze jest prostu niezainteligentna. Nierprzywiazuje sie zbytnio do czlowieka, cieszy do wszystkich tak samo, i idzie z kazdym, nawet sie nieodwracajac. Co do czystosci w domu, to nawet dobrze idzie. Zdarzy sie jej tak raz na pare dni, ale wazne zeby jej regularnie jedzienie dawac, i to samo, i zabierac po poludniu, to noc wytrzyma. W ciagu dnia trzeba z nia wychodzic 4 razy, to tez jest OK.
Bede jej szukac domu u starszej pani, ktora jest caly czas w domu, i chce pieska do tulenia, bo ona do tego idealna.

Walker jest psem bardzo zywym. Jest niesamowicie umiesniony i wytrzymaly. Nadawal by sie znakomicie do sportu z psem, jak agility itd.
Byl dzisiaj z nami w terenie, biegl bez smyczy za bryczka i koniem poltorej godziny, i nawet sie niezmeczyl. Jest kochany, ma ogromna cierpliwosc do dzieci, mozna mu wszystko z pyska wyciagnac, nawet niewarknie. Z wygladu i umiesnienia, i z sily szczeki, ma cos z Amstafa lub Pitbulla.
Biedny pies nawet nieweidzial co to pilka. Dopero go ucze bawic sie, bo jak sie chce rzucic pilke to ucieka, bo boi sie ze dostanie lanie, ze sie w niego rzuca.:shake: Spi u nas w sypialni, i jest przegrzeczny w mieszkaniu.

Vita to jednak moja milosc.:loveu: Taki kudlaty misiu do tulenia. Ona tak bardzo szuka kogos do kochania. Bardzo sie przywiazuje, jest ogromnym pieszczochem, i tulilabym ja calymi godzinami. Oko jednak dalej lzawi, i wet mowil ze chyba bedzie musial to jedno oko operowac, bo nieladnie bylo zrobione. Az balam sie zapytac ile to taka operacja tu bedzie kosztowac:-o.
Do naszych wszystkich psow jest OK, zaakceptowala wszystkie, ale do obcych sie rzuca jak sa blisko. Jest to jednak do poprawienia, i do wytrzymania. Czysciutka w domu, i cierpliwa do dzieci.

Posted

to jakiś cud przemiany..."wody w wino"...
jadą do Reksiu takie psie "wyrzutki-odpady", a u Niej zawsze okazuje się, że to cudeńka do kochania.....

biedactwa po prostu wcześniej krzywdzone przez ludzi....i dopiero w normalnych warunkach zaczynaja się normalnie zachowywać....

Posted

Bo ja to tutaj tylko zachwalam wszystkim schroniskowe psiaki. Uwazam ze sa to najkochansze, najgrzeczniejsze, najbardziej wdzieczne psiaki ze wszystkich. Kazdy kto ma psa odemnie jest bardzo szczesliwy, trzeba tylko znalezc wlasciwego psa do wlasciwej osoby, bo niekazdy pies nadaje sie do kazdego czlowieka.
A te psiaki jak przyjada, to potrzebuja tylko uregulowanego trybu codziennego, troche spokoju, swoje miejsce, inne psy, tulenie, spacerki, i wtedy staja sie nie do poznania.

Posted

trzymamy kciuki za 2 pozostale. Zawsze pojedzie jakis cukierek niedoceniony w schronie,co szybko domek znajduje, heheh ciotka to ty juz w okolicach bedziesz znanan ze takie perelki masz:lol:to moze sami sie bede zglaszac do ciebie.

Posted

A podobno Psotka to miał być pies skrajnie agresywny, nadający sie tylko do uśpienia :mad::diabloti:

Haaa.... ja wogóle musze zgłosic jakąś reklamację do schronu, bo ciągle dostaję co innego niz chciałam- Piku miała nie chodzić, a gania, Gabi miała niedowidzieć i być stara a lata jak gupek i ma może 5 lat... Ru miała być staruszka nad grobem.... :mad: Łoszustwo!!!!!! :evil_lol:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
A podobno Psotka to miał być pies skrajnie agresywny, nadający sie tylko do uśpienia :mad::diabloti:

Haaa.... ja wogóle musze zgłosic jakąś reklamację do schronu, bo ciągle dostaję co innego niz chciałam- Piku miała nie chodzić, a gania, Gabi miała niedowidzieć i być stara a lata jak gupek i ma może 5 lat... Ru miała być staruszka nad grobem.... :mad: Łoszustwo!!!!!! :evil_lol:

oby więcej takich oszustw :evil_lol:
Czy doszło 150 zł z bazarku?

Posted

A sluchajcie, czy Psotka u was szczekala? Bo musze powiedziec ze do tej pory ani razu nie szczeknela tutaj:crazyeye:. Az mi ludzie niewierza jak pytaja ze to male to napewno duzo szczeka, a ja musze mowic ze jeszcze nigdy nieslyszalam ze szczeknela:evil_lol:.

Posted

Psotka pojechala dzis do nowego domku.
:laola:

Po tym jak ja wstawilam na internet, i oglosilam w gazecie, to dzwonilo sporo ludzi bo piekna jest, wiec moglam wybierac. Mam nadzieje ze dobrze trafilam;) ze ta pani wybralam.
Poszla do pani w wieku 59 lat. Kobieta jest wdowa od 2 lat, a przedwczoraj umarl jej psiak ktorego miala 12 lat, wysiadly nerki i jeszcze cos. Kobieta byla zalamana i corka szukala dlaniej psiaka. Byli tu 2 razy, i zakochala sie w Psotce. Ona jest caly czas w domu, pracuje dorywczo 2 razy w tygodniu po 2 godziny, i mieszka sama, wiec Psotka bedzie ja miala cala dla siebie. Na zdjeciu widac jak ja chwycila i tulila do siebie i calowala, a Psotka nieweidziala za bardzo co robic, jak ja jakas obca baba sciska, widac jej mine na zdjeciu:evil_lol::evil_lol:

Posted

Ona umnie to zupelnie do nikogo nieklapala, a sporo obcych spotykala. Cieszyla sie poprostu do kazdego. Nawet w knajpie jak ja zabieralam, to wszyscy ja glaskali, a ona do wszystkich sie pchala. ANI RAZU nawet niemiala zamiaru klapnac, zero agresji.