furciaczek Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Juz zapisuje i dziekuje:loveu: Az serce peka na widok tych maluszkow:-(
clockwork Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 [quote name='BBeta']Byłam dzisiaj u weterynarza, co do szczepień, można to zrobić już teraz, ale szczepienie będzie trzeba powtarzać jeszcze 2-krotnie (lub nawet 3) natomiast jeżeli pierwszą dwake dostaną dopiero w 8 lub 12 tygodniu życia szczepienie będzie powtarzane tylko 1 raz, dla szczeniąt to podobno lepiej ;) [FONT=Arial]że niby one nie mają 8 tyg???? :crazyeye: jak określił twój wet???? jeżeli tak mówi to ok.. ja już zapomniałam jak to ze szczeniakami :roll::oops: pamiętaj o paragonach;) a tablety na robale wzięłaś???? [/FONT]
BBeta Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]że niby one nie mają 8 tyg???? :crazyeye: jak określił twój wet???? jeżeli tak mówi to ok.. ja już zapomniałam jak to ze szczeniakami :roll::oops: pamiętaj o paragonach;) a tablety na robale wzięłaś???? [/FONT] Mają około 7, najlepiej zaszczepiać je dopiero za miesiąc, bo na razie nie ma takiej potrzeby no i wyjdzie taniej. W tych książeczkach, które mi dałaś w tabelce jest napisane kiedy i co się podaje. Odrobaczone też mają być dopiero za około 2 tygodnie, więc rachunków póki co brak ;)
halbina Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 okrąglutki post 10000 mi stuknął... to go wam zadedukuję, maluszki...
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial]:placz::placz::placz:w schronisku 3 kolejne szczeniorki około 6 tygodniowe znalezione w lesie :placz:.....czyli na stanie jest 9 w schronie i 2 na DT ...:placz:czyli 11 niemowlaczków [/FONT]
furciaczek Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]:placz::placz::placz:w schronisku 3 kolejne szczeniorki około 6 tygodniowe znalezione w lesie :placz:.....czyli na stanie jest 9 w schronie i 2 na DT ...:placz:czyli 11 niemowlaczków [/FONT] Kurcze codziennie jakies nowe bidy:placz:
emilia2280 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Alicja, rób zdjécia niemowlát. Trzeba oglaszac dzieci na gwalt.
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='emilia2280']Alicja, rób zdjécia niemowlát. Trzeba oglaszac dzieci na gwalt. dziś w schronisku tylko Magda .....dostałam SMSa z wiadomością :placz: [FONT=Arial]ja za chwilkę wrzucę w post foty tych co zostały ...a Magda jak wróci wstawi te nowe właśnie patrze wstecz ... wczoraj Magda dawała aktualne .... te nowe 3 z lasu są podobne do sunieczki czarnej z piaskownicy ... Wieczorej Magda COŚ Wam napisze na watku jastrzębskim ..... [/FONT]
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial][SIZE=5]SUCZKI 1. mała czarna jamniczkowata [/FONT] [FONT=Arial] 2. czarna z piaskownicy [/FONT]
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial]3. nie wiadomo skąd [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]4. czekoladka z ogonkiem[/FONT] [FONT=Arial][/FONT]
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial]PIESKI [SIZE=3]5. Onkowaty [/FONT]:roll::roll: [FONT=Arial]6. czekoladka bez ogonka [/FONT]
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial][SIZE=5]Na DT u BBeta [/FONT][FONT=Arial] PIESEK gładki półogonek [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial] SUCZKA kudłata bez ogonka [/FONT] [FONT=Arial][/FONT]
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [FONT=Arial]MAMUSIA :loveu: wystraszona , spragniona pieszczot ....w tygodniu idzie już na zbiorcze boxy:roll: [/FONT][FONT=Arial][/FONT]
MARCHEWA Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Widziałam dzisiaj maluszki,są urocze:loveu:,mam nadzieję,że niebawem będę mogła zabrać jakieś kluchy na dt.
Anka__ Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ta cudowne sa te szczeniaki :) Dziś jeden już trafił do domu :) Miejmy nadzieje że będzie mu sie dobrze żyło :lol:
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='Anka__']Ta cudowne sa te szczeniaki :) Dziś jeden już trafił do domu :) Miejmy nadzieje że będzie mu sie dobrze żyło :lol: [FONT=Arial] witam znajomą z wczorajszego kojca szczeniaczków :multi::multi:[/FONT]
Alicja Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='MARCHEWA']Widziałam dzisiaj maluszki,są urocze:loveu:,mam nadzieję,że niebawem będę mogła zabrać jakieś kluchy na dt. [FONT=Arial] :cool1:no i nie załapałam się na jedzonko ;)[/FONT]
clockwork Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][SIZE=5]SUCZKI 1. mała czarna jamniczkowata [/FONT] [FONT=Arial]POJECHAŁA DO DOMCIU DZIŚ!!!! do rodziny naszej wetki :razz:[/FONT] [quote name='Alicja'][FONT=Arial]MAMUSIA :loveu: wystraszona , spragniona pieszczot ....w tygodniu idzie już na zbiorcze boxy:roll: [/FONT] [FONT=Arial]MAMCIA MUSI WYJŚĆ ZE SCHRONU DO DT!!! ma chorobe skóry :placz: albo nuzyca, albo grzybica, albo bóg wie co :placz::placz: sypie sie całymi płatami - i łysieje plackami :-( nie ma szans na adopcje :shake::shake::placz: [/FONT] [quote name='Anka__']Ta cudowne sa te szczeniaki :) Dziś jeden już trafił do domu :) Miejmy nadzieje że będzie mu sie dobrze żyło :lol: [FONT=Arial]witam na forum naszą wolontariuszke :razz: [/FONT]
Anka__ Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Witam :) Ten najmniejszy poszedł :) Mam nadzieje że tak cala reszta skończy xD Chętnie bym ja wziela na DT ale nie mieszkam sama do tego mam 2 koty więc niebardzo
furciaczek Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Anka__ napisał(a):Ta cudowne sa te szczeniaki :) Dziś jeden już trafił do domu :) Miejmy nadzieje że będzie mu sie dobrze żyło :lol: Witamy serdecznie:loveu::multi: Biedna mamuska no:placz:
MARCHEWA Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 A ja miałam doła,że nie zabrałam jej dzisiaj ze sobą,a jej to na dobre wyszło:multi:.A wetka mówiła,że to dobrzy ludzie? A jedzonko smakowało maluchom?:cool3:
Anka__ Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 jedzonko napewno smakowało ale jakoś niezbyt duzo tego zjadly duzo zostało :) Ale napewno wszytko juz zjadły Jutro przyniose Magda te tacki do karminia
clockwork Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 [quote name='MARCHEWA']A ja miałam doła,że nie zabrałam jej dzisiaj ze sobą,a jej to na dobre wyszło:multi:.A wetka mówiła,że to dobrzy ludzie? A jedzonko smakowało maluchom?:cool3: [FONT=Arial]martwią mnie bo nie mają apetytu :-(:-( boje sie że coś im dolega :shake::shake:[/FONT]
Recommended Posts