netti1 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 te czerwone powieki w kącikach oczu nabrzmiewają i puchną,robią się takie czerwone gule przysłaniające częsciowo oczko,po pomasowaniu powieka cofa się z powrotem i oczko wygląda znów normalnie. Quote
akucha Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Dzięki, nie spotkałam się dotychczas z taka przypadłością. Moja Tola miała ostatnio usuwane grudy z trzeciej powieki, myślałam, że może to to samo. Quote
Apbt_sól Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 a wiec - mała juz w domku po wakacjach :) Dzieci ostatecznie zarzadziły imie Dodi :loveu: i basta sie nie zmiania, mała tozywioł w małym ciałku :diabloti: właśnie rozpracowuje tel.komórkowy , naszczekała na szafe z lustrami- boć tam kurde piesek i bawić sie chcala z odbiciem :loveu::evil_lol: pilnuje sie jest grzeczna i same superlatywy :loveu: śpi na poslanku w dzien bo do zabawek na blizej łożko w nocy :diabloti: Straszy chlopiec , Maksym opiekuje sie mała Dodi nalezycie:loveu: Ewa sie zarejestuje dzis labo jutro- bo musi ten cały kram ogarnac porzadnie w domu- fotek bedzie full , ja narazie mam kilka , wieczorem wiecej :cool1: Dodi jst uwielbiana i kchana , ewa ma totalnego bzika na jej punkcie :loveu: Quote
lavinia Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 ja kocham po prostu takie fotki :loveu::loveu: Quote
lavinia Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Na tym ostatnim zdjęciu widać wyrażnie, że to jest córeczka Figi - to samo spojrzenie :-) Quote
Apbt_sól Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 dokladnie stwierdzialm to odkad zobaczylam Fige- toczka w toczke w małą:) Quote
joannaw Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Balbinka też ma bardzo podobną buźkę i oczka. Ale wydaje mi się, że Balbinka jak dorośnie będzie bardzo podobna do Biedronki. Może Biedronka to też córka Figi, albo jest z nią spokrewniona? Quote
lavinia Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Joasiu, Biedronka i Figa są teoretycznie w tym samym wieku...może to siostry są ? Tak - chyba coś mi się przypomina - facet mówił że Figa Puma i Biedronka to siostry, tylko Panda była starsza od nich i nie spokrewniona z nimi Quote
Inez de Villaro Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Cudne zdjęcia!!!!rzeczywiście malutka podobna do Biedronki ...ta kreseczka na głowie... netti- my tez mielismy takie same problemy z trzecią powieka u Barneya....bo wydorośleniu minęło mu na zawsze jednak na jedno oko też musiał miec zabieg...bo zatarł sobie jak spuchło...trzeba na to bardzo uważać Quote
lavinia Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 dziś Puma - mama szczeniaczków, jedzie do swojego nowego domu :loveu: będą fotki Ja nigdy nie wiem, które maluchy są od której suni ( oprócz mojej małej oczywiście, która jest Figusiowa ). Wy same wiecie najlepiej . Pumcia będzie mieszkała w Warszawie, niedaleko ZOO. Quote
BALBINA Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Nie pisałam , bo byliśmy na urlopie z dzieciakami czyli moim synkiem Nikodemem I Balbinką . Bulwa nam rośnie niewiarygodnie szybko, je za trzech , psoci za 8 . Wszystkiego ciekawa , zaczepia większe psy i do tego ustawia ich pod siebie ( babka z charakterem ) :diabloti:. Jedynie nasze przybłędne kotki , które dokarmiam , pogoniły ją i przed nimi czuje respekt. Przepraszam za brak zdjęć, poprawie się i w końcu wkleję. Korzystam w pracy z kompa bo w domu na blue conect to idzie i idzie i można znieść jako . Quote
Inez de Villaro Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Lavinia- Ptyś Emisia Beni i szczeniaki agaty-air są od Pumy:) i jeszcze jakiś marengo chłopak z Gdańska chyba....piątka ich była... Quote
netti1 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 a mój czyim jest synkiem i gdzie jego rodzeństwo jest? Quote
Bila Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ale Benia to normalnie do karnego raportu:mad::diabloti:. Gdzie foty? Quote
Inez de Villaro Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 netti- Porto jak suczka (była) lavinii jest po Figuni:) i cała reszta niewymieniona przeze mnie powyżej:) Quote
lavinia Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 czyli Gacuś Menrzusia jest po Pumie ? Czy Elmo ? Trzeba zapytać Agaty - ona je wszystkie odróżniała od pierwszego dnia...nie wiem jak, ale odróżniała Quote
Menrzuś Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 lavinia napisał(a):czyli Gacuś Menrzusia jest po Pumie ? Czy Elmo ? Trzeba zapytać Agaty - ona je wszystkie odróżniała od pierwszego dnia...nie wiem jak, ale odróżniała Po Pumie....nawet umaszczenie ma po niej ;) Quote
lavinia Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Menrzusiu.......:mad::mad::mad: to ja poproszę o zdjęcie Gacusia, TUTAJ, żebym mogła sobie to umaszczenie pooglądać :-) Quote
Inez de Villaro Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Menrzuś napisał(a):Po Pumie....nawet umaszczenie ma po niej ;) no i to jest ten nasz zaginiony brat :) dawajcie fotki!!!!!!!!!!!!!!!!:) Quote
Inez de Villaro Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Emisia, Jacobs, Inka, Gacuś i mój Ptyś....cała rodzinka:) Quote
joannaw Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Popieram Lavinię. Menrzusiu,koniecznie wklej tutaj zdjęcia Gacusia, żebym mogła mojego tymczasowego podopiecznego pooglądać. Gacuś rzeczywiście jest bardzo podobny do Pumy (to samo umaszczenie, budowa). Pewnie nowa właścicielka Pumy też chętnie poogląda jej dzieci. Inez, a kto jest szósty z waszej rodzinki. Było przecież sześć szczeniaków od Pumy i sześć od Figi. Chyba, że coś pomyliłam. Quote
agata-air Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Po Pumie było 5 (tak jak pisała Inez: Ptyś, Jacobs, Inka, Emisia i menrzusiowy Gacek który jest kopia Pumki. Zgaduję że Inka, Ptyś i Emisia są podobne do tatusia a Jaco do...listonosza:eviltong:) i 7 po fidze (Didi, Elmo a pozostała piątka gdzieś w świecie jest- o to już trzeba pytać LAvini ps. dlaczego nie sciągnełaś ich ludzi na dogo??) Właśnie 5 brat który nam dziewczyny zaginąl siedzi bezpiecznie u Menrzusia. mało tego ma swój wątek który wczoraj odkryłam. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37334&page=1745 a tu filmik z Gacusiem który mnie urzekł http://www.youtube.com/swf/l.swf?video_id=JNRdUfKUO7I&rel=1&eurl=http%3A//www.dogomania.pl/forum/showthread.php%3Ft%3D37334%26page%3D1734&iurl=http%3A//i.ytimg.com/vi/JNRdUfKUO7I/default.jpg&t=OEgsToPDskIWteDVgBzEydSLasS8fhTH Quote
Inez de Villaro Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 agata...dzięki za linka....będziemy oglądać zaginionego brata:) Quote
Recommended Posts