Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie było mnie wczoraj na dogo, ponieważ oddawałam krew dla dziadka, u którego stwierdzono białaczkę. Pierwszy raz oddawałam, muszę przyznać, zemdlałam w trakcie. W całej sytuacji najśmieszniejsze było to, że nie wiedziałam nawet, że mdleję, rozmawiałam sobie z pielęgniarkami i nagle usłyszałam "oddychaj, oddychaj" i "jak się nazywasz?" ;) Bardzo sympatyczne panie pracują w Punkcie Krwiodawstwa w Bielsku. Mężu też oddał krew, i brat, i nawet kumpel brata, każdy mililitr się liczy.

Mam pytanie - czy ktoś z Was, kochani dogomaniacy, jest może krwiodawcą? Albo może ktoś chciałby zostać i oddać krew dla mojego dziadka? Nieważne, jaką ma się grupę, dziadek dostanie właściwą, nieważne, gdzie się mieszka, w całym kraju można oddać. Jakby ktoś miał ochotę i możliwość - poproszę o PW. Będę wdzięczna z całego serca, zwłaszcza, że nie można często krwi oddawać (mężczyźni co 56 dni, kobiety raz na trzy miesiące), poza tym jest jeszcze ograniczenie wiekowe, od 18-stu do 50-ciu lat.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
to miałaś dzień z wrażeniami:shake:, ja narazie nie mogę, niestety

A.

To zupełnie zrozumiałe. A jak Twoja noga Aniu?

Posted

Maks i Spark napisał(a):
właśnie napisałam u siebie:p

A.

Właśnie wprawdziłam :)

gosiaja napisał(a):
ja niestety nie mogę oddawać krwi :(

Szkoda.

apple napisał(a):
Przyszłam Cię przytulić:calus:

Dziękuję, kochana :)

Posted

A ja mogę oddać krew, a ja mogę :multi:... Spróbuję jeszcze Kamila namówić przy okazji :diabloti:.

Wyślij mi na PW co i jak mam wypełniać, żeby krew poszła dla twojego dziadka :razz:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
A ja mogę oddać krew, a ja mogę :multi:... Spróbuję jeszcze Kamila namówić przy okazji :diabloti:.

Wyślij mi na PW co i jak mam wypełniać, żeby krew poszła dla twojego dziadka :razz:

Będę bardzo wdzięczna :)

Posted

Hej, dostałam wiadomość od deer od twoim dziadku. Niestety nie mogę jeszcze oddać krwi, dopiero w sierpniu jak 18 skończę więc jak na razie tylko przytulam i 3mam kciuki, żeby dziadek wyzdrowiał :Rose: