Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojej, w pieskach obudził się instynkt łowiecki ...
Znam to aż za dobrze :roll:

AngelsDream - szpica w takiej sytuacji bardzo trudno jest odwołac. Nie wiem czy to wogóle możliwe. Nie wykluczam, może takie usłuchane szpice istnieją, ale moja Luna napewno do nich nie należy...

jbk - będziesz musiała bardzo pilnie obserwowac teren na spacerach.

Posted

Ja rozumiem instynkty, ale mam do tego inne podejście - szpic, owczarek, seter czy labrador - można nauczyć, jak się chce oczywiście i wie jak, bo czasem jest trudniej niż trudno.

Inna sprawa, czy kury były na swoim terenie. Bo z tego, co wiem, to psy latać nie potrafią.

Posted

Żonkilcia - sam śnieg? O rany, nie zauważyłam ;)

Alicja - nie wiem, czy ostry pijus, jechało od niego, ale się nie zataczał...

Bonsai - nienormalny, bo wartość kury w porównaniu z wartością psa.... nie opłaciłoby mu się.

Angelsdream - to był moment, były psy, nie ma psów, a kury w pyskach. Na odwoływanie w tym momencie i tak byłoby za późno.

Ela - zmienimy teren :)

Angelsdream - kury były za płotem. To znaczy na zewnątrz.

Posted

piekne sniegowe szalenstwa:loveu::multi:

a historii z drobiem nie zazdroszcze:shake:. Moje biale tez ganiaja za ptakami w parku.... nie wiem co by sie dzialo jakby dopadly kur:roll::shake:...pewnie miazga:roll:. Chociaz Borys urodzil sie obok kurczakow to hodowczyni mowi ze jej samojedy co chwila probuja polowanka na ich kurki:shake:. To taka natura....choc w opisie rasy jest ze maja slabe instynkty lowieckie;)

Posted

Angelsdream - facet mówił, że ma prawo na ugory, czy coś w tym sensie.

Lolka - ten, kto opisywał rasę, chyba ich nie widział nigdzie wolno biegających ;)

Posted

ho ho toś agresywna kobita jest :evil_lol::evil_lol:
w zasadzie nie potrzeba instynktu łowieckiego zeby gonic cos co ucieka ..moja Fruzia to typowy pies salonowy a zadnej ptaszynie nie przepuści ..gdy idziemy na pola to ma raj bo tam hordy bażantów sie wypasają :evil_lol::evil_lol:..i mogeee wołaććććć a ona nagle głuchnie ...Zuzia na szczescie to pies dobrze ułozony i wystarczy hasło ;;do mnie; badz czekaj i zamiera w bezruchu :eviltong::eviltong:...

....podejrzewam ze gdyby gosciu był trzezwy to jego reakcja byłaby inna a ze alkuhul przewazył to sie rzucił na Ciebie z motyką ...chyba zobaczył w Tobie przysłowiowe słoneczko :eviltong:

buziowanko i oby kciukas sie szybko zagoił :loveu:

Posted

Przyszłam poogladać puchate misie:loveu:
Niespelnione marzenie mojego ojca:diabloti:- tak samo jak i ONek.
Najbardziej rozwaliło mnie zdjęcie z pierwszych stron, jak maly ppuchaty bielutki szpicek szama krwiste mięcho i ma całą mordke we krwi:evil_lol:

Posted

Zuzolandia - ja nie jestem agresywna, ale nie dam skrzywdzić własnej rodziny :) Żadnego z członków, czy chodzi o syna, męża, psy czy królika ;) Zasłonię własną piersią ;)

Rybka - witamy serdecznie i zapraszamy na dłużej :)

Posted

Jbk no to mamy coś wspólnego.... chociaż ja uważam, że Kamil to duży chłopczyk, może się sam bronić :evil_lol:... ale niech mi ktoś podniesie rękę na Smoka albo moją niemogącą się bronić zwierzynę domową :mad:... wtedy przysięgam, człowiek będzie marzył, żeby mnie nigdy więcej nie spotkał :diabloti:

Posted

[quote name='jbk']Zuzolandia - ja nie jestem agresywna, ale nie dam skrzywdzić własnej rodziny :) Żadnego z członków, czy chodzi o syna, męża, psy czy królika ;) Zasłonię własną piersią ;)

Rybka - witamy serdecznie i zapraszamy na dłużej :)

no krzywdzenie członków jest dosc bolesne :diabloti::diabloti::diabloti: popieram Twoja reakcje na krzywde :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

fajne fotki :multi:a historia faktycznie nie ciekawa....dzielna jesteś :loveu:

Mój Barti też ma taki instykt i kiedyś na wsi też rzucił się na kurę ale naszczęście przeżyła i nikt tego niezauważył :shake:

Posted

O rany, ale nieciekawa historia... Facet narąbany czy nie i tak by pewnie z motyką wyszedł. Mnie też kiedyś taki gonił przez pole z czymś tam ciężkim pod pachą, ponieważ wkroczyłam z psami na jego jakże drogocenny teren:roll: (oczywiście nieświadomie, ponieważ żadnej tabliczki nie było).

Z drugiej strony dobrze, że nie miał broni i dobrze, że skończyło się na paru siniakach.

A jak palec tak puchnie to może na prześwietlenie warto by pójść:razz:?

Posted

[quote name='bonsai_88']Jbk no to mamy coś wspólnego.... chociaż ja uważam, że Kamil to duży chłopczyk, może się sam bronić :evil_lol:... ale niech mi ktoś podniesie rękę na Smoka albo moją niemogącą się bronić zwierzynę domową :mad:... wtedy przysięgam, człowiek będzie marzył, żeby mnie nigdy więcej nie spotkał :diabloti:

Myślę, że wszystkie matki tak mają ;) To instynkt jest ;)

[quote name='zuzolandia']no krzywdzenie członków jest dosc bolesne :diabloti::diabloti::diabloti: popieram Twoja reakcje na krzywde :diabloti::diabloti::diabloti:

Hehe :lol:

[quote name='deer_1987']Ide sprobowac nadrobic co napisaliscie!

To miłego nadrabiania :)

[quote name='anitaaa i bartis']fajne fotki :multi:a historia faktycznie nie ciekawa....dzielna jesteś :loveu:

Mój Barti też ma taki instykt i kiedyś na wsi też rzucił się na kurę ale naszczęście przeżyła i nikt tego niezauważył :shake:

No cóż, to psiaki są :)

[quote name='apple']A kuku....to byłam Ja:multi::loveu:

Ja myślałam, że Ty Jabłko jesteś, a nie kukułka ;)

[quote name='pusia2405']O rany, ale nieciekawa historia... Facet narąbany czy nie i tak by pewnie z motyką wyszedł. Mnie też kiedyś taki gonił przez pole z czymś tam ciężkim pod pachą, ponieważ wkroczyłam z psami na jego jakże drogocenny teren:roll: (oczywiście nieświadomie, ponieważ żadnej tabliczki nie było).

Z drugiej strony dobrze, że nie miał broni i dobrze, że skończyło się na paru siniakach.

A jak palec tak puchnie to może na prześwietlenie warto by pójść:razz:?

Ruszam nim, więc złamany nie jest, szkoda mi czasu na siedzenie w przychodniach ;)

[quote name='deer_1987']Witam sie porannie!!

No cześć :)

[quote name='SZPiLKA23']Hejjjjjj;]

Witaski ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
mi dziala jak wchodze na fotosik.pl

Już też mam, nareszcie koniec przerwy konserwacyjnej, mogę foty wrzucać ;)