Jump to content
Dogomania

G Ł O D N E wychudzone szczeniaki az 9! - 6 w nowych domach, Inka [']

Recommended Posts

Posted

Niedługo przyjedzie karma dla smarków :multi: Następna :multi: I chyba pieniażki też...Będzie na odrobaczanie i na inne rzeczy.
Domki domki!! Muszą być domki choćby tymczasowe....

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
na razie pieniądze trzeba trzymać na karmę bo to wydaje się dużo, ale szybko się skończy, a zabawkami się nie najedzą potem... ja im zawiozę od moich psów taki sznur do przeciągania duży

Karmy wam trzeba??
Jutro pogadam z Pysia co by szczeniorki jakos odemnie tez jedzonka dostaly ;), a cos na robale nadal potrzebne??Czemu mi nie pisalyscie??

Posted

Psiaki faktycznie wyglądają znacznie lepiej.
Martwi mnie tylko jedno. Skoro psiaki mają po 8 m-cy, lada dzień zaczną się cieczki suczek i zamiast 9 szczeniąt będzie ich kilkadziesiąt. :(

PS - Nadal nie mam transportu dla karmy. :(

Posted

Mam nadzieję, że zdążymy - pamiętamy o cieczkach :shake: najwyżej teraz dostaną blokady bo nie sposób ich wysterylizować teraz - no i mam nadzieję, że będą już dwie sunie mniej niebawem :kciuki:

Posted

malawaszka napisał(a):
Mam nadzieję, że zdążymy - pamiętamy o cieczkach :shake: najwyżej teraz dostaną blokady bo nie sposób ich wysterylizować teraz - no i mam nadzieję, że będą już dwie sunie mniej niebawem :kciuki:

No to trzymam kciuki!

Aha, napiszcie, jak duże są te psiaki. I jak przewidujecie, jak duże będą.

Posted

no teraz mają ok 40-45 cm w kłębie i już raczej wiele nie urosną może z 5-10 cm :niewiem: trudno powiedzieć bo niby wiek taki, że powoli powinny przestawac rosnąć, ale też nie wiadomo jak to wygłodzenie wpłynęło na proces rośnięcia bo pewnie go przychamowało i mogą teraz ruszyć jeszcze troche :oops:

Posted

niufek napisał(a):
Karmy wam trzeba??
Jutro pogadam z Pysia co by szczeniorki jakos odemnie tez jedzonka dostaly ;), a cos na robale nadal potrzebne??Czemu mi nie pisalyscie??

Kochana jesteś :loveu:
Domki!! Domki !! Potrzebne już w tej chwili!!

Posted

malawaszka napisał(a):
tak! domki jak najszybciej zanim zaczną się cieczki :modla:

A mozna je wysterylizowac przed cieczka?? Maja juz 6 miesiecy .Jesli tak, to cos bym wymyslila ...

Posted

niufek napisał(a):
A mozna je wysterylizowac przed cieczka?? Maja juz 6 miesiecy .Jesli tak, to cos bym wymyslila ...

wg mnie można, ale nie teraz jeszcze bo są za słabe i za chude - no i trzeba najpierw porządnie odrobaczyć, a na to też za chude jeszcze

Posted

One nie tylko sa nieodrobaczane ,ale tez bez szczepien na chorobuy zakazne, tabletki na pierwsza serie odrobaczenia sa u missieek, zanim dojda do formy potrwa to okolo mieisiaca, chyba rozsadniej byloby zrobic im teraz blokade i beda 3 miesiace czasu na sterylizacje.

Posted

Therion napisał(a):
One nie tylko sa nieodrobaczane ,ale tez bez szczepien na chorobuy zakazne, tabletki na pierwsza serie odrobaczenia sa u missieek, zanim dojda do formy potrwa to okolo mieisiaca, chyba rozsadniej byloby zrobic im teraz blokade i beda 3 miesiace czasu na sterylizacje.

Masz racje .Ja to co do sterylek juz nawet nie pomyslalam ,ze one jeszcze nie moga ,ze wzgledu na stan zdrowia , bo ja to bym wszystko sterylizowala ,aby szczeniat wiecej nie bylo. Taka panika mnie lapie przed mysla ,ze zas gdzies jakies szczeniaki beda .

Posted

Therion napisał(a):

a blokadę można dać tak po prostu? bez odrobaczania odkarmienia itd... :oops: ja nie wiem bo nie dawałam nigdy tego:shake: