siemionka Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ale tu sie dzieje... tydzien mnie nie bylo a tyyyle czytania, dostalam 2 odpowiedzi od Renaty Olejnik taka jak wszyscy i od M. Skorki o takiej tresci: [FONT=Trebuchet MS][FONT='Trebuchet MS']Szanowna Pani, [/FONT][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][FONT='Trebuchet MS']W odpowiedzi na Pani email dotyczący budowy nowego schroniska dla bezdomnych zwierząt na terenie Miasta Piotrkowa Trybunalskiego oraz zaniechania czynności związanych z przewiezieniem zwierząt do schroniska w Bełchatowie wyjaśniam, co następuje.[/FONT][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][FONT='Trebuchet MS']Przede wszystkim działania, jakie zostały podjęte z Miastem Bełchatów, w sprawie wybudowania i prowadzenia schroniska dla zwierząt na terenie tamtejszej gminy, były rozważaniem jednego spośród kilku wariantów realizacji zadania gminy w zakresie zapewnienia opieki bezdomnym zwierzętom. Nie oznacza to, że zostały zaniechane czynności w sprawie budowy schroniska na terenie Miasta Piotrkowa Trybunalskiego. Wręcz przeciwnie, w dalszym ciągu trwają poszukiwania takiej lokalizacji, która nie budziłaby sprzeciwu okolicznych mieszkańców. Jak zapewne Pani wiadomo, a wnioskuję to z dobrej znajomości przez Panią sytuacji, jaka ma miejsce na lokalnym rynku pomimo, że nie jest Pani mieszkanką Piotrkowa Trybunalskiego, każda lokalizacja schroniska dla zwierząt, spotyka się z natychmiastowymi protestami mieszkańców.[/FONT][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][FONT='Trebuchet MS']Wobec powyższego, obecnie nie została podjęta żadna decyzja, zarówno w przypadku likwidacji piotrkowskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt, jak i przeniesienia zwierząt na teren gminy Bełchatów. Wybór stosownej decyzji będzie przedmiotem wielokierunkowej analizy, natomiast pod uwagę zostanie wzięty wariant najkorzystniejszy z punktu widzenia dobra gminy.[/FONT][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][FONT='Trebuchet MS'] Z poważaniem[/FONT][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][/FONT] [FONT=Trebuchet MS][/FONT] [FONT=Arial Narrow][FONT='Arial Narrow']Marta Skórka[/FONT][/FONT] [FONT=Arial Narrow][FONT='Arial Narrow']p.o. Rzecznika Prasowego Urząd Miasta Piotrkowa Trybunalskiego Pasaż Karola Rudowskiego 10 97-300 Piotrków Trybunalski Tel.+ 48 44 732 77 93 Tel. [/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT='Arial Narrow']0 601 594 651 Fax: +48 44 732 77 35 E-mail: [/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT='Arial Narrow'][email protected][/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=1][FONT='Arial Narrow']http://www.piotrkow.pl[/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][/FONT] Musze jakas madra odowiedz napisac =] Quote
kaja555 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Teapot - kto wysyła listy po angielsku? Bo nie wiem czy w ogóle ktoś, ale jak już to chyba Ty? (Jako główny tłumacz;)) Quote
Erazm Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Niestety, wyszło tak, że wszystkie listy wysyłam ja:shake:;) Quote
teapot Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Dobra dobra Erazm motorku jeden. Jesteś liderem akcji i musisz się do tego przyzwyczaić! :loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 teapot napisał(a):Dobra dobra Erazm motorku jeden. Jesteś liderem akcji i musisz się do tego przyzwyczaić! :loveu::loveu::loveu: Ale lidera nie można zarąbać:evil_lol: liderów trzeba dopieszczać Quote
ARKA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 :shake:Kochani sprawa jest powazna, wladze nie sa zainteresowane budową nowego schroniska. Szukają po roznych schroniskach miejsca na przyjmowanie piotrkowskich psiakow!:placz: Czy jest bannerek do calej akcji?? Kto pomoze Erazm jeszcze?? Quote
ARKA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='siemionka'][FONT=Trebuchet MS][FONT=Trebuchet MS] Wybór stosownej decyzji będzie przedmiotem wielokierunkowej analizy, natomiast pod uwagę zostanie wzięty wariant najkorzystniejszy z [SIZE=3]punktu widzenia dobra gminy.[/FONT][/FONT] [FONT=Trebuchet MS] [FONT=Trebuchet MS]Z poważaniem[/FONT][/FONT] [FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]Marta Skórka[/FONT][/FONT] [FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]p.o. Rzecznika Prasowego [/FONT] [FONT=Arial Narrow]Urząd Miasta Piotrkowa Trybunalskiego[/FONT] [FONT=Arial Narrow]Pasaż Karola Rudowskiego 10[/FONT] [FONT=Arial Narrow]97-300 Piotrków Trybunalski[/FONT] [FONT=Arial Narrow]Tel.+ 48 44 732 77 93[/FONT] [FONT=Arial Narrow]Tel. [/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]0 601 594 651[/FONT] [FONT=Arial Narrow]Fax: +48 44 732 77 35[/FONT] [FONT=Arial Narrow]E-mail: [/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow][email protected][/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=1][FONT=Arial Narrow]http://www.piotrkow.pl[/FONT][/FONT] Tylko ta pani zapomina, ze jest ustawa o ochronie zwierzat! I dobro zwierzat jest najwaniejsze a nie dobro gminy!!:angryy: Czy o ludziach bezdomnych, potrzebujących, tez tak powie??:angryy::angryy: Gratuluje wrazliwosci-zapamietajcie tej pani nazwisko, przy nastepnych wyborach, aby przypadkiem nie byla wybrana na radną! Quote
Ulka18 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Niestety, wyszło tak, że wszystkie listy wysyłam ja Gdzie mamy wysylac listy? Macie wzor takiego listu? Wysle do wszystkich znajomych i dam na mieleckich watkach. My pomozemy Wam, a Wy nam (mieleckiemu tez grozi zamkniecie). http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,5444689,Co_dalej_z_mieleckim_schroniskiem_dla_zwierzat_.html Quote
kaja555 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Listy są na początku wątku, trzeba wysyłać dalej! Quote
Erazm Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Arka, dzięki bo ja już wszystkiego nie ogarniam, tam jest pogmatwana sytuacja, gotowce przeniesione na pierwszą stronę. Nie pamiętam kto oferował się, ze napisze do kapituły Teraz Polska? Sory, ale zaraz wyjeżdżam. swieże pomysły i inicjatywa mile widziana. Umieszczajcie linki do wątku na swoich wątkach, pomoc pilnie potrzebna. Quote
ARKA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 :roll: zastanawiam sie czy nie trzeba slac listow do wojewodzkiego weta. Poinformowac go, ze Piotrkow chce zlikwidowac schronisko i szuka innego schroniska aby zwierzeta przyjmowalo a przeciez tak naprawde takiego schroniska nie ma, wiec o sie z tymi psami bedzie dzialo? Jak zapewne wiecie, w lodzkim jest "potentat skupu psow", Lodz-Wojtyszki. Przyjmują rocznie ok 1000 psow, kto je adoptuje potem?? Jakos nikt chyba nie poprzygladal sie dokladnie jego dzialaniom, bylo o nim w prasie ale ucichlo. Mysle, ze on moze byc gotow na przyjmowanie tych psow, przyjmie wszyskie, jak leci. SLIJCIE LISTY do adresatów z pierwszego postu! Quote
Selenga Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 może się przyda banerek wątku mam nadzieję, że Isadora się nie obrazi za wykorzystanie jej dzieła Quote
mysza 1 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 SLiczny ten banerek ale modzi mnie za duzy podpis ganiają:shake: Quote
Isadora7 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Selenga']może się przyda banerek wątku mam nadzieję, że Isadora się nie obrazi za wykorzystanie jej dzieła Zastanowię się czy sie obrazić :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: A tymczasem dołożę swoje banerki :) podlinkowane [SIZE=2]Coś mnie patriotycznie nastroiło :megagrin::megagrin::megagrin:, jeszcze dziergam jakiś mały i userbara. Quote
ARKA Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 :megagrin::megagrin::megagrin: uwielbiam Cie Izadora. A moze przy tym duzym bannerku dac obrazek tego "pieknego' schronu:megagrin::megagrin: Wyslac wlodarzom tez! Quote
Isadora7 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Proszę bardzo to plakacik dla włodarzy Piotrkowa. Tutaj miniatura, zaraz podam linki do ściągnięcia w formacie A4: Quote
Talcott Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Tu pisma niewiele dadzą jesli już to w formie listów otwartych w prasie - może by tvn - Uwaga - pismami to oni sobie d.... podetrą i tyle trzeba by zadymki maleńkiej!!! Brukowczyki takie jak Express mogą być pomocne!!!:placz::placz: Quote
amee Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Dostałam taką odpowiedź z biura poselskiego Joanny Muchy: Szanowna Pani, Dziękujemy za informację. Dzisiaj został wysłany list do Prezydenta Piotrkowa Trybunalskiego z prośbą o wyjaśnienie sytuacji, planów likwidacji schroniska i odpowiedź na pytanie w jaki sposób schronisko w Bełchatowie będzie w stanie przyjąć ponad 550 psów rocznie, bo taka liczba wchodzi w grę wg. danych Biura Ochrony Zwierząt. Poinformuję o odpowiedzi. Z wyrazami szacunku Mateusz Żukowski Asystent Poseł Joanny Muchy Quote
Talcott Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Jezu ! to już coś - takie urzędasie z reguły boja się takich pism " z góry" bo obywateli to mają....... Quote
rotek_ Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 wysłane trzymam kciuki..wiele dobrego słyszałam o tym miejscu;) Quote
Recommended Posts