Jump to content
Dogomania

PIOTRKOW TRYBUNALSKI-dzieki Waszej pomocy, fundacji Emir, Joannie Mucha-ruszylo

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JA ze swojej strony meile też powysylam. Widzę, że zależy wam na nagłośnieniu sprawy. Może osoby, które sie tym zajmuja skontaktują sie z VIVĄ, ona często podejmuje akcje społeczne a zwłaszcza te z ratowaniem bezdomnych zwierząt.

Posted

A mnie nikt nie odpisuje:-( Od pierwszej odpowiedzi nikt nie chce ze mna dalej dyskutować mailowo. Liczę na to , że moje maile utknęły w kolejce do odpisywania i w końcu się doczekam odpowiedzi. Z dziką rozkoszą będę kontynuować dyskusję.
Kurcze dzięki temu forum wyrastam na pieniacza jakiegoś:p Ale w słusznej sprawie.

Posted

Tak, Matamata każdy musi odzczekać swoje, Ciebie się już boją:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[FONT=Arial]"Wygląda więc na to, że "wariant bełchatowski" jest już nieaktualny, a władze miasta muszą się przygotować na kolejną przeprawę z lokalną społecznością. Wracamy więc do punktu wyjścia. Czy schronisko powstanie na terenie miejskiej oczyszczalni? - W obecnej sytuacji nie widzimy innej możliwości, jak budowa schroniska w Piotrkowie. Informację o tym, że Bełchatów nie jest zainteresowany przyjmowaniem psów z terenu Piotrkowi, otrzymaliśmy 1 lipca br. Wszyscy jesteśmy zgodni co do tego, że schronisko musi powstać w najszybszym możliwym terminie - informuje Marta Skórka, p.o. rzecznik prezydenta miasta".[/FONT]

Teraz trzeba pytać KIEDY ZAPADNĄ OSTATECZNE DECYZJE I KIEDY RUSZY, BO DO TEJ PORY SŁYSZELIŚMY TYLKO O WIELOKIERUNKOWYCH ANALIZACH. Czyżby chcieli sprawę uciszyć?
[FONT=Arial]
. Czy schronisko powstanie na terenie miejskiej oczyszczalni?
- pani Skórka nie odpowiedziała
[/FONT]

Posted

W zaistniałej sytuacji może powinno się zmienić trochę tekst listów, że władze zaczynają się wycofywać z pomysłu z Bełchatowem, ale nadal nie wiadomo co dalej, bo informacje są sprzeczne i płytkie.

Posted

Co z tą kapitułą konkursu "Teraz Polska" ? Ktoś ich informował o przykładnej polityce inwestycyjnej Piotrkowa? Czy ten pomysł został już zarzucony? Nie wiem co prawda jak się kontaktowac z kapitułą ale na stronie poświęconej konkursowi jest mail do sekretariatu Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego i do Działu Konkursu.

Posted

No to przyszedł gotowiec od Pani p.o. rzecznika. I baaardzo dobrze. Podejmiemy więc dyskusję z Panią rzecznik - "w odpowiedzi na Pani maile o identycznej treści skierowane do wszystkich zainteresowanych osób..."

Posted

Spróbuję coś stworzyć na użytek kapituły. Jak mi się uda wrzuce to na forum razem z mailami do sekretariatu i tego działu konkursu. W tym wypadku także ważne jest żeby poszło wiele maili - w kupie siła, jeden może zostać zignorowany.
Tylko, że dla mnie pora wieczorowa to najlepszy czas na "tfurczość". Wychodzą mi wtedy takie kilometrowe epistoły jak list do posłanek.

Posted

o rany poczytałam o tych protestach i własnym oczom nie wierzę :mdleje: co za ciemnogród!!! :crazyeye: bez urazy dla normalnych Piotrkowian ;)

dobrze zaprojektowane i pod dobrą opieką schronisko wcale nie śmierdzi - sami ci ludzie śmierdzą... głupotą :angryy::angryy::angryy:

Posted

Przyszła dzis do mnie kolejna odpowiedz.
Szanowna Pani, W odpowiedzi na Pani email dotyczący budowy nowego schroniska dla bezdomnychzwierząt na terenie Miasta Piotrkowa Trybunalskiego oraz zaniechaniaczynności związanych z przewiezieniem zwierząt do schroniska w Bełchatowiewyjaśniam, co następuje.Przede wszystkim działania, jakie zostały podjęte z Miastem Bełchatów, wsprawie wybudowania i prowadzenia schroniska dla zwierząt na terenietamtejszej gminy, były rozważaniem jednego spośród kilku wariantówrealizacji zadania gminy w zakresie zapewnienia opieki bezdomnym zwierzętom.Nie oznacza to, że zostały zaniechane czynności w sprawie budowy schroniskana terenie Miasta Piotrkowa Trybunalskiego. Wręcz przeciwnie, w dalszymciągu trwają poszukiwania takiej lokalizacji, która nie budziłaby sprzeciwuokolicznych mieszkańców. Jak zapewne Pani wiadomo, a wnioskuję to z dobrejznajomości przez Panią sytuacji, jaka ma miejsce na lokalnym rynku PiotrkowaTrybunalskiego, każda lokalizacja schroniska dla zwierząt, spotyka się znatychmiastowymi protestami mieszkańców.Wobec powyższego, obecnie nie została podjęta żadna decyzja, zarówno wprzypadku likwidacji piotrkowskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt, jaki przeniesienia zwierząt na teren gminy Bełchatów. Wybór stosownej decyzjibędzie przedmiotem wielokierunkowej analizy, natomiast pod uwagę zostaniewzięty wariant najkorzystniejszy z punktu widzenia dobra gminy.Z poważaniemMarta Skórkap.o. Rzecznika Prasowego Urząd Miasta Piotrkowa TrybunalskiegoPasaż Karola Rudowskiego 1097-300 Piotrków TrybunalskiTel.+ 48 44 732 77 93Tel. 0 601 594 651Fax: +48 44 732 77 35E-mail: [email protected]://www.piotrkow.pl

Posted

Będę w Piotrkowie dopiero w poniedziałek.

Malawaszka nic nie wiem na temat tej suni, dowiem się co będę mogła. Na dzien dzisiejszy mam fotki tych futrzaków

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):
JA ze swojej strony meile też powysylam. Widzę, że zależy wam na nagłośnieniu sprawy. Może osoby, które sie tym zajmuja skontaktują sie z VIVĄ, ona często podejmuje akcje społeczne a zwłaszcza te z ratowaniem bezdomnych zwierząt.

:shake::shake::shake: tu nie chodzi o ratowanie zwierzat tu chodzi o to aby zwierzeta BEZDOMNE, USTAWOWO, mialy ZAGWARANTOWANE to co im NALEZY SIE czyli: godne warunki bytowania, troske o ich dobrostan-nic wiecej i nic mnie!!!!!!.