Jump to content
Dogomania

[Fundacja AST] Nuka niepełnosprawna amstaff ka ... potrzebne wsparcie na hotel !!!!

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuzlikowa napisał(a):
A jak wyglada normalny dzień Nuki?

Pobódka, spacer - słoneczkowanie na trawie (przed kleszczami zabezpieczona). Picie (spora akrobacja), jedzenie (chrupki z reki lub wysypane na wykładzinę, którą wyłożona jest klatka), znów picie. Czekanie na kolejny spacerek, spacerek, czekanie, czekanie, czekanie na dom.

Posted

Tak, jak pisze Fela, nie było mnie w piątek u Nuki, bo Pani Paulina jechała na Przegląd Teatrów i nie chciała, żebym jej się tam wałęsała. Ale umówiłysmy się na przyszły piątek. Może będzie miała czas i Doddy, to wtedy pojedziemy do niej z moją Bukutką. A jak nie, to jadę sama. Chcę jej zafundować dłuższy spacer, bo jej się nudzi. Zapytam P. Pauliny, gdzie tam można bezpiecznie z nią pójść. Może Fela da się wyciągnąć, to by uwieczniła ten spacer? Patrzyłam na tę stronę hoteliku i tresury P. Marka, ale sądząc po kodzie pocztowym, to jest woj. dolnośląskie, to już w ogóle dla nas z Mazowsza koniec Świata.
U nas własnie burza. Mój Buczytrol burzy się boi. A ciekawe, jak Nuka? Ona u meneli mieszkała, więc raczej odważniejsza jest.
A może jeszcze szczeniaczka ktos chce? Niańczymy z Buką dwie amstaffkowe sunie - kremową i wątrobiano-pręgowaną. Mają po 2 m-ce. Coraz fajniejsze się robią - żrą, gryzą wszystko i robią stumilowe kupy. Będą z nich fajne piechy, ale to już zupełnie inna historia...

Posted

fioneczka napisał(a):
i to czekanie jest najgorsze :-(

przy kochającym człowieku może nawet te chodzace drzewa i wirująca miska nie byłyby tak straszne

...a i starać się chodzić prościej,też łatwiej by się chciało...

B_S...fajnie,że weźmiesz i swoją sunię! A dziewczyny już się znają?Jak Nuka reaguje na inne psy?...
...ja mam dwa benie i oba panicznie boją się i burzy, i sztucznych ogni...a tak niby straszne gieroje:evil_lol:

Posted

doddy napisał(a):
Jak dobrze pójdzie to w piątek jedziemy do Nuki. ;)

:multi::multi::multi:...hura...jak będziecie mogły,to prócz Nuki oczywiście...wymiziajcie moją Zuzelkę!

...trzymajcie się dziewczyny...wszystkie:cool3:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
:multi::multi::multi:...hura...jak będziecie mogły,to prócz Nuki oczywiście...wymiziajcie moją Zuzelkę!

...trzymajcie się dziewczyny...wszystkie:cool3:

Zuzelka wymiziana za wszystkie czasy, ostatnio miewa gości. Nuka niestety, rzadziej :-(

Posted

doddy napisał(a):
Niestety nie pojechaliśmy do Nuki, bo właścicielka hoteliku była ze swoim dzieckiem w szpitalu. Wstępnie pojedziemy we środę. ;)

szkoda :-( ... Nusia tak by się cieszyła
może w środę się uda

Posted

[quote name='andzia69']czy do Nuki można przyjeżdżać w odwiedziny? bo na niebieskim pytaja?

trzeba nawet tak mi się wydaje jednak myślę że najpierw trzeba do hoteliku telefon wykonać żeby się umówić ... ale ja telefonu nie mam :shake:

Fela trzeba dzwonić ???

Posted

fioneczka napisał(a):
to trzebaby nr telefonu podać :cool1:

Osoby, które są konkretnie zainteresowane odwiedzinami Nuki (ale naprawdę konkretnie ;-) ) poproszę o PW.
Aktualna opiekunka Nuki (córka właścicelki hotelu) ma kilkumiesięczne dziecko, z którym musi często bywać w szpitalach.