Rudzia-Bianca Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='justysiek']poszlo pw.[/QUOTE] Dzięki odpisałam :) Justysiek zmień prosze banerek z moimi bazarkami na aktualny :lol: dzięki.
ewatr Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Allegro [URL="http://allegro.pl/item818826899_psy_z_kielc_ej_ty_zauwaz_mnie.html"][IMG]http://photos02.allegroimg.pl/photos/64x48/818/82/68/818826899[/IMG][/URL] [URL="http://allegro.pl/item818826899_psy_z_kielc_ej_ty_zauwaz_mnie.html"]Psy z Kielc - ej Ty zauważ mnie :)[/URL]
agnieszka24 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='GoskaGoska']dziewczyny proszę zagłosujcie na ulv - jutro koniec a jej tylko paru głosów brakuje - ulv miala Kubusia - to kliknijcie proszę [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/krakvet-wybieramy-kanydata-na-listopad-173295/[/URL][/QUOTE] Ja juz zagłosowałam. Was również zapraszam do oddania głosu na ulv :p
justysiek Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [quote name='agnieszka24']Ja juz zagłosowałam. Was również zapraszam do oddania głosu na ulv :p[/QUOTE] ja tez zaglosowalam:cool3: [QUOTE]Dzięki odpisałam :smile: Justysiek zmień prosze banerek z moimi bazarkami na aktualny :lol: dzięki. [/QUOTE] zmienilam ;) a prosze, napisalam tylko to co zauwazylam.
Basia1968 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 [B]Erko[/B] fakturę za sterylkę trzeba przesłać na adres AFN, a skan faktury do [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/79487.html"]aina155[/URL]
Rudzia-Bianca Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ależ tu dziś cicho. Kielce na wierzch wypływamy .
erka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Dostałam zgłoszenie,że gdzieś pod Kielcami pociąg zabił spanielkę karmiącą szczeniaki. Zostały trzy albo cztery 3-tygodniowe maluchy!:placz: Zgłaszała jakaś osoba postronna, właściciele sie tymi maluchami z pewnością nie zajmą. Nie wiecie o jakiejś karmiącej suce, która mogłaby je przyjąć ? A może jakieś DT, gdzie ktos by sie nimi zajął? Liczy się czas, one długo nie pożyją!!!!
erka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Założyłam wątek. POMOCY!!! [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13522414#post13522414]3-tygodniowe spanielki nie przeżyją! Matkę zabił pociąg! - Dogomania Forum[/url]
justysiek Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 wczoraj dzwonila do mnie Pani Teresa, chciala zabrac te szczylki spanielkowe do siebie, ale wiem ze juz sa bezpieczne. Andzia podsunela mi pomysl ze moze by w zamian wziela te szczeniaki z Tumlina? moge do niej podac nr bo prosila o kontakt tylko telefoniczny (brak kasy na koncie).502 526 010
erka Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Justysiek, dzowniłam do p.Teresy , ale tumlinków na razie nie weźmie, niestety. Sytuacja jest dramatyczna. U pani Ani w mieszkaniu jest 8 psów. Wczoraj wyjechała siostra pani Ani, ktora pomagała wyprowadzać. Musimy zabrać psy koniecznie, ale które? Jeżeli zabierzemy na działkę Tumlinkę z Linką, to zaprzepaści sie to, co udało się już z Linką zrobić. Na działce będą same cały dzień, zdziczeje z powrotem, nie mówiąc o tym,jak tam teraz jest nieprzyjemnie, mokro, błoto. W hotelu niewiele lepiej, bo by siedziały cały dzień w boksie. Ani Rózia, ani Puszek z nużycą też nie mogą iść na działkę. Morka też by rozpaczała strasznie. Bo prostu mozna się zastrzelić. Nie wiem zupełnie co robić. Nie ma nikogo do pomocy. kto mógłby wyprowadzić psy u pani Ani. Ale najlepiej by było chciaż ze dwa psiaki dać do innego dt. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach, szczególnie tych psiaków u p.Ani!!
Basia1968 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 po prostu przerąbane. Kurcze Erko a może spróbuj Tumlinke z Linką umieścić u Jamora - cholerka wiem, że kasa kasa - ale może coś z Góreczkowego konta przekazać - wszyscy na pewno sie zgodzą. Te psinki jak będa na działce to przeciez juz po nich - k....a! co za niemoc. W między czasie dozbieramy cos kaski.
Od-Nowa Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 pytam kogo się da o tymczas dla Linki ale bezskutecznie. mój TZ nie daje się przebłagać, więc też nie mogę pomóc na prawdę nie ma nikogo z Kielc kto mógłby wyprowadzać psy od p.Ani choćby raz dziennie?????????
Kashdog Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Ja moge pomóc ogłaszać kieleckie psiaki tylko dajcie linki gdzie :lol: Do p.Ani postaram się pójść w ten weekend i może uda mi się aparat wziąć to jakieś nowe foty będą, mogę do niej przychodzić tylko w weekendy bo wtedy mam najwięcej czasu.
andzia69 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 tak się nie da działać...:( nie można zwalić na barki 80-letniej kobiety stada psów...siedzą u niej Rózia, Morka, Tumlinka, Linka i Puchatek - plus jej 3 psy... ja pracuję od do 18 czasem się mogę wyrwać - ale to i tak tylko wtedy, kiedy mój mąż jest w pracy, bo Zgredek siedzi z nami w robocie 9żeby odciążyć noją mamę, której zostają jeszcze moje 2 do wychodzenia) i ktoś go musi pilnowac jak ludzie przychodzą... do Jamora nie ma co wozić psów - kojce takie same jak w Kielcach czy gdzie indziej, gdzie jest bliżej - tylko skąd na to brać kasę? i kto zawiezie 5 psów! chyba trzeba sobie dać spokój z ratowaniem kolejnych bied...to jest nierealne w tych warunkach...
ewelinka_m Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 musimy się koniecznie podzielić w jakiś sposób spacerami u p.ani ..gdyby choć 1 osoba wyprowadziła raz w ciągu dnia byłoby to z pewnością sporym odciążeniem. ja będę jutro na pewno. [B]potrzebne też są BARDZO PILNIE OGŁOSZENIA !! w wolnej chwili nawet po kilka jakby ktoś mógł zrobić..[/B] tu są strony na których ja ogłaszam i jest jako taki odzew: [url]http://www.dogomania.pl/threads/149156-Mix-benia-i-terierkowata-sunia-nie-przeA-yjAE-bez-naszej-pomocy?p=13527273&viewfull=1#post13527273[/url] wieczorem ogłoszę Morkę, więc z tych najpilniejszych zostaną tumlinianki i Rózia..
erka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Najważniejsze są ogłoszenia , bo nawet, jak sie jakos zorganizuje pomoc u p.Ani, to i tak tam jest za dużo psów i musimy koniecznie coś upłynnić. Miałysmy juz takie plany, żeby tumlinki wysłać do Wrocka, ale niestety Ulv kontuzjowana i nic z tego nie wyszło. Myślę,że nawet warto komuś zapłacić za ogłoszenia, bo rzeczywiście jest to bardzo czasochłonne i nie ma kto robic. Jeżeli chodzi o wyprowadzanie u p.Ani, to trzeba koniecznie wcześniej do niej dzwonić, kiedy przyjść, żeby nie bylo,żw wszyscy jednego dnia , a drugiego nikt. Bo nawet , jak my ułożymy grafik, to może się coś zmienic, bo udało się ściągnąć do pomocy osoby spoza dogo i też mają przychodzić.
erka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='andzia69']tak się nie da działać...:( nie można zwalić na barki 80-letniej kobiety stada psów... chyba trzeba sobie dać spokój z ratowaniem kolejnych bied...to jest nierealne w tych warunkach...[/QUOTE] Andzia69, ile razy już to mówiłyśmy, że koniec,że tak sie nie da i potem nie wiadomo skąd namnoży sie tych psiaków....
andzia69 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='erka']Andzia69, ile razy już to mówiłyśmy, że koniec,że tak sie nie da i potem nie wiadomo skąd namnoży sie tych psiaków....[/QUOTE] Erka...mówiłyśmy...ale teraz to już przerasta to już nasze możliwości:( wtedy jeszcze Elwira była, Linsii, od czasu do czasu do pomocy...do kitu to wszystko... Ja już nawet myślałam, zeby wynająć po prostu jakąś chałupinę pod K-mi, zeby tam psiaki dać i nie płacic hoteli...ale kto wtedy bedzie z psami??? ogłoszenia...jest mnóstwo - tylko co z tego, skoro nikt nie dzwoni...Maniunia astka była full poogłaszana i? w sumie 3 telefony, w tym 2 konkretne i tyle... może do jakiegoś schroniska towarzystwo wywieźć...nie wiem...mnie już brak pomysłów... Erka - a jakby tej babie z Sitkówki od tej suni z łańcucha - zaproponować jakiś grosz na opiekę nad psami i tam wykombinować jakieś boksy? nie wiem jaką dużą ma działkę...
erka Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Tam to nie ma mowy, kobieta wogóle nie ma serca do psów. To jej matka przygarniała bezdomne, a ona chce sie ich najlepiej pozbyć , zresztą ma 3 małych dzieci i nie ma czasu.
ewelinka_m Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 ogłosiłam właśnie Morkę.. Eliza jutro też porobi allegra naszym psiakom :) Kashdog też właśnie pomaga robić ogłoszenia, ja jeszce jutro siądę.
ewab Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [FONT=Tahoma][quote name='andzia69'] Ja już nawet myślałam, zeby wynająć po prostu jakąś chałupinę pod K-mi, zeby tam psiaki dać i nie płacic hoteli...[/FONT][B][FONT=Tahoma]ale kto wtedy bedzie z psami???[/FONT][/B][FONT=Tahoma] [/QUOTE] To są właśnie te problemy. Od czasu do czasu zawozimy psiaki tam, gdzie jest teraz Gaja. Ale to jest 20 km w jedną stronę. Jeśli mam jechać z psem do lekarza robię 80 km (najpierw trzeba jechać po psa, potem go odwieźć). Na miejscu są psiolubni ludzie, tylko nie ma kojców.[/FONT] [FONT=Tahoma]Ech, życie...[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wyjaśniła się sytuacja beni ze Skarżyska - znalazła dom na miejscu. [/FONT] [FONT=Tahoma]Jest chętny domek na jednego ze szczeniaczków Kory. Zostają dwa, a w zasadzie dwie panny. Ale do wydania będą gotowe dopiero za miesiąc, półtora.[/FONT] [FONT=Tahoma]Poszukuje domku choćby tymczasowego dla pręgowanego boksera w bliżej nieokreślonym wieku, który stoi w depresji na łańcuchu. Pies został przygarnięty(?) kilka miesięcy temu przez ludzi, którzy chcieli zrobić na psiaku kokosowy interes. Warunki jakie zapewnili psu (łańcuch i buda) są ich zdaniem wystarczające. W sobotę pies ma być wykupiony, tylko gdzie go umieścić???[/FONT]
Rudzia-Bianca Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Andzia taka chałpa z psami to dla bandziorów gratka, nie ma co ryzykować jak nkogo tam nie będzie . Potrują psy , zrobią im krzywdę wiesz jacu ludzie są :( Musiałby tam ktoś być :( Ja jesdynie mogę pomóc bazarkami. Jak pospływają pieniądze to znowu coś przeleję ale to kropla w morzu potrzeb i jeszcze dogo nie działa i nie mogę się z ludźmi skontaktować :(
justysiek Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 cholera mnie wezmie z tym dogo naprawde, wcale nie moge sie zalogowac:angryy: do mnie ostatnio pisala jedna osoba, mogla dac dt szczeniakowi, zapytam czy to aktualne.... ja sie jeszcze nie przeprowadzilam, nie moge pomoc z tymczasem, nie mam kasy, kredyt stoi w miejscu i wszystko jest do dupy:mad: a z dnia na dzien dowiaduje sie o kolejnych ludziach ktorzy sie na zime psa chca pozbyc:mad: tylko sie powiesic. Pani Ewo ja nadal mam ta kase, wiec jesli bedzie potrzeba prosze mowic, podrzuce ja gdzies.
Basia1968 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [B]ewab [/B]napisz do soemy ona od bokserków jest - może cos pomoże
Recommended Posts