erka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Wielka szkoda Linnsi, bo juz miałam plany przewozowe:cool1:. Żeby wrócic do tematu psiaków, to przypominam ,że nie znalazłam nikogo, kto by zawiózł sunię z herbów na sterylkę:shake:. Jeszcze trochę , a może byc za późno . Dziewczyny , czy ogłaszana jest Mora , Tasza i Birma na jakichś krakowskich stronach? Tam wcześniej zawsze był odzew. Jestem po prostu załamana. Nie wiem, co my zrobimy z tymi psami. Ja juz nie mówię o tych u mnie w pracy, bo przecież na nie tez nikogo chętnego. Tola i Murzynek pałętają się u mnie po podwórku , leżą całymi dniami na deszczu. Murzynek cały czas z tą złamaną nogą, nie ma go jak obejrzeć , on nie da sie nawet pogłaskac. Inny nieszczęśnik , to Dinguś. Już nie mam do niego siły. Najpierw miał wyrwany pazur, później straszną ranę na głowie po pogryzieniu, ledwo troche mu się zagoiła, rozwalił sobie okropnie opuszkę w stopie. Co mu zbandażuję , wszystko zdejmuje, nie wiem , jak mu sie to zagoi, bo wygląda strasznie.:-(
li1 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Saphira']Dziewczyny ! Jest pewna osoba w Szwecji, która chce zorganizować finansowanie sterylek w Polsce poprzez jakąś szwedzka fundację. Sama nie wiem dokladnie o co chodzi bo na razie osoba, która się tym zajmuje jest na urlopie i wątek stoi w miejscu. Przede wszystkim trzeba znaleźć weta, który by współpracował. Podaje link do wątku : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118219&highlight=pani+roma[/URL][/quote] To ja i "osiolek" zalatwilysmy pieniadze na kastracje w Orzechowcach.
kika22 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Erka a nie dało by się tej suki z Herbów przewież np. w sobotę lub wieczorem tak ok 19:roll:
agat21 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='erka'] Wielka szkoda Linnsi, bo juz miałam plany przewozowe:cool1:. Żeby wrócic do tematu psiaków, to przypominam ,że nie znalazłam nikogo, kto by zawiózł sunię z herbów na sterylkę:shake:. Jeszcze trochę , a może byc za późno . [/quote] Erko, w jakich godzinach lecznica przyjęłaby sunię i po jakim czasie trzeba by ją zabrać? Czy duży dystans jest do pokonania? czy ktoś mógłby suni towarzyszyć w samochodzie na tylnym siedzeniu? czy lecznica pracuje również w sobotę? w tygodniu trudniej byłby mi przyjechać do Kielc sorry za tyle pytań, ale nie znam sytuacji suni
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Mam nadzieję że nie zamarzliście :( u nas jest koszmar:( Biedne psiska .:placz:
andzia69 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='li1'] Na hundmetropolen jest tez pokazany do adopcji Berra, czyli jednak dzialacie i wysylacie psy za granice. Macie wiec mozliwosci dostania pieniedzy na kastracje itp. ze Szwecji.[/quote] Sunia jest przecież w Kielcach:crazyeye: nie wiem, kto ją tam umiescił - światowa dziewczynka:evil_lol:
andzia69 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='li1']Rzeczywiscie swiatowa i popularna. A Misia- Bambi, jest napisane , ze jest w Szwecji i jest na nia chetny tam. Jest na reserverade. No to co z Misia, przechrzczona na Bambi? Przeciez to jeden i ten sam pies.[/quote] cholewka...nie mogę sobie przypomnieć....na pewno Erka będzie wiedziała - mnie się wydaje, że sunia pojechała do domu stałego...ale pewna nie jestem:cool3: [IMG]http://img372.imageshack.us/img372/1747/dsc03820rs7.jpg[/IMG] to jest Misia!
erka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='kika22']Erka a nie dało by się tej suki z Herbów przewież np. w sobotę lub wieczorem tak ok 19:roll:[/quote] Kika22, a gdzie byś ją chciała przewieźć o 19?:razz: Zabieg jest o 8 rano, a w sobotę ten wet raczej nie robi sterylek. Agat21, trudno żebys Ty przyjeżdżała do Kielc,żeby przewieźć sunię, jakos sobie poradzę:p. Li1, dzięki za chęć pomocy, ale mamy jeszcze mieć darmowe talony na sterylki w tym roku. Jutro o nowego domu w Warszawie jedzie Kala:loveu:. Jest też chętna pani na Lalę w Żyrardowie:lol:, sunia mogłaby jechać razem z Kalą, ale ta pani jutro nie jest w stanie podjechać po nia do Wa-wy. Może w przyszłym tygodniu uda się ją dowieźć.
kika22 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='erka']Kika22, a gdzie byś ją chciała przewieźć o 19?:razz: Zabieg jest o 8 rano, a w sobotę ten wet raczej nie robi sterylek. [/quote] Myślałam,że może by się jakoś ją udało upchnąć na noc do lecznicy, rano sterylka i odbior wieczorem:oops: Kombinuje, ale rano wszyscy sa u mnie zajeci:roll:
Od-Nowa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 nic nie rozumiem z Tego! Czy Misia została wywieziona za granice???? o co w tym chodzi? kto wstawił kilka psów Kieleckich na podaną stronę?
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [IMG]http://img244.imageshack.us/img244/2879/bambi4dh5.jpg[/IMG] [IMG]http://img372.imageshack.us/img372/1747/dsc03820rs7.jpg[/IMG] sama nie wiem, wg mnie one mają inny rodzaj sierści ale może się myle, może to kwestia światła i zdjęcia .
Od-Nowa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 na czwartym zdjęciu, tym z ulicy .... dziewczyny częstyo miały zdjecia na tle takiego czerwonego bruku.
MaJa 75 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Dziewczyny to nie jest Misia to jest Nelly, która pojechała do Wawy 2 tygodnie temu do super domku:mad:
Od-Nowa Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 MaJa75 - to jest Misia. Nelly miała tylko białe końcówki łapek a na pyszczku nic białego. To jest Nelly - Tycinka [URL]http://img73.imageshack.us/my.php?image=12xn6.jpg[/URL]
andzia69 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 zobaczcie, jak ktos wstrętnie podszywa się pod miłośnika zwierzat! [url]http://www.allegro.pl/item445983949_widokowka_z_pieskiem_niezwykla_pomocna.html[/url]
MaJa 75 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='Od-Nowa']MaJa75 - to jest Misia. Nelly miała tylko białe końcówki łapek a na pyszczku nic białego. To jest Nelly - Tycinka [URL]http://img73.imageshack.us/my.php?image=12xn6.jpg[/URL][/quote] Ciotka masz rację. Sorry, są po prostu podobne. Pomyliłam. Do Wawy pojechała Nelly ze zdjęcia ktore wstawiłaś.
kika22 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='andzia69']zobaczcie, jak ktos wstrętnie podszywa się pod miłośnika zwierzat! [URL]http://www.allegro.pl/item445983949_widokowka_z_pieskiem_niezwykla_pomocna.html[/URL][/quote] Andzia a nie można tego jakoś zgłosić:mad:
Linssi Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='kika22']Andzia a nie można tego jakoś zgłosić:mad:[/quote] A jestescie pewne ze to nieuczciwe?? Moze chlopak naprawde chce pomoc?
andzia69 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='kika22']Andzia a nie można tego jakoś zgłosić:mad:[/quote] juz zgłosiłam:angryy: [quote name='Linssi']A jestescie pewne ze to nieuczciwe?? Moze chlopak naprawde chce pomoc?[/quote] A komu????? psom w schronie?????:crazyeye: pieniądze im chce dac???? Linssi - pomyśl trochę:shake: Jakby chciał faktycznie pomagać to wyciągnąłby jakiegoś psa i szukał mu domu - albo zbierałby na konkretnego psa - a nie tak.... Wczytaj się w aukcję - zobacz co nawypisywał po lewej stronie - ile jest schronisk!!!! napisał Kielce - ściegiennego...na dole napisał Dyminy - nie ma pojęcia o czym pisze!!!! Schronisk w naszym woj. jest az...1!!! W Dyminach! W Starachowicach juz dawno nie ma przytuliska p. Marzeny - i to było przytulisko - nie schronisko! W Sandomierzu napisał Rynek 3! Myslisz, ze gdyby tam było schronisko to bysmy o tym nie wiedziały? W Jędrzejowie - Potter ma przytulisko - nie schronisko - to wszystko bzdety i tyle!
kika22 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='andzia69']juz zgłosiłam:angryy:[/quote] Dzieki Andziu, bo ja nie bardzo się jeszcze znam na tych sprawach.
Linssi Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Zauwazylam ze z tym opisem jest troche dziwnie, ale powiem Wam szczerze, ze ja, gdybym nie wiedziala jak sie pomaga takim psom - a do niedawna nie wiedzialam - tez bym myslala, zeby zbierac pieniadze i wplacac na konto schroniska... swoja droga nie wiedzialam ze w J-owie mamy schronisko ;) Ale ja naiwna jestem... wiec wybaczcie moje idealistyczne spojrzenie na swiat ;) Na taczki z nim!!! :mad:
erka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='li1']Oczywiscie, ze chce pomagac i pomagam w adopcjach, ale musze wspolpracowac z uczciwymi partnerami.[/quote] Ja też i dlatego z tobą współpracować nie zamierzam:cool3:. Jasne??!!!
Recommended Posts