Ula_czarnuszka Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Przypominam słodką kolaczkę :loveu: Quote
EVA2406 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Zulka to śliczna sunia, a dzisiaj wspięła się na moje kolana dostałam od niej buziaka :lol:. Nie bała się mnie, a kiedy widziałam ją po raz pierwszy uciekała ode mnie. Quote
Bazyliah Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Bo Zulka już coraz bardziej cywilizowana się robi :) Przy tym jest bardzo inteligentna, praca z nią to przyjemność. Quote
irenaka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Czy Zula jest po sterylizacji? Na pierwszej stronie nic nie ma na ten temat. Quote
Bazyliah Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Wysterylizowana oczywiście. Niesterylizowanych/niekastrowanych dorosłych psów nie oddaję. Quote
irenaka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Czy te lęki już Zuli przeszły? Mam dom pod Krakowem któremu chcę Zulę zaproponować tylko tam jest duży pies-50kg. Nie wiem, jak przewidujesz, czy Zula się przestraszy? On jest szalenie łagodny dla suczek i zaliże Zulkę na bank. Boję się tylko jak Ona zareaguje. Quote
Bazyliah Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Każde stworzenie - duże i małe Zula na początku traktuje: chciałabym, ale się boję. Jak pies podejdzie, obwąchają się, pies jest spokojny i też się cieszy, to nie ma problemu, a wręcz jest radość. Na początku oczywiście trochę nieufna, ale podczas 1 spaceru potrafi już się "zaprzyjaźnić" i wyluzować. Najbardziej boi się, jak ktoś ją chce na siłę złapać. Zębami już nie kłapie, ale potrafi siknąć. Jak wychodzimy na spacer, to nie ja podchodzę ze smyczą, tylko wołam Zulę do siebie. Jeszcze trochę boi się zapinania obroży. Ja mam na to patent - albo podczas głaskania albo na klatce schodowej, jak już jest podniecona spacerem. Druga sprawa to cienie i światła w ciemnościach podczas spaceru. Ale tak, jak na początku musiałam ją wynosić na spacer, tak teraz już sama biegnie, tylko od czasu do czasu przystaje i patrzy na ściany, drzewa. Biegać Zula lubi dużo, ważne jest też dobre ogrodzenie - na wysokość 1 metra skacze bez problemu, płotu 160 cm już nie próbuje nawet sforsować. Z chodzeniem na smyczy nie ma problemu, z przybiegnięciem na zawołanie też nie. Dla ludzi, nawet obcych, jest już dużo bardziej ufna - pakuje się na kolana, pcha do głaskania. Quote
irenaka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Ta Pani ma dom z ogrodem. Duży teren, ogrodzony. Spróbuję Zulę zaproponować a jeżeli będzie akceptacja to podjadę i sprawdzę dom ale już po rozmowie wiem, że są to rewelacyjni ludzie. Tylko pytanie czy Zula się spodoba. Odezwę się wieczorem. W jakim wieku jest teraz Zula? Quote
Bazyliah Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Zula ma ponad rok, ale raczej mniej niż 1,5 roku. Quote
irenaka Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Nie pisałam wczoraj, bo zero odzewu ze strony tej Pani. Dam znać jak się odezwie. Quote
Ula_czarnuszka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 I podnosimy, może ktoś odpowiedni zobaczy lalunie:p Quote
Bazyliah Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Zu-lalunia ostatnio doszła do wniosku, że jednakowoż cały pies się mieści na kolanach u ciotki. Wszystko zależy od właściwego balansowania ogonem :lol: Niestety nie mieliśmy aparatu pod ręką :roll: Quote
irenaka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Czy ja mogę prosić o piękne zdjęcia naszej gwiazdy z albumu rodzinnego na mail:[email protected] Quote
Bazyliah Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Wieczorem podeślę. Aczkolwiek Zuli ciężko zrobić zdjęcie - na spacerze raczej ślad po pędzącej Zuli można złapać, a w domu zbliżenie nosa. Quote
tomcug Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Zuleńka nadal szuka wyjątkowego domku, bo to wyjątkowa sunia. Quote
tomcug Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Bazyliah napisał(a):Pokazujemy się! A cóż to za wilkołak w awatarku, Bazyliah nie boisz się? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Bazyliah Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 tomcug napisał(a):A cóż to za wilkołak w awatarku, Bazyliah nie boisz się? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: To uśmiech mojej Dzitoszki (vel Giocondy - tymczas z Mai, który ma u mnie dożywocie). Dzitka kiedy śpi na kanapie, ma właśnie taki uśmiech - czasami do tego dochodzi wystawiony czubek języka :lol: Quote
Ula_czarnuszka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Podrzucę Zuleńkę na pierwszą:razz: Quote
Bazyliah Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Zulka ciągle czeka na ten jedyny domek... Quote
Recommended Posts