Weronia Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 :crazyeye: Co mu się stało z łapą???? Quote
magda222 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 sunshine napisał(a):Kurczaki właśnie nie wiem jak ja dokładniej opisać;p. Próbuje mamusie na nią urobić i chciała bym jej pokazać zdjęcie...nio wiesz te słodkie smutne oczka...:diabloti:. Jest taka owczarkowata wielkości do kolan ma dłuzszy włos i jest bardzo wesoła. Ma puszysty ogonek xD Mogłam policzyć te boksy...:P A hasek siedzi w tej nowej cześci po prawej stronie na samym końcu. Z owczarkowatym brutalem:P. Moja koleżanka sie zastanawia nad nim ale się boi bo psiak którego ma juz w domu jest dominujacy i mało tego chorobliwie o nia zazdrosny...A sunia mnie tak urzekła że nie mogę o niej przestać myśleć:P:loveu: Sunshine,tu nie ma co myśleć,tu trzeba brać bo Ci jeszcze ktoś sunię sprzątnie sprzed nosa ;) Quote
magda222 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Weronia'] :crazyeye: Co mu się stało z łapą???? Z tego co wiem to ma źle zrośniętą po złamaniu... Szkoda mi tego psiaka strasznie :-( Husky w schronie to masakra totalna :-( Przecież te psy są stworzone do pracy,wysiłku,biegania :-( Quote
sunshine Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 magda222 gdyby to odemnie zależało tylko to juz by była w domciu:). Tu chodzi o moją mamę która się nie chce zgodzić na drugiego psa:P. :placz: Muszę się ponaprężać i mam nadzieje że jak zobaczy biedne psiulki se słodkimi oczkami to pęknie...wiecie jak to jest:P Znalazł♠am psiaka w schronisku w Swaezędzu podobnego do niej moze to Ci coś pomoże ata:) www.schronisko.psiaki.com.pl P.S co do haska łapki jeśli będzie to faktycznie prawda że źle się zrosła to będzie musiała być operacyjnie łamana badź jeśli jest już bezwładna...pewnie amputowana:( Szkoda bo widziała bym go przy bikejogingu jest młody i aktywny:) Quote
KasiaO Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 DZiewczyny ten haszczak ma zdeformowaną łapę już od urodzenia, to nie jest efekt złamania czy innego urazu... Quote
GoniaP Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 KasiaO napisał(a):DZiewczyny ten haszczak ma zdeformowaną łapę już od urodzenia, to nie jest efekt złamania czy innego urazu... A skąd wiesz?? Quote
KasiaO Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 GoniaP napisał(a):A skąd wiesz?? Bo widziałam tą łąpę z bliska, ona jest jakby "za długa" i wogóle taka inna - trudno mi to opisać ale na żywo widać że niejest to wynik jakiegoś urazu. Poza tym właściciel go przyprowadził i sam powiedział, że od urodzenia pies to ma..Ale wetem oczywiście nie jestem... pisze to co zauważyłam i tyle.. Quote
sunshine Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 To chyba lepsza wiadomość niż ranny psiak?:lol: A co z moją sunią??:):cool3: Quote
ata Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Twoja sunia ..to musi byc jakis nowy nabytek, bo niestety nie kojarze:roll: jezeli chodzi o haszczaka to podobno taki sie urodzil, mial byc uspiony ale jakis gosciu sie zlitowal i go ocalil, pozniej okazalo sie , ze wlasciciel nie daje sobie z nim rady ,poniewaz psiak ciagle ucielal a pracownik schroniska ciagle go odlawial:evil_lol: . Wlasciciel musial pokrywac koszty akcji...i takim sposobem piesek trafil do schroniska .... Quote
KasiaO Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='GoniaP']A czy tej łapinki nie da się zoperować?? Jego nikt w takim stanie nie weźmie, no chyba, ze do pseudohodowli...:-( Trzeba mu jakoś pomóc. Jaki ma charakter?[/quote] Żeby go zoperować potrzebny choćby DT w schornie nie ma warunków... Jeśli chodzi o charakter to pies bardzo łagodny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Główną jego wadą jest to, że chłopak lubi na własną ręke zwiedzać świat... - przeskakuje przez ogrodzenia i ucieka... a niestety nie trafił w sowim życiu na ludzi, którzy potrafiliby poradzić sobie z tym problemem...no i pies w schornie...:-( Quote
GoniaP Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 A czy tej łapinki nie da się zoperować?? Jego nikt w takim stanie nie weźmie, no chyba, ze do pseudohodowli...:-( Trzeba mu jakoś pomóc. Jaki ma charakter? Quote
ata Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='KasiaO']Żeby go zoperować potrzebny choćby DT w schornie nie ma warunków... Jeśli chodzi o charakter to pies bardzo łagodny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Główną jego wadą jest to, że chłopak lubi na własną ręke zwiedzać świat... - przeskakuje przez ogrodzenia i ucieka... a niestety nie trafił w sowim życiu na ludzi, którzy potrafiliby poradzić sobie z tym problemem...no i pies w schornie...:-([/quote] posty skacza:shake: Kasia dobrze napisala bez domu tymczasowego lub stalego nic nie mozna zrobic.....niestety:shake: Quote
magda222 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Trochę nam tu ucichło na wątku.Zaczynam się gubić,które allegro odnawiać a które już nie.Do ostatnich zdjęć jakie wrzuciłyście na wątek nie mam żadnych opisów.Nie wiem o czym pisać w allegro. Najlepiej byłoby jakby dziewczyny robiące fotki w schronisku umówiły się i zrobiły zdjęcia wszystkim psiakom naraz.Możnaby założyć wtedy osobny wątek tylko ze zdjęciami i podzielić go na działy "do adopcji","w nowym domu" itd...Sorry,że się tak wymądrzam,ale to chyba dobry pomysł.Już kiedyś o tym pisałam.Co Wy na to?Dacie radę? Quote
ata Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 magda222 napisał(a):Trochę nam tu ucichło na wątku.Zaczynam się gubić,które allegro odnawiać a które już nie.Do ostatnich zdjęć jakie wrzuciłyście na wątek nie mam żadnych opisów.Nie wiem o czym pisać w allegro. Najlepiej byłoby jakby dziewczyny robiące fotki w schronisku umówiły się i zrobiły zdjęcia wszystkim psiakom naraz.Możnaby założyć wtedy osobny wątek tylko ze zdjęciami i podzielić go na działy "do adopcji","w nowym domu" itd...Sorry,że się tak wymądrzam,ale to chyba dobry pomysł.Już kiedyś o tym pisałam.Co Wy na to?Dacie radę? cos musimy z tym zrobic bo ja sama zaczynam sie gubic:roll: Quote
ata Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 mam krotki filmik z Haszczakiem ale nie wiem jak go wstawic :oops: prosze tutaj o instrukcje:oops::cool3: Quote
bigos Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 poproszę o więcej fot i info nt suni: Zuza - piękna sunia w typie Pointera, coraz bardziej smutna i zrezygnowana. Duża, zrónoważona 2-3 letnia. Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1600x1200. Quote
ata Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 tu jest watek suni niestety zainteresowanie bardzo male... Pointer?? Schron wrzeŚnia Quote
_ogonek_ Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Pewnie z tym "podejrzana sprawa" chodziło o warunki jakie mają tam psy... To ja tylko podrzucę temat. Może wystosować jakąś petycję czy coś o odebranie i zamknięcie zwierząt oraz schroniska? Quote
ata Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 przed chwila do mnie dotarlo, ze Haszczak ma dopiero poltora roku:crazyeye: chcialam rowniez poinformowac, ze doschroniska trafil starszy bulterierek!!! Quote
KasiaO Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 ata napisał(a):chcialam rowniez poinformowac, ze doschroniska trafil starszy bulterierek!!! W sobotę zrobię mu foty. Zobaczymy co to za cudo:cool3: Quote
ata Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 [quote name='KasiaO']W sobotę zrobię mu foty. Zobaczymy co to za cudo:cool3: juz wiemy co to za cudo:crazyeye: to nie bulterier, tylko buldok angielski:cool3: http://i41.tinypic.com/fdttdw.jpg pikny piesek:loveu: Quote
ata Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Na szczescie buldozer juz opuscil schronisko:multi: obecnie przebywa na tymczasie, a o dobry domek maja postarac sie ciotki od buldozkow;) Wielkie Dzieki!!:Rose: BULDOŻKOWY wątak:p http://www.dogomania.pl/forum/f28/buldog-angielski-juz-bezpieczny-w-dt-132057/ Quote
Recommended Posts