Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunshine napisał(a):
Kurczaki właśnie nie wiem jak ja dokładniej opisać;p. Próbuje mamusie na nią urobić i chciała bym jej pokazać zdjęcie...nio wiesz te słodkie smutne oczka...:diabloti:. Jest taka owczarkowata wielkości do kolan ma dłuzszy włos i jest bardzo wesoła. Ma puszysty ogonek xD Mogłam policzyć te boksy...:P A hasek siedzi w tej nowej cześci po prawej stronie na samym końcu. Z owczarkowatym brutalem:P. Moja koleżanka sie zastanawia nad nim ale się boi bo psiak którego ma juz w domu jest dominujacy i mało tego chorobliwie o nia zazdrosny...A sunia mnie tak urzekła że nie mogę o niej przestać myśleć:P:loveu:

Sunshine,tu nie ma co myśleć,tu trzeba brać bo Ci jeszcze ktoś sunię sprzątnie sprzed nosa ;)

Posted

[quote name='Weronia']

:crazyeye:
Co mu się stało z łapą????

Z tego co wiem to ma źle zrośniętą po złamaniu...
Szkoda mi tego psiaka strasznie :-( Husky w schronie to masakra totalna :-( Przecież te psy są stworzone do pracy,wysiłku,biegania :-(

Posted

magda222 gdyby to odemnie zależało tylko to juz by była w domciu:). Tu chodzi o moją mamę która się nie chce zgodzić na drugiego psa:P. :placz: Muszę się ponaprężać i mam nadzieje że jak zobaczy biedne psiulki se słodkimi oczkami to pęknie...wiecie jak to jest:P Znalazł♠am psiaka w schronisku w Swaezędzu podobnego do niej moze to Ci coś pomoże ata:)
www.schronisko.psiaki.com.pl

P.S co do haska łapki jeśli będzie to faktycznie prawda że źle się zrosła to będzie musiała być operacyjnie łamana badź jeśli jest już bezwładna...pewnie amputowana:( Szkoda bo widziała bym go przy bikejogingu jest młody i aktywny:)

Posted

GoniaP napisał(a):
A skąd wiesz??

Bo widziałam tą łąpę z bliska, ona jest jakby "za długa" i wogóle taka inna - trudno mi to opisać ale na żywo widać że niejest to wynik jakiegoś urazu. Poza tym właściciel go przyprowadził i sam powiedział, że od urodzenia pies to ma..Ale wetem oczywiście nie jestem... pisze to co zauważyłam i tyle..

Posted

Twoja sunia ..to musi byc jakis nowy nabytek, bo niestety nie kojarze:roll:

jezeli chodzi o haszczaka to podobno taki sie urodzil, mial byc uspiony ale jakis gosciu sie zlitowal i go ocalil, pozniej okazalo sie , ze wlasciciel nie daje sobie z nim rady ,poniewaz psiak ciagle ucielal a pracownik schroniska ciagle go odlawial:evil_lol: . Wlasciciel musial pokrywac koszty akcji...i takim sposobem piesek trafil do schroniska ....

Posted

[quote name='GoniaP']A czy tej łapinki nie da się zoperować?? Jego nikt w takim stanie nie weźmie, no chyba, ze do pseudohodowli...:-( Trzeba mu jakoś pomóc. Jaki ma charakter?[/quote]

Żeby go zoperować potrzebny choćby DT w schornie nie ma warunków...
Jeśli chodzi o charakter to pies bardzo łagodny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Główną jego wadą jest to, że chłopak lubi na własną ręke zwiedzać świat... - przeskakuje przez ogrodzenia i ucieka... a niestety nie trafił w sowim życiu na ludzi, którzy potrafiliby poradzić sobie z tym problemem...no i pies w schornie...:-(

Posted

[quote name='KasiaO']Żeby go zoperować potrzebny choćby DT w schornie nie ma warunków...
Jeśli chodzi o charakter to pies bardzo łagodny zarówno dla ludzi jak i innych psów. Główną jego wadą jest to, że chłopak lubi na własną ręke zwiedzać świat... - przeskakuje przez ogrodzenia i ucieka... a niestety nie trafił w sowim życiu na ludzi, którzy potrafiliby poradzić sobie z tym problemem...no i pies w schornie...:-([/quote]

posty skacza:shake:
Kasia dobrze napisala bez domu tymczasowego lub stalego nic nie mozna zrobic.....niestety:shake:

Posted

Trochę nam tu ucichło na wątku.Zaczynam się gubić,które allegro odnawiać a które już nie.Do ostatnich zdjęć jakie wrzuciłyście na wątek nie mam żadnych opisów.Nie wiem o czym pisać w allegro.
Najlepiej byłoby jakby dziewczyny robiące fotki w schronisku umówiły się i zrobiły zdjęcia wszystkim psiakom naraz.Możnaby założyć wtedy osobny wątek tylko ze zdjęciami i podzielić go na działy "do adopcji","w nowym domu" itd...Sorry,że się tak wymądrzam,ale to chyba dobry pomysł.Już kiedyś o tym pisałam.Co Wy na to?Dacie radę?

Posted

magda222 napisał(a):
Trochę nam tu ucichło na wątku.Zaczynam się gubić,które allegro odnawiać a które już nie.Do ostatnich zdjęć jakie wrzuciłyście na wątek nie mam żadnych opisów.Nie wiem o czym pisać w allegro.
Najlepiej byłoby jakby dziewczyny robiące fotki w schronisku umówiły się i zrobiły zdjęcia wszystkim psiakom naraz.Możnaby założyć wtedy osobny wątek tylko ze zdjęciami i podzielić go na działy "do adopcji","w nowym domu" itd...Sorry,że się tak wymądrzam,ale to chyba dobry pomysł.Już kiedyś o tym pisałam.Co Wy na to?Dacie radę?

cos musimy z tym zrobic bo ja sama zaczynam sie gubic:roll:

Posted

poproszę o więcej fot i info nt suni: Zuza - piękna sunia w typie Pointera, coraz bardziej smutna i zrezygnowana. Duża, zrónoważona 2-3 letnia.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 1600x1200.

Posted

Pewnie z tym "podejrzana sprawa" chodziło o warunki jakie mają tam psy...

To ja tylko podrzucę temat.

Może wystosować jakąś petycję czy coś o odebranie i zamknięcie zwierząt oraz schroniska?

Posted

przed chwila do mnie dotarlo, ze Haszczak ma dopiero poltora roku:crazyeye:
chcialam rowniez poinformowac, ze doschroniska trafil starszy bulterierek!!!