Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunshine napisał(a):
Siemka byłam dzisiaj pierwszy raz na wolontariacie xD. Bawiłyśmy się z suczką i jej szczeniakami. A wiecie co było najwspanialsze :) Jak przyglądałam się jak schronisko opuszczają dwa psiaki :loveu:Pięknie jest na to popatrzeć:) i dla takich momentów warto w sobote wstawać o 7 :p

napisz coś o mamie od szczeniaków....
możesz opisać jakie pieski znalazły dzisiaj nowe domy.......

Posted

Na wolontariacie była jeszcze moja koleżanka ze mną i jeszcze jedna dziewczyna z chłopakiem bardzo mili z resztą:). A domek znalazła mała czarna suczka najbardziej zbliżona wyglądem do jamnika była :) I młody owczarek niemiecki:). No przynajmniej bardzo podobny do onka;p.
A mamusia jest cudowna:) Umie chodzic na smyczy choc momentami się ciągnie ale nie mocno;p. Jest bardzo karna i rearguje kiedy się ją woła. jest bardzo aktywna i wesoła taki skoczek mały :D. Nosi wesoło ogon w górze na pewno miała kontakt z dziećmi bo pozwala ze sobą robić wszystko:p Łagodna dla innych psów i szaleje na widok ludzi:). Pan mówił że jutro(czyli dzisiaj) prawdopodobnie ją ktoś weźmie:). A szczeniaki to dwa pieski i dwie suczki. Jeden jest bardzo śmiały i odważny odkrywca mały mamusie miał w nosie ale za to bardzo mu sie przypodobały moje sznórówki w butach:P.taki dominator troche:). Największa i najpulchniejsza biało-czarna suczka wesolutka i też odważna chętnie się bawiła:). Zaraz po niej wielkością piesek troche nieśmiały po moich długich namowach wyszedł z koszyka i chociaż się rozbrykał to wolał siedzieć pod moimi nogami i być głaskany pieszczoch;). I najmniejsza i najmniej śmiała suczka uciekała niechętna do głaskania i niechętna do brania na ręce bardzo niezależna zupełnie odwrotnie niż rodzeństwo. Najwięcej czasu potrzebowała żeby wogóle wyjść z koszyka. Potrzebowała by bardzo dużo miłości żeby na dzikuska nie wyrosła:) Jeśli jeszcze jakieś pytania to prosze pytać:) A jeśli chodzi o ich stan zdrowia to matka troche chuda ale to pewnie po wykarmieniu bo szczeniaczki spore:p Wszyscy wyglądają zdrowo i nie są żadne apatyczne mają osobny kojec i cieplutko:)

Posted

Właśnie przejrzałam nie wydaje mi się. Jamnisiowatej na bank niema owczarka tez chyba tu nie rozpoznaje .:) Sprawdze na wirtualnym opiekunie jeszcze:)

na wirtualnym też ich nie widze:)

P.S. A jeszcze coś o suni bo zapomniałam. Jak podniosłam gwałtownie rekę żeby kiwnąć Ewie że szczeniak jest ze mną bo się doliczyć nie mogła to sunia się skuliła troche . Tak jak by się ręki bała. Ale tylko raz taki manewr zrobiła. Widocznie ktoś ją musiał uderzyć. Ale po sekundzie jak ją pogłaskałam od razu machała ogonem i znów była sobą:)

Posted

oooooooooo fajnie dzieki za odpowiedz;)
przejzyj prosze zdjecia psiakow wrzesinskich i napisz czy owczarkowata i jamnikowata to moze psiaki z naszych zdjec??

link poniżej:cool3:

Posted

A wiesz że robiłyśmy zdjęcia każdemu szczeniakowi żeby im reklame zrobić wśród znajomych:p i nawet filmik się nagrał:P Tylko że telefonem i trzeba by pokombinować żeby go zgrać:P Pomolestuje Ewe bo to na jej telefonie było;)

Posted

No i wróciłam...

Jakiś czas mnie nie było, bardzo przepraszam. Niestety pewne sprawy wykluczyły mnie z życia kochanych psiaków. Ale już wróciłam i muszę zrobić tak, żeby mieć dla nich czas.
W sobotę wybiorę się do schroniska, mam nadzieję, że jeszcze mnie nie zapomnieli :p

Posted

MyszkaMiki napisał(a):
No i wróciłam...

Jakiś czas mnie nie było, bardzo przepraszam. Niestety pewne sprawy wykluczyły mnie z życia kochanych psiaków. Ale już wróciłam i muszę zrobić tak, żeby mieć dla nich czas.
W sobotę wybiorę się do schroniska, mam nadzieję, że jeszcze mnie nie zapomnieli :p

Witamy..wiatamy:p no i czekamy na efekt wizyzty w postaci foteczek:p

Posted

jezeli wszystko pojdzie po naszej mysli to dzisiaj beda nowe zdjecia, i dokladniejsze opisy psiakow....za to rowniwz mozna trzymac kciuki:evil_lol:

Posted

....ble ble....niestety 2 osoby to za mało jak chce sie wyprowadzac psiaki na spacer.......one albo boja sie smyczy i chowaja sie po kontach albo ze strachu probuja ugrysc....na dodatek jak wyciaga sie jednego z boksu zaraz inne sie na niego rzucaja ....obłęd....
zrezygnowałysmy ze spacerow.....
wyciagnelismy 2 kolejne psiaki, ktore niedlugo beda w swoich nowych domkach:loveu:

Posted

MyszkaMiki napisał(a):
Będę w schronisku w niedzielę o 9.00.
Jak ktoś chętny to niech też przyjdzie na tą godzinę, będzie więcej osób

gdzie sie podzialas kobieto:lol: bo w schronie, to Cię nie było:cool3:

Posted

Biegałam z piesami xD. Przyszłam tak 10.50 i poszłyśmy na łąkę ze szpicowatą sunią i strachliwym czarnulkiem a tak jakoś 11.20 biegałyśmy wokół schroniska :) tak gdzies do 11.40 bo później pan miał wyjazd i trzeba było zwrócić maluchy:P. To jak sie te foty wrzuca ?^^

Posted

fajnie, ze psiaki mogly sobie pobiegac ...zaczerpnac swierzego powietra :diabloti::evil_lol:

czy ta szpicowata sunia o ktorej piszesz to, ta z lewej strony schroniska, przy scianie po prawej, pojedynczy boks (sunia ma krzywa nuzke)????:huh:

Posted

ata napisał(a):

czy ta szpicowata sunia o ktorej piszesz to, ta z lewej strony schroniska, przy scianie po prawej, pojedynczy boks (sunia ma krzywa nuzke)????:huh:

Taaa Aneta ale dałaś czadu - po tym opisie na bank wiadomo o jakiego psa chodzi...:eviltong::eviltong::eviltong::lol::lol:

Posted

Tak sobie głosno mysle, ze nalezałoby zamknac ten watek a przynajmniej w nim nie pisac i otworzyc nowy:roll: .....stary podlinkowac i dac na 1 strone........

tak tez uczynie:eviltong:

Posted

magda222 napisał(a):
Albo Weronia,albo Kasia O.chyba otwarła nowy.
Taki gdzie zamieszcza same fotki.
Nie mogę teraz znaleźć linka.

link masz w moim podpisie :eviltong:;)