magda222 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 A byłaś tylko Ty czy inne wolontariuszki też? Quote
ata Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 sunshine napisał(a):Siemka byłam dzisiaj pierwszy raz na wolontariacie xD. Bawiłyśmy się z suczką i jej szczeniakami. A wiecie co było najwspanialsze :) Jak przyglądałam się jak schronisko opuszczają dwa psiaki :loveu:Pięknie jest na to popatrzeć:) i dla takich momentów warto w sobote wstawać o 7 :p napisz coś o mamie od szczeniaków.... możesz opisać jakie pieski znalazły dzisiaj nowe domy....... Quote
sunshine Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Na wolontariacie była jeszcze moja koleżanka ze mną i jeszcze jedna dziewczyna z chłopakiem bardzo mili z resztą:). A domek znalazła mała czarna suczka najbardziej zbliżona wyglądem do jamnika była :) I młody owczarek niemiecki:). No przynajmniej bardzo podobny do onka;p. A mamusia jest cudowna:) Umie chodzic na smyczy choc momentami się ciągnie ale nie mocno;p. Jest bardzo karna i rearguje kiedy się ją woła. jest bardzo aktywna i wesoła taki skoczek mały :D. Nosi wesoło ogon w górze na pewno miała kontakt z dziećmi bo pozwala ze sobą robić wszystko:p Łagodna dla innych psów i szaleje na widok ludzi:). Pan mówił że jutro(czyli dzisiaj) prawdopodobnie ją ktoś weźmie:). A szczeniaki to dwa pieski i dwie suczki. Jeden jest bardzo śmiały i odważny odkrywca mały mamusie miał w nosie ale za to bardzo mu sie przypodobały moje sznórówki w butach:P.taki dominator troche:). Największa i najpulchniejsza biało-czarna suczka wesolutka i też odważna chętnie się bawiła:). Zaraz po niej wielkością piesek troche nieśmiały po moich długich namowach wyszedł z koszyka i chociaż się rozbrykał to wolał siedzieć pod moimi nogami i być głaskany pieszczoch;). I najmniejsza i najmniej śmiała suczka uciekała niechętna do głaskania i niechętna do brania na ręce bardzo niezależna zupełnie odwrotnie niż rodzeństwo. Najwięcej czasu potrzebowała żeby wogóle wyjść z koszyka. Potrzebowała by bardzo dużo miłości żeby na dzikuska nie wyrosła:) Jeśli jeszcze jakieś pytania to prosze pytać:) A jeśli chodzi o ich stan zdrowia to matka troche chuda ale to pewnie po wykarmieniu bo szczeniaczki spore:p Wszyscy wyglądają zdrowo i nie są żadne apatyczne mają osobny kojec i cieplutko:) Quote
sunshine Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Właśnie przejrzałam nie wydaje mi się. Jamnisiowatej na bank niema owczarka tez chyba tu nie rozpoznaje .:) Sprawdze na wirtualnym opiekunie jeszcze:) na wirtualnym też ich nie widze:) P.S. A jeszcze coś o suni bo zapomniałam. Jak podniosłam gwałtownie rekę żeby kiwnąć Ewie że szczeniak jest ze mną bo się doliczyć nie mogła to sunia się skuliła troche . Tak jak by się ręki bała. Ale tylko raz taki manewr zrobiła. Widocznie ktoś ją musiał uderzyć. Ale po sekundzie jak ją pogłaskałam od razu machała ogonem i znów była sobą:) Quote
ata Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 oooooooooo fajnie dzieki za odpowiedz;) przejzyj prosze zdjecia psiakow wrzesinskich i napisz czy owczarkowata i jamnikowata to moze psiaki z naszych zdjec?? link poniżej:cool3: Quote
sunshine Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 A wiesz że robiłyśmy zdjęcia każdemu szczeniakowi żeby im reklame zrobić wśród znajomych:p i nawet filmik się nagrał:P Tylko że telefonem i trzeba by pokombinować żeby go zgrać:P Pomolestuje Ewe bo to na jej telefonie było;) Quote
ata Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 mama i szczeniaki sa juz bezpieczne...to znaczy łancuchy ani kojce im nie groza;) Quote
MyszkaMiki Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 No i wróciłam... Jakiś czas mnie nie było, bardzo przepraszam. Niestety pewne sprawy wykluczyły mnie z życia kochanych psiaków. Ale już wróciłam i muszę zrobić tak, żeby mieć dla nich czas. W sobotę wybiorę się do schroniska, mam nadzieję, że jeszcze mnie nie zapomnieli :p Quote
KasiaO Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 MyszkaMiki napisał(a):No i wróciłam... Jakiś czas mnie nie było, bardzo przepraszam. Niestety pewne sprawy wykluczyły mnie z życia kochanych psiaków. Ale już wróciłam i muszę zrobić tak, żeby mieć dla nich czas. W sobotę wybiorę się do schroniska, mam nadzieję, że jeszcze mnie nie zapomnieli :p Witamy..wiatamy:p no i czekamy na efekt wizyzty w postaci foteczek:p Quote
ata Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 jezeli wszystko pojdzie po naszej mysli to dzisiaj beda nowe zdjecia, i dokladniejsze opisy psiakow....za to rowniwz mozna trzymac kciuki:evil_lol: Quote
ata Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ....ble ble....niestety 2 osoby to za mało jak chce sie wyprowadzac psiaki na spacer.......one albo boja sie smyczy i chowaja sie po kontach albo ze strachu probuja ugrysc....na dodatek jak wyciaga sie jednego z boksu zaraz inne sie na niego rzucaja ....obłęd.... zrezygnowałysmy ze spacerow..... wyciagnelismy 2 kolejne psiaki, ktore niedlugo beda w swoich nowych domkach:loveu: Quote
MyszkaMiki Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Będę w schronisku w niedzielę o 9.00. Jak ktoś chętny to niech też przyjdzie na tą godzinę, będzie więcej osób Quote
sunshine Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Siemka ja byłam dzisiaj i idę jutro o 8 no to tak 8.30 9 będę ale w sobote. Mam parę fotek :) Jak się je tu wstawia?:P Quote
ata Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 MyszkaMiki napisał(a):Będę w schronisku w niedzielę o 9.00. Jak ktoś chętny to niech też przyjdzie na tą godzinę, będzie więcej osób gdzie sie podzialas kobieto:lol: bo w schronie, to Cię nie było:cool3: Quote
ata Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='sunshine']Siemka ja byłam dzisiaj i idę jutro o 8 no to tak 8.30 9 będę ale w sobote. Mam parę fotek :) Jak się je tu wstawia?:P musisz wejsc tutaj ImageShack® - Image Hosting ale najpierw zmniejsz zdjecia do 640 max Quote
sunshine Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Biegałam z piesami xD. Przyszłam tak 10.50 i poszłyśmy na łąkę ze szpicowatą sunią i strachliwym czarnulkiem a tak jakoś 11.20 biegałyśmy wokół schroniska :) tak gdzies do 11.40 bo później pan miał wyjazd i trzeba było zwrócić maluchy:P. To jak sie te foty wrzuca ?^^ Quote
sunshine Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 To jest ta sunia o której wcześniej mówiłam moja miłość:* Quote
sunshine Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 a tutaj czarnulek " pobaw się ze mną";p i szpicowata sunia "wulkan energii" I razem "buziaczek";p Quote
sunshine Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 A to fotki dwóch psiaków które siedziały z onkowatą sunią: Młody wesołek: Starszy weteran aczkolwiek towarzyski:): Quote
ata Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 fajnie, ze psiaki mogly sobie pobiegac ...zaczerpnac swierzego powietra :diabloti::evil_lol: czy ta szpicowata sunia o ktorej piszesz to, ta z lewej strony schroniska, przy scianie po prawej, pojedynczy boks (sunia ma krzywa nuzke)????:huh: Quote
KasiaO Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ata napisał(a): czy ta szpicowata sunia o ktorej piszesz to, ta z lewej strony schroniska, przy scianie po prawej, pojedynczy boks (sunia ma krzywa nuzke)????:huh: Taaa Aneta ale dałaś czadu - po tym opisie na bank wiadomo o jakiego psa chodzi...:eviltong::eviltong::eviltong::lol::lol: Quote
ata Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Tak sobie głosno mysle, ze nalezałoby zamknac ten watek a przynajmniej w nim nie pisac i otworzyc nowy:roll: .....stary podlinkowac i dac na 1 strone........ tak tez uczynie:eviltong: Quote
magda222 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Albo Weronia,albo Kasia O.chyba otwarła nowy. Taki gdzie zamieszcza same fotki. Nie mogę teraz znaleźć linka. Quote
ata Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 magda222 napisał(a):Albo Weronia,albo Kasia O.chyba otwarła nowy. Taki gdzie zamieszcza same fotki. Nie mogę teraz znaleźć linka. link masz w moim podpisie :eviltong:;) Quote
Recommended Posts