papudraczek Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Malutko czasu!! zabieram się za szukanie!! może jakiś nawet płatny DT?? Quote
GrubbaRybba Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 Czy Tofik ma nadal allegro? Jeśli nie, zrobię. Z moich ogłoszeń ma animalia, gumtree, alegratka, 4 łapy. Jak Tofik się zachowuje w stosunku do psów i czy uspokoił się w stosunku do kotów? Rozważam ostateczną opcję, czyli zabrania go na dt. Jest jednak kłopot. Nie ma mnie w domu po 10 godzin dziennie, a mam w domu kota i małego psa. Mieszkam w kawalerce. Czy Tofik coś mógłby im zrobić. Ja nie mam jak rozdzielić zwierząt. Mam pokój z kuchnią. Nie mam tam drzwi, aby któreś odseparować. Quote
andzia69 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 a masz łazienkę???? to możesz go tam odizolowac podczas twojej nieobecnosci... Quote
AgaUzi Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Czy Tofik ma nadal allegro? Jeśli nie, zrobię. Z moich ogłoszeń ma animalia, gumtree, alegratka, 4 łapy. Jak Tofik się zachowuje w stosunku do psów i czy uspokoił się w stosunku do kotów? Rozważam ostateczną opcję, czyli zabrania go na dt. Jest jednak kłopot. Nie ma mnie w domu po 10 godzin dziennie, a mam w domu kota i małego psa. Mieszkam w kawalerce. Czy Tofik coś mógłby im zrobić. Ja nie mam jak rozdzielić zwierząt. Mam pokój z kuchnią. Nie mam tam drzwi, aby któreś odseparować. Tzn. ja osobiście bym się nie podjeła takiej odpowiedzialności jak zostawienie psa po przejściach z innym psem i kotem tym bardziej bez uprzedniego zapoznania ich i obserwacji wzajemnych relacji. A'propos allegro to Toffi ma jeszcze na 10 dni. Quote
GrubbaRybba Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 andzia69 napisał(a):a masz łazienkę???? to możesz go tam odizolowac podczas twojej nieobecnosci... Oczywiście, że mam. :) Ale jest ciemna i malutka. On mógłby się tam jedynie obkręcić dookoła. Jak to w kawalerkach. Pralka, wanna, kibelek i pozostaje 1 m.kw. powierzchni. :( AgaUzi, masz rację. To nienajlepszy pomysł. Ale co sie stanie z Tofim, jak nie znajdzie się dt do niedzieli? Masz jakiś plan awaryjny? Ja już nie mam pomysłów. :shake: Nie znoszę, gdy czuje się taka bezradna. :angryy: Quote
Wola Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 GrubbaRybba to się na 4lapy zdublowałyśmy, ale to chyba nie problem prawda? Quote
AgaUzi Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Oczywiście, że mam. :) Ale jest ciemna i malutka. On mógłby się tam jedynie obkręcić dookoła. Jak to w kawalerkach. Pralka, wanna, kibelek i pozostaje 1 m.kw. powierzchni. :( AgaUzi, masz rację. To nienajlepszy pomysł. Ale co sie stanie z Tofim, jak nie znajdzie się dt do niedzieli? Masz jakiś plan awaryjny? Ja już nie mam pomysłów. :shake: Nie znoszę, gdy czuje się taka bezradna. :angryy: Ostatecznością jest hotel. Ale taki hotel po którym Toff nie będzie wycofany w stosunku do ludzi czyli taki bardziej płatny DT. Notomiast ze znalezieniem takiego hotelu, w dodatku sprawdzonego jest równie nie mały problem:/ Quote
GrubbaRybba Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Niestety wiem. :( Dodatkowo koszty są porażające. Nie wiem co robić. Nie mam go gdzie zabrać. :-( Quote
GrubbaRybba Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Jeszcze raz porobiłam ogłoszenia, w końcu czasu jest niewiele... animalia: http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=16604 kupsprzedaj: http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=2118209&cid=732 alegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1570967_tofi_mix_amtafa_z_bokserem_pilnie_szuka.html Zrobiłam też gumtree, ale jeszcze czekam na aktywację. Quote
AgaUzi Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Toff jutro przyjeżdża do Mnie o 7 rano... A co dalej? Nie mam pojęcia:/ ... Quote
kiiniaa Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 No i mamy Toffa z powrotem ale była radocha jak się spotkaliśmy (szkoda że to nie były tylko odwiedziny) na szczęście z Agi sunią ładnie się bawi aż za ładnie szaleją w podskokach:diabloti: Wygląda to tak że my z Agą, na wariackich papierach się nim możemy zająć przez 2 tygonie ponieważ mieszka chwilowo ze mną mój TZ i troszkę przejmie opiekę nad moją Zośką, ale po 15 już takiej opcji nie będzie, jeżeli do tego czasu nie znajdzie się dom docelowy to musi go ktoś od nas przejąć , my z Agą możemy go przejąć z powrotem od początku września (chociaż mam nadzieję że to nie będzie potrzebne) http://www.allegro.pl/item408833292_mlody_pies_w_typie_amstafa_wciaz_wierzy_.html Tofi jest cały czas wyróżniony na allegro Quote
GrubbaRybba Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Tofik się przypomina... Czy ktoś dzwonił z ogłoszeń? Quote
ZUZANNA11 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Prosze o pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119184&page=2 Quote
Lionees Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Przykre to,ale czasami niestety jestesmy bezsilni...:-( [SIZE="4"].......... Quote
GrubbaRybba Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Dziewczyny, nie chciałam o tym wcześniej pisać. A może nie wiedziałam jak. Sama nie wiem. Tofika nie ma już wśród nas. Biedak miał prawdopodobnie guza w mózgu, a przez to zmiany osobowości i ogromną agresję. Rzucił się kilkakrotnie na człowieka, nawet na dziecko. Atakował bez zapowiedzi. Badało go kilku wetów, szkoleniowców i behawiorystów. Diagnoza była jednoznaczna. Uspić. Po długim zastanowieniu, wewnętrznej walce i godzinach rozmów uśpiliśmy Tofika... ['] Quote
credita Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 tak czasem trzeba ,on biega za tęczowym mostem jest szczęśliwy i nie czuje bólu ...:bluepaw: Quote
kiiniaa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Odszedł spokojnie, w domu wśród kochających ludzi... po prostu zasnął na swoim posłanku ze swoją zabawką... Quote
Recommended Posts