Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Tofik ma nadal allegro? Jeśli nie, zrobię. Z moich ogłoszeń ma animalia, gumtree, alegratka, 4 łapy.

Jak Tofik się zachowuje w stosunku do psów i czy uspokoił się w stosunku do kotów? Rozważam ostateczną opcję, czyli zabrania go na dt. Jest jednak kłopot. Nie ma mnie w domu po 10 godzin dziennie, a mam w domu kota i małego psa. Mieszkam w kawalerce. Czy Tofik coś mógłby im zrobić. Ja nie mam jak rozdzielić zwierząt. Mam pokój z kuchnią. Nie mam tam drzwi, aby któreś odseparować.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Czy Tofik ma nadal allegro? Jeśli nie, zrobię. Z moich ogłoszeń ma animalia, gumtree, alegratka, 4 łapy.

Jak Tofik się zachowuje w stosunku do psów i czy uspokoił się w stosunku do kotów? Rozważam ostateczną opcję, czyli zabrania go na dt. Jest jednak kłopot. Nie ma mnie w domu po 10 godzin dziennie, a mam w domu kota i małego psa. Mieszkam w kawalerce. Czy Tofik coś mógłby im zrobić. Ja nie mam jak rozdzielić zwierząt. Mam pokój z kuchnią. Nie mam tam drzwi, aby któreś odseparować.

Tzn. ja osobiście bym się nie podjeła takiej odpowiedzialności jak zostawienie psa po przejściach z innym psem i kotem tym bardziej bez uprzedniego zapoznania ich i obserwacji wzajemnych relacji.
A'propos allegro to Toffi ma jeszcze na 10 dni.

Posted

andzia69 napisał(a):
a masz łazienkę???? to możesz go tam odizolowac podczas twojej nieobecnosci...

Oczywiście, że mam. :) Ale jest ciemna i malutka. On mógłby się tam jedynie obkręcić dookoła. Jak to w kawalerkach. Pralka, wanna, kibelek i pozostaje 1 m.kw. powierzchni. :(

AgaUzi, masz rację. To nienajlepszy pomysł. Ale co sie stanie z Tofim, jak nie znajdzie się dt do niedzieli? Masz jakiś plan awaryjny? Ja już nie mam pomysłów. :shake: Nie znoszę, gdy czuje się taka bezradna. :angryy:

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Oczywiście, że mam. :) Ale jest ciemna i malutka. On mógłby się tam jedynie obkręcić dookoła. Jak to w kawalerkach. Pralka, wanna, kibelek i pozostaje 1 m.kw. powierzchni. :(

AgaUzi, masz rację. To nienajlepszy pomysł. Ale co sie stanie z Tofim, jak nie znajdzie się dt do niedzieli? Masz jakiś plan awaryjny? Ja już nie mam pomysłów. :shake: Nie znoszę, gdy czuje się taka bezradna. :angryy:

Ostatecznością jest hotel. Ale taki hotel po którym Toff nie będzie wycofany w stosunku do ludzi czyli taki bardziej płatny DT. Notomiast ze znalezieniem takiego hotelu, w dodatku sprawdzonego jest równie nie mały problem:/

Posted

No i mamy Toffa z powrotem ale była radocha jak się spotkaliśmy (szkoda że to nie były tylko odwiedziny) na szczęście z Agi sunią ładnie się bawi aż za ładnie szaleją w podskokach:diabloti:
Wygląda to tak że my z Agą, na wariackich papierach się nim możemy zająć przez 2 tygonie ponieważ mieszka chwilowo ze mną mój TZ i troszkę przejmie opiekę nad moją Zośką, ale po 15 już takiej opcji nie będzie, jeżeli do tego czasu nie znajdzie się dom docelowy to musi go ktoś od nas przejąć , my z Agą możemy go przejąć z powrotem od początku września (chociaż mam nadzieję że to nie będzie potrzebne)
http://www.allegro.pl/item408833292_mlody_pies_w_typie_amstafa_wciaz_wierzy_.html

Tofi jest cały czas wyróżniony na allegro

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Dziewczyny, nie chciałam o tym wcześniej pisać. A może nie wiedziałam jak. Sama nie wiem. Tofika nie ma już wśród nas. Biedak miał prawdopodobnie guza w mózgu, a przez to zmiany osobowości i ogromną agresję. Rzucił się kilkakrotnie na człowieka, nawet na dziecko. Atakował bez zapowiedzi. Badało go kilku wetów, szkoleniowców i behawiorystów. Diagnoza była jednoznaczna. Uspić. Po długim zastanowieniu, wewnętrznej walce i godzinach rozmów uśpiliśmy Tofika... [']