Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mamy kolejny problem... Tofi poczuł się bardzo pewnie sprowokowany wczoraj przez dużą sukę ostro zaatakował a ona uciekła od tego momentu stwierdził że najlepszą obroną jest atak, daje się usadzić ale to będzie wymagało od przyszłych właścicieli dużo pracy i cierpliwości natomiast problematyczne bardzo nie jest;
musimy zacząć się rozglądać za tymczasem bez zwierząt- wczoraj złapali się z Uzi- żadne nie jest bez winy, udało się to załagodzić, ale nie jest wesoło, ja 14 lipca wyjeżdżam a póki co psy nie zostają ani na chwilę same, z agą zamieniamy się opieką ale co będzie po 14?

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To kontaktuj się z nimi, domek się nie wycofuje z własnego widzi mi się , wczoraj koty były konfrontowane z Toffim pod okiem zoopsychologa i on nie daje praktycznie żadnych szans, Tofek za wszelką cenę chce je upolować i w żaden sposób nie odpuszcza... byłam przy tym i nie wyglądało to obiecująco ; ja czuję że będzie dobrze, opowiadam o nim komu mogę, sprawdzam go ze wszystkich możliwych stron: koty ,psy , dzieci itd.
ma nowe (mam nadzieję że wymowne) allegro
http://www.allegro.pl/item392610110_mlody_pies_w_typie_amstafa_wciaz_wierzy_.html
dzięki za szybką reakcję
wiele osób wkłada całe serducho w pomoc Tofkowi - musi się udać

Posted

Napisałam do nich maile. Domków było kilka. Niestety tylko jeden poważnie zainteresowany, który ma już psy. A wiadomo, Tofik z psami... bywa różnie. Opisałam wszystko w mailach i podałam Kiiniaa twój numer telefonu, abyś w razie czego, opowiedziała więcej.

Posted

jasne. ja rozprawiać o Tofku mogę długo i nieprzerwanie z innymi psami może się zgrać i to całkiem fajnie, bo on już się nauczył co to jest zabawa i uważa to za całkiem fajne a i o zabawki nie walczy zresztą wczorajsza sytłacja nie była z jego winy to po prostu wynikneło samo z siebie... przy czym dalej są z Uzi pod jednym dachem. Tu troszkę zadziałała zbierzność charakterów:eviltong:
dziewczyny poogłaszajcie go gdzie się tylko da bo ja niestety jestem noga w tym temacie:oops:

Posted

Tofik jest rzeczywiście kochany i bardzo słodziudki!!!
niestety z kotkami się nie polubi!!! moim zdaniem potrzebny mu też dom bez innych psów i z odpowiedzialnymi i konsekwentnymi człowiekami. bo narazie jest szczeniaczkiem ale jak poczuje swoją moc może brykać chłopak!! choć z drugiej strony nie ma jajek więc za 2 m-ce powinien troszkę spasować!!
aha!! obdzwoniłam znajomych!! niestety cisza - nikt nie chce przygarnąć naszego pupila

Posted

dzięki. domek spokojnie może być z innym psem, poza jednym incydentem jest super , bawią się, całują, śpią razem, Toffi nie jest typem dominanta. Jest super psem domowym
Teraz byście go nie poznały, wypiękniał przytył, a wczoraj zaczoł biegać i brykać jak szczeniak

Posted

Tofii pięknie chodzi na smyczy, nie ciągnie nie szarpie nie przydusza się nawet jak zobaczy kota to na komendę idzie dalej, jak jest taka potrzeba to pięknie chodzi przy nodze, uczę go równierz chodzenia ulicami w godzinach szczytu jeszcze troszkę jest spłoszony przy tramwajach ale jest coraz lepiej

Posted

kiiniaa napisał(a):
To kontaktuj się z nimi, domek się nie wycofuje z własnego widzi mi się , wczoraj koty były konfrontowane z Toffim pod okiem zoopsychologa i on nie daje praktycznie żadnych szans, Tofek za wszelką cenę chce je upolować i w żaden sposób nie odpuszcza... byłam przy tym i nie wyglądało to obiecująco ; ja czuję że będzie dobrze, opowiadam o nim komu mogę, sprawdzam go ze wszystkich możliwych stron: koty ,psy , dzieci itd.
ma nowe (mam nadzieję że wymowne) allegro
http://www.allegro.pl/item392610110_mlody_pies_w_typie_amstafa_wciaz_wierzy_.html
dzięki za szybką reakcję
wiele osób wkłada całe serducho w pomoc Tofkowi - musi się udać

czytaj uważnie:evil_lol:

Posted

Nie ty jedna od kilku dni śpię na podłodze...

Zaczynam siwieć, niby to dopiero 2 dzień aukcji ale jeszcze nikt nawet nie obserwuje
Troszkę mnie uspokaja to że mam cholernie dobre przeczucie chociaż wiem że to mało...
Toff spokojnie może iść do domu z innym pieskiem pod warunkiem, że piesek nie będzie przypominał kota:diabloti:
Jutro poćwiczymy chodzenie bez smyczy i przynoszenie kułeczka:shocked!::Dog_run:

Posted

wstęp do chodzenia bez smyczy mamy za sobą, fakt że była 6 rano i jedyna interesująca istota na podwórku to moja skromna osoba, ale wszystko poszło gładko:cool3:
Toff jest psem myśliwskim, wieczorem w parku z determinacją tropił
jeże:diabloti:

Posted

Oj coś mnie martwi ta cisza z domkami!! DT jest nam niezbędny!!
on rzeczywiście jest kochany!!
cioteczki co robimy jak się nic nie znajdzie!!??
hotel????
ja niestety w moim stanie nie zabiorę do siebie Tofika bo nie dam poprostu rady z 2 psami!! nagabuję jeszcze jedną koleżankę żeby go wzieła na tymczas ale z nią nie jest tak łatwo!!
Kiiniaa a czy ty po powrocie z wakacji ew. mogłabyś go zbarać spowrotem do siebie jak nie znajdzie się domek, czy też nie za bardzo??

Posted

przede wszystkim to pytanie trzeba skierowac do AgiUzi bo Toffi jest u niej w domu, ja jej na pewno w tym pomogę ale już nie w trybie 24h na dobę bo moja mama wyjeżdża i muszę chociaż odrobinkę czasu poświęcić Zojce (nie może siedzieć całą dobę sama)
Postarajmy się powalczyć o to żeby Toff nie musiał być w hotelu, on nam zaufał nie można go zamknąć z powrotem do kojca bo na 100% bardzo się wycofa... Gdybyście go teraz zobaczyły jak bryka, to nie ten sam pies, z wyglądu też się zmienił nie do poznania- on się po prostu uśmiecha, nabrał pewności siebie. Po raz pierwszy w życiu ma swoje "stado".
Póki co licytuje jeden facet ale nie zadzwonił , a na 2 opinie są 2 negatywne więc czarno to widzę, dobre w tym to że coś się dzieje

Posted

KKiiniaa nie chcę oddawać Tofika do hotelu bo wiem że dla niego byłaby to tragedia!! ale trzeba brać wszystko pod uwagę:placz:!! bo co zrobimy jak nikt chętny na DT lub DS się nie znajdzie do 14??
wierzę że on bardzo odżył, bo w koncu ma stadko i jest szczęśliwy, ale nie wie jeszcze o tym że to nie jest jego docelowe stado:shake:!!
będę molestowała tą moją kolezankę ale nie wiem czy coś z tego będzie:-(

Posted

kiiniaa napisał(a):
Zamiast "hopek" prosimy z Tofkiem o ogłoszenia gdzie to tylko możliwe

Ja postaram się mu zrobić na dwukropku, ale muszę znaleźć chwilkę, bo dla mnie ogłoszenia to sprawa skomplikowana.

Posted

[FONT=Times New Roman]Toffi może zostać u Mnie do 14, co będzie po 14? – nie wiem ale jestem dobrej myśli. Jeśli chodzi o to czy będzie mógł do mnie powrócić po urlopie Kini to nie jestem wstanie niczego zagwarantować. Jest to na tyle absorbujące że nie można innego psa zostawić sam na sam z moją sunia a ja nie jestem w stanie być z nimi 24/h. Kinia stanęła by nagłowie aby mu pomóc ale żadna z Nas nie może być niczego pewna i niczego zagwarantować. Jedno jest pewne. Nie zostawimy Was samych, nie powiemy przekazując Toffa do kolejnego DT (najlepiej by było DS:D) „radźcie teraz sobie same „ . Zrobimy wszystko co w naszej mocy aby Toff miał jak najlepiej. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Póki co trzeba poogłaszać Toffa na wszystkich możliwych stronach (My z Kinią nie możemy tego zrobić ponieważ kompletnie się na tym nie znamy) oraz zadbać o codzienną aktualizację aby było większe prawdopodobieństwo że ktoś się o nim dowie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli chodzi o hopanie to jest to kompletnie bez sensu!!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]A mianowicie: co minuta podnoszonych jest kilkanaście wątków. Prawdopodobieństwo że ktoś akurat go zauważy jest znikome. Natomiast jeśli już ktoś jakimś cudem trafi na niego to jeśli spostrzeże że jego wątek składa się z 50 stron postów (z czego połowa to hopanie) to mało kto się nim zainteresuje i zagłębi w jego historię.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Więc proszę was dziewuchy nie hopajcie tylko „podnoście” Toffa w naturalny sposób tzn. przez wiadomości (najlepiej z listą zainteresowanych;p)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ja w Was wierze i liczę na Wasze wsparcie aby Toffi jak najszybciej znalazł jak najlepszy domek bo to naprawdę wspaniały i przekochany psiak:*[/FONT]