Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toffi wczoraj pojechał do domu do Kielc, państwo bardzo fajni, spokojni. Narazie w mieszkanku, ale jużfundamenty są więc za rokdom z ogrodem. Cieszę się ale... ja bardzo pokochałam Toffa....

Posted

Dziewczyny dziękuję w imieniu swoim i Toffika za pomoc i zaangażowanie, pomimo wielu przeciwności, pomimo chwil w których sytłacja wydawała się beznadziejna. Dziękuję,że nie odpuściłyście

Posted

Państwo przyjechali całą rodziną, są naprawdę o.k. mam do nich wszelkie namiary i gorące zaproszenie do Kielc z którego na pewno z AgąUzi skorzystamy bo wszystkie o niej zapomniałyśmy a to przecież ona wzięła Toffka pod swój dach i postawiła całe życie na głowie.
W związku z Toffikiem mam do was jeszcze jedną (mam nadzieję że ostatnią) prośbę mianowicie chodzi o kaskę Toffi przy zabawie bardzo się rozkręca powarkuje i kłapie zębami i nie bardzo słucha się swoich właścicieli oni zdają sobie sprawę że po prostu nie bardzo umieją do niego dotrzeć i że potrzeba czasu ale w grę wchodzi cztero-letnia Jula. Państwo są jak najbardziej nastawieni na pracę z psem ale nagły wydatek 500zł to troszkę dużo, zaoferowałam swoją pomoc ale też niestety mogę zaoferować tylko 1/5 sumy, zaoferowała się również Papudraczek i Marzena, u której w pierwotnej wersji Toffi miał mieszkać, część oczywiście bierze na siebie rodzina Toffka ale jeszcze trochę brakuje

Posted

Kiiniaa - przede wszystkim nie dopuszczać do takich sytuacji. Jeśli za bardzo się nakręci "olać" go - najlepiej kazac mu iść na miejsce, wyjść z pokoju czy coś w tym stylu. I postawić na jedno - bawimy się na podwórku, odpoczywamy w domu - przynajmniej do momentu okiełznania psa;)

a czy tak samo zachowywał się na tymczasie?

Posted

przecież ja o tym wiem, ja z Toffem nie miałam problemów, ale teraz jest w nowym domu z cztero-latką!!! Ludzie są na niego i na pracę z nim zdecydowani ale trzeba im pomódz dlatego nie proszę o "dobre rady " tylko o wsparcie finansowe:cooldevi:
Wczoraj udzieliłam dokładnych instrukcj przez telefon jest lepiej włśnie jadą na działkę i będą spacerować po lesie a pańcio do budowy domu.:diabloti:
Oni zdają sobie sprawę że szkolenie nie ma na celu tylko układania psa,że oni również muszą się w tym czasie czegoś się nauczyć. Szkolenie w tym przypadku nie jest pójściem na łatwiznę tylko ułatwieniem kontaktów i wspólnego życia

Posted

Kiiniaa...zależy kto szkoli - jestem z Kielc i moja suka oprócz podstawowych komend (PT) nic więcej nie wyniosła. To zachowanie jest do opanowania w warunkach domowych - do tego nie trzeba bulić kasy...no ale to moje zdanie.
Pies musi być zmęczony, a do tego tresera nie trzeba:cool3:

Posted

Ja to wiem, to nowych właścicieli trzeba ukierunkować troszeczkę dlatego staję na uszach, a wszystko to robię dla Toffika bo to o niego się rozchodzi

Posted

Zgadzam się z Andzią, takie zachowanie można wyeliminować bez wydawania 500 zł. Może lepiej kupić książkę o wychowaniu psów i wysłać właścicielom lub podesłać im tytuły, które powinni nabyć, jeśli nie wierzą słowom przez telefon.

A jeśli chodzi o kasę, mam 3 psy w hotelach i zero kasy. Sama zbieram gdzie mogę. Więc niestety nie pomogę. :shake:

Posted

My może rozumiemy i umiałybyśmy poradzić sobie same z takim zachowaniem psa, ale dla niektórych ludzi (np mój TZ) jest to niewykonalne samodzielnie, nawet za pomocą wskazówek i dobrych rad!!:roll:
a jeżeli teraz właściwie nie zareagują to niestety będzie coraz ciężej.
kiiniaa ja tak jak się deklarowałam dołożę, tylko pls niech znajdą dobrego trenera, który pomoże przede wszystkim im :evil_lol:

Posted

u nas nie ma "dobrych" treserów....przynajmniej ja o takim nie słyszałam - to zwykli szkoleniowcy, którzy po prostu szkolą psy różnymi metodami i to głównie jako PT, w grupie - a wg mnie - odnosnie do tego, co kiiniaa mówi, to potrzebna jest praca całej rodziny pod okiem szkoleniowca z prawdziwego zdarzenia a nie kurs PT

Posted

Zgadzam się że kurs PT nie pomoze!! i musi być to praca na zajęciach indywidualnych w domu nowych państwa Tofika!! żeby ktoś mógł poobserwować Tofa i rodzinę i powiedzieć im co robią źle jakie błędy popełniają i jak mają to korygować!! aż mi się nie chce wierzyć że nie macie tak treserów pracujących z indywidualnymi przypadkami!!
mam nadzieję że państwo sobie poradzą i Toff nie bedzie musiał znów szukać domu!!!

Posted

Już umówiłam kogoś bardzo sensownego z Kielc kto popracuje z nimi indywidualnie.
Telefony po Toffa urywają się... grunt to dobra reklama:diabloti:
Papudraczek podaj mi mail do siebie wyślę Ci zdjęcia z DT i z DS i może parę wstawiłabyś na dogo bo ja nie potrafię:oops:
Toffi został Blusem

Posted

kiiniaa napisał(a):
Już umówiłam kogoś bardzo sensownego z Kielc kto popracuje z nimi indywidualnie.
Telefony po Toffa urywają się... grunt to dobra reklama:diabloti:
Papudraczek podaj mi mail do siebie wyślę Ci zdjęcia z DT i z DS i może parę wstawiłabyś na dogo bo ja nie potrafię:oops:
Toffi został Blusem

a jak się nazywa? jeśli mogę wiedzieć?