Jump to content
Dogomania

Griso bez łapki - nie szuka już domu - on go ma - najwspanialszy u Wiosny:):):)

Recommended Posts

Posted

Hanah napisał(a):
jeśli to schronisko miejsce to ktoś , kto jest na miejscu niech pójdzi e do gminy. Pozostawienie zwierzęcia chorego bez opieki narusza ustawe, wiem że to trochę nierealne, ale trzeba spróbować, żeby dali pieniądze na zabieg.

Schroniskowy weterynarz nie podejmie się zabiegu, bo nie ma warunków.
Oprócz łapy na miarę schroniska psiak jest zadbany.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Mam nadzieję, ze w Sosnowcu tansze hotele u nas w Warszawie ok. za 1200/mc!!! Dramat.

Kochani to nie może być drogi hotel, wiemy jak jest wpędzimy się w długi. To może być hotelik dogmaniacki po kosztach, albo płatne DT.

Wtedy zbierzemy kasę i na DT i na zabieg.

800 zł to 3/4 mojej pensji, ja muszę realnie oceniać sytuację.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ja oczywiście wiem, napisałam, bo mnie to bulwersuje, nie wiem za co takie stawki, pilnie też szukam najlepiej w okolicach Wawy dla psa z mojego podpisu.

Mysza ja wiem. Na wątku padło sporo deklaracji finansowych, po za też...

Ale do końca nie wiemy co jest z łapą, jakie drogie byłoby leczenie i te pieniądze na to wolałabym przeznaczyć.

Posted

No tak, to prawda, że pieniązki lepiej przeznaczyc na leczenie, niz na drogi hotelik czy za transport na drugi konniec Polski.

Ale gdyby dlugo nie znalazlo sie jakies miejsce dla psiaka, to trzeba pomyśleć. ;)

Posted

Doda_ napisał(a):
No tak, to prawda, że pieniązki lepiej przeznaczyc na leczenie, niz na drogi hotelik czy za transport na drugi konniec Polski.

Ale gdyby dlugo nie znalazlo sie jakies miejsce dla psiaka, to trzeba pomyśleć. ;)

Wtedy pomyslimy, zrobimy bazarki, nie wiem, ja ciągle liczę na cud.

Posted

obdzwoniłam wszystkich znajomych!!!
i nic!!!:placz::placz: nikt nie chce Hienka!!
negocjuję jeszcze z rodzicami żeby się na DT zgodzili ale mama się nie zgadza bo ostatnia sunia którą jej cisnęłam na DT została i mają już 3 psiaki, które miały być na kilka dni bądź tygodni!!
dziewczyny a nie da się już teraz Hienka wykastrować, żeby był gotowy od razu jak się coś znajdzie!!??!!

Posted

Ale bez kastracji ze schronu go nie wydadzą?Nie wiem,jaki jest koszt kastracji tam,gdzie teraz jest Hienuś(mamo,co za imię???:-o) ...W Przemyślu kastracja nigdy nie jest droższa niż ok.90zł.,a często mniej...W zależności od wagi psa.Ile może ważyć Hienio?Bo wielkością to on prawie jak onek,prawda?Zdjęcia często mylą...

Posted

Jest wielkości On-ka, ale mniej masywny, szczuplejszy.
Nie wiem ile może ważyć...

Kastracja musi być w schronisku, bo taka jest Uchwała Rady Miasta, ze schroniska może wyjść tylko pies wykastrowany/wysterylizowany i zaczipowany.

Z jednej strony to bardzo dobre jest, z drugiej w okresie przejściowym ciężkie. Psów 150, do adopcji 30.

Stąd do kastracji idą najbardziej adopcyjne: młode, zdrowe, te które krótko w chronie, więc Hienio nie ma szans na kastrację jeśli nie znajdzie się ktoś...

Posted

Jeżeli mogłoby to jakoś przyspieszyć czy pomóc to ja postarałabym się sfinansować kastracje, skoro ten kierownik schronu nie wierzy, że ktoś może adoptować tego pieska.

Posted

sati napisał(a):
Jeżeli mogłoby to jakoś przyspieszyć czy pomóc to ja postarałabym się sfinansować kastracje, skoro ten kierownik schronu nie wierzy, że ktoś może adoptować tego pieska.

Ja w niedzelę się spytam, ale też nie sądzę, że pójdzie na to...
Rozmawiałyśmy z nim czy zgodziłby się na zbiórkę pieniędzy, żeby więcej psów było po zabiegach i nie bardzo:shake:

Problemem Sati jest to, że on nie wierzy, że ktoś choremu psu, kalekiemu da dom i poniekąd ma rację.
U nas w mieście są zerowe adopcje, nie adoptują się psy zdrowe, w typie rasy, a co dopiero Hienio...
Psy ze schroniska wyadoptowane w tym roku w znacznej większości to psy przez nas ogłoszone w necie.

sama kastracja to nie problem. Jeśli znajdzie się DS DT to dzwonię i w ciągu dwóch, trzech dni psiag zostanie wykastrowany.
problemem może być DT, trzeba by powiedzieć, że to DS, bo innego psiaka w niedzielę nam na Dt nie wydał...