Isadora7 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='majqa'][COLOR=red][B]Isadoruś, a ja bym to rozegrała inaczej.[/B][/COLOR] Pomyśl proszę o tym, co mnie zaświtało. Mianowicie...[COLOR=red][B]absolutnie nie zmieniaj ani danych kontaktowych, [/B][/COLOR][COLOR=red][B]ani co ważniejsze wpłatowych.[/B][/COLOR] Już na tym etapie ktoś mógł dokonać wpłaty nie przez allegro i nawet o tym nie wiemy. [SIZE=3][COLOR=red][B]Po podmianie danych, [/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red][B]co gorsza w tak krótkim czasie, robi się z gęby cholewę, wychodzi na frajera i osobę nie w temacie ba, nie masz już pewności, co się dzieje [/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][B]z kasą.[/B][/COLOR][/SIZE] [B]Niech zostanie tak jak jest, wtedy masz pewność, że TOZ Poznań przechwyci kasę i zadysponuje ją na potrzeby psiaków.[/B] Zakładam, że Okta i Arka (a ich informacjami jestem zszokowana) wiedzą, co piszą. Wobec tego nie ma już pewności, na co pójdą pieniądze. [B]Jeśli kogoś z allegrowiczów tknie i wrzuci w google nazwisko wiadomej pani i wyskoczy link do wiadomości mało chlubnych, to ludzie będą mieć do Ciebie pretensję (komu pomagasz) lub wycofają się z pomocy.[/B] [B]Ja ze swojej strony nie spędzę kolejnego x czasu by w ponad 26tu ogłoszeniach podmieniać dane, mało tego, nie wszędzie się da to zrobić, bo cześć stron, na których ogłaszałam te biedaki nie wymaga rejestracji i logowania, czyli ogłoszenie poszlo w świat i już. Co więcej, allegrowicz może trafić na moje ogłoszenie i...rozpęta się piekło jesli trafi na rozbieżne informacje.[/B][/quote] Majqa, ja nie zakładałam nawet przez chwilę ze w aukcji będę podmieniać konto. Zapytałam i dalej jestem ciekawa odpowiedzi. Ale to nie znaczy że na aukcji podmienię. Też nie uznaję robienia z gęby cholewy. Twój tekst wisiał wystarczająco dużo czasu aby wyjaśnić i dograć szczegóły. [B]Co do informacji Arki i Okty nie mam wątpliwości. Pierwsze co zrobiłam jak przeczytałam - to spotkałam się z przyjacielem Googlarzem. Jestem też w szoku. nadal aktualne moje zapytanie (co nie znaczy że zmienię w aukcji) [/B][U][COLOR=Red][B][FONT=Century Gothic]Czekam na wyjaśnienia, czemu zmiana konta i dlaczego nie może zostać poprzednie. Co z psiakami i dlaczego są w tym przytulisku. Zbyt dużo piesków schodzi do adopcji z moich aukcji żebym sobie psuła markę. Muszę mieć pewność że sprawa jest czysta. Nie chciałabym zdejmować aukcji. Bo można pomoc choćby tym trzem. Proste jak budowa cepa.[/FONT][/B][/COLOR][/U] Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='majqa'] Zakładam, że Okta i Arka (a ich informacjami jestem zszokowana) wiedzą, co piszą. Wobec tego nie ma już pewności, na co pójdą pieniądze[/quote] majqa-pieniadze ida NIE do Biedrzyckiej, ida w rece tych co pomagaja TYM POSZKODOWANYM psiakom. I mam nadzieje, ze stana na glowie aby od Biedrzyckiej je zabierac. Aby je zabrac gdziekolwiek potrzeba, TYM BARDZIEJ, pieniędzy, kolo sie zamyk. Quote
Rybc!a Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 No to się porobiło.. Czy psy są tam na pewno bezpieczne.. ? Quote
ewatonieja Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 a kto jest prawnym opiekunem tych psów w tej chwili? Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='ewatonieja']a kto jest prawnym opiekunem tych psów w tej chwili?[/quote] Ten, co odbierał. Quote
xxxx52 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 kolo Poznania ,tak sadze mozna przetrzymac pare psiakow,ale Weronia musialaby dostac przyzwolenie. Quote
Pogódka Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Strasznie mi przykro, wczoraj położyłam sie spac szczęśliwa, że pieski zabrane a dzisiaj od nowa historia jak z koszmaru.... matko a to pewne, ze tam, gdzie pisałyście sa takie warunki??? jejku, dziewczyny, co tu zrobic???jak pomóc??? płakac sie chce...:-(:-(:-( Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 boszee wcielo mi -pisze przez proxyDwa konta dlatego gdyz:Poznanskie TOZ- dla trzech maluchow u Weroni a drugie konto POMOC dla POZOSTALYCH. Koszt akcji juz wyniosl 5 tys zl-obdukcja lekarska psow, leczenie jakies zaczete, karma! Psy od Biedrzyckiej beda zabierane, sukcesywnie. Na dniach ma byc zabranych 10 psow a dla reszty szukane są miejsca!!!POMOZCIE szukac miejsc!! Quote
majqa Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='ARKA']majqa-pieniadze ida NIE do Biedrzyckiej, ida w rece tych co pomagaja TYM POSZKODOWANYM psiakom. I mam nadzieje, ze stana na glowie aby od Biedrzyckiej je zabierac. Uff...[/quote] Niech Isadora zdecyduje wobec tego, co robić. Tak, czy owak tytuł wpłaty będzie wskazywał dla kogo pieniążki są przeznaczone. Dzięki ARKO za odzew. Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='majqa']Niech Isadora zdecyduje wobec tego, co robić. Tak, czy owak tytuł wpłaty będzie wskazywał dla kogo pieniążki są przeznaczone. Dzięki ARKO za odzew.[/quote] Powtorze-konto poznanskiego TOZ dla TRZECH maluchow, ktore sa u Weronikonto Pogotowia dla RATOWANIA POZOSTAŁYCH, 40 PSÓW!!! Quote
Isadora7 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='majqa']Niech Isadora zdecyduje wobec tego, co robić. Tak, czy owak tytuł wpłaty będzie wskazywał dla kogo pieniążki są przeznaczone. Dzięki ARKO za odzew.[/quote] Ja zostawiam tak jak jest, tytuł wpłaty wskazuje gdzie mają iść pieniążki. I mam nadzieję ze trafią we właściwe ręce. Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Ja mysle,ze jak beda zdjecia koszmaru-pozostalych 40 psow to mozna drugą aukcje puscic na Pogotowie! Quote
Isadora7 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='ARKA']Ja mysle,ze jak beda zdjecia koszmaru-pozostalych 40 psow to mozna drugą aukcje puscic na Pogotowie![/quote] Sensowne wyjście Quote
Kasia Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Ja dalej nie rozumiem co Ci ludzie licytują na tej aukcji? Psy? Bo cegiełek przecież nie ma. Nie lepiej usuwać takie oferty o razu...? Isadora jeśli chcesz mogę Ci dokładnie powiedzieć jak zrobić dla nich aukcje cegiełkową. Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Babsko to nie taka wariatka, psow nie zrzekla sie, a jest \\\\"CHORA\\\\" KOLEKCJONERKA!Zglosilo sie kilka osob co im psy zginęly w okolicy(nawet rok temu) i odebrali je-byly u babsztyla np. husky! Tak mi powiedzial p.Grzegorz. Quote
emir Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='ARKA']Ten, co odbierał.[/quote] [SIZE=5][COLOR=red][B]Wszystkie psy należy natychmiast odebrać od Biedrzyckiej -[/B][/COLOR][/SIZE] jeśli już części z nich nie uśmierciła !!! Zapomnijcie o tym, że ona udzieli im jakiejkolwiek pomocy, czy będzie je leczyła, czy przyzwoicie karmiła. [U]Panie Grzegorzu proszę o kontakt tel. lub na PW !!![/U] Psy odebrać może tylko ta osoaba, która je tam oddała !! [B]Biedrzycką należy wielkimi literami umieścić na "Czarnych Kwiatkach".[/B] Może uda się wreszcie zgromadzic [przeciwko niej wystarczające dowody żeby zlożyc zawiadomienie do prokuratury o jej "działalności" na rzecz zwierząt. [SIZE=3][COLOR=red][B]Uwaga[/B][/COLOR][/SIZE] -[B]to handlara bez skrupułów , oszustka; baba kuta na cztery nogi i nie cofnie sie przed niczym , aby osiągnąć swój cel ( z tego co mi wiadomo ukrywa się przed wierzycielami, ciągle zmienia miejsca pobytu i działania)[/B] EMIR Quote
Weronia Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Konto w takim razie niech zostanie nasze- Tozu poznańskiego. Pieniądze zostaną przekazane na pomoc psom. Naszym trzem i wszystkim pozostałym. Rzeczywiście, po co robić bałagan.. Grzegorz przewiozł wszytskie psy do P.Biedrzyckiej bo zgodzila się przyjąć taką ilość psów. Gdzieś musiały być umieszczone. [U][B]Jeśli macie złe przeczucia, to niech ktoś jedzie i sprawdzi. To przecież niedaleko Warszawy. [/B][/U] Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='Weronia'] Grzegorz przewiozł wszytskie psy do P.Biedrzyckiej bo zgodzila się przyjąć taką ilość psów. Gdzieś musiały być umieszczone. [/quote]Weronia, przestan pisac takie bzdury-GDZIES- musialy byc umieszczone! Oszołomstwa i oszustow juz wystarczy chyba???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sprawa juz jest JASNA i p. Grzegorz bedzie zabieral psy, sukcesywnie, szybko!!! JAK miejsca znajdą sie dla psow! Sam nie jest slepy, zreszta... Ona sie zgodzi przyjac KAZDA ilosc psow bo jej psy latają kolo dooopy!!! Pisalam juz-NIKT komu na sercu lezy dobro zwierzat NIE MA takiej mozliwosci aby przyjac \"od reki\" 40 psow!!! NIKT W POLSCE!!!! Quote
Weronia Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 no- rzeczywiscie- mozna je było zostawić tam gdzie były:) Quote
ARKA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='Weronia']no- rzeczywiscie- mozna je było zostawić tam gdzie były[IMG]http://www.dogomania.pl:80/forum/[/IMG][/quote] Przestan!!! Tak, ZADNA ROZNICA, czy u babska czy u Biedrzyckiej!!! Quote
emir Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [quote name='Weronia']Konto w takim razie niech zostanie nasze- Tozu poznańskiego. Pieniądze zostaną przekazane na pomoc psom. Naszym trzem i wszystkim pozostałym. Rzeczywiście, po co robić bałagan.. Grzegorz przewiozł wszytskie psy do P.Biedrzyckiej bo zgodzila się przyjąć taką ilość psów. Gdzieś musiały być umieszczone. [U][B]Jeśli macie złe przeczucia, to niech ktoś jedzie i sprawdzi. To przecież niedaleko Warszawy. [/B][/U][/quote] [B][SIZE=4]MY nie mamy złych przeczuć! my wiemy co u niej się dzieje!![/SIZE][/B] A nie zastanowiło Cię, że prywatna osoba przyjmuje od tak od razu 40 umierających psów?????????? A zapytalyście skąd weżmie środki na ich ratowanie??! Czy ma lekarza?? EMIR EMIR Quote
Weronia Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 no- rzeczywiscie- mozna je było zostawić tam gdzie były:) no to jak już Grzegorz wie, to dobrze. Tylko gdzie je umieści??? a w sumie, to nie zaszkodziłoby, gdyby ktoś tam pojechał. są chętni z okolicy??? Quote
Margo05 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Jeśli ktoś by się wybierał mogę poejchać. Niestety, ja dziś nie zmotoryzowana :roll: Quote
kikou Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 to co konkretnie robi z psami ta pani Biedrzycka? chyba nie da się handlować takimi wycieńczonymi szkieletami???? Quote
Recommended Posts