Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podrzucilam (nie pierwszy raz) link do allegro mojemu bratankowi Bartkowi,chlopak jak moze,to kupuje cegielki.Prowadzi swojego bloga i tam tez wkleil ten link.Mam nadzieje,ze mlodziez przeczyta i jakis grosik wpadnie.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy wśród psiaków są duże kudłate, kaukazo-podobne? :roll:
Mam zgłoszoną chęć pomocy takiemu psiakowi od miłośnika takich piesków.
Przeglądałam fotki ale nie znalazłam dużych psiaków :shake:

Posted

[quote name='paros']A czy wśród psiaków są duże kudłate, kaukazo-podobne? :roll:
(...)[/quote]
Jeśli tu takiego nie trafisz śmiało pisz zapytanie do KWL i Przyjaciela Koni.

Posted

Nic tylko sie pochlastać!:-(
[COLOR=Sienna][B]Potrzebuję transportu nadal! Dla Margo z Katowic do poznania!!!
Bo coś nie wypaliło i mrowa sie nie odzywa:-(
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Rybka_39']Nic tylko sie pochlastać!:-(
[COLOR=Sienna][B]Potrzebuję transportu nadal! Dla Margo z Katowic do poznania!!!
Bo coś nie wypaliło i mrowa sie nie odzywa:-(
[/B][/COLOR][/QUOTE]
Napisz do Edie21- swietna dziewczyna, solidna i jezdzi po kosztach na Dieslu.

Guest Reyes
Posted

Hejka
Jak mi w 2 strony zwrócicie - bom bidna :oops:- we wtorek mogę Margo przewieźć. Jeśli uda się ją dowieźć do Leszna (jestem na wystawie ale w sumie nie umrę jeśli wrócę pociągiem bo jechałabym w autku z psem "jedno-autowym" który raczej nie zaakceptuje 2 psa ) to nawet w niedzielę. Powrót z leszna by kosztował koło 35 zeta.
Przewiezienie psa osobno z Poznania około 70 ... To częsta trasa tak wiec się idzie dostosować :-)

Nie mam niestety teraz czasu czytać wądku - Czy ta suczka jest lękliwa? Będzie w stanie przejechać pociągiem? Jest ktoś w stanie to sprawdzić? To droga na 6 godzin, jeśli suka ma problemy w ten deseń to może lepiej jej podać coś na uspokojenie...

Posted

[quote name='emilia2280']Napisz do Edie21- swietna dziewczyna, solidna i jezdzi po kosztach na Dieslu.[/quote]
emilia,chyba chodziło Ci o Reno 2001, to prawda ,ze jeździ,ale jest z Łodzi,więc koszty byłyby dość duże.
Z Poznanie jest Mrówa,ale nie wiem czy ona nadal jeździ po przygodzie z zepsutym samochodem na 3,5 tysiąca.

Posted

Tak mi się zamarzyły choć trzy samochody dogomaniackie, które by jeździły po Polsce i woziły zwierza. No i trzech ochotników do jeżdżenia :evil_lol:

Posted

[quote name='ZUZANNA11']Przepraszam...

...co z tym programem UWAGA ?

Kiedy będzie emitowany ?[/quote]
Jeszcze nie wiemy, Grzegorz jest w Warszawie i nagrywaja, jak bede cos wiedziec to poinformuje

Posted

Potrzebna jest kasa na wystawianie aukcji. Póki co poszło na psiaki 1840 zł. z aukcji. A od tej kwoty Isadorka musi zapłacić prowizję. Proponuję więc zrzutkę na opłacenie wystawienia aukcji i prowizji.
Dziewczyna nie może sama ponosić wszystkich kosztów.
Za wystawienie aukcji i prowizję od 200 sztuk Isadora musi zapłacić Allegro 70 zł. Za dwie edycje to już 140 zł. A druga zaraz się kończy i będzie następna.

Cioteczkom Kikou i Poker, w imieniu Isadory, pięknie dziękuję za dokonanie łącznej wpłaty 70 zł. :loveu::loveu::loveu:
Tak więc na opłacenie I edycji jest. Teraz proszę o wsparcie w opłaceniu II edycji i ewentualnie III.
Jeśli ktoś jest chętny proszę o kontakt ze mną na pw bądź na gg 7690299
Isadora jest kompletnie zawalona i nie ma chwili, więc chwilowo ją "zastapię" :evil_lol:

Posted

Tak jak się spodziewaliśmy II edycja juz została zakończona więc pewnie wskazana by była następna i też możliwe że nie ostatnia.Myślę że dobrym rozwiazaniem tej sytuacji byłoby gdyby to Fundacja od każdej zakonczonej aukcji przelała te 70zł na konto Isadory,w przeciwnym razie problem tych opłat bedzie się pojawiał przy każdej aukcji,już teraz trzeba by zapłacić za II edycje i mysleć o III.
Większość z nas kupuje cegiełki więc ta opłata byłaby robiona przez Fundacje i tak niejako z naszych pieniędzy a my pozbylibyśmy się tego problemu który niestety bedzie wracał za każdym razem.

Posted

[quote name='danka1234']Tak jak się spodziewaliśmy II edycja juz została zakończona więc pewnie wskazana by była następna i też możliwe że nie ostatnia.Myślę że dobrym rozwiazaniem tej sytuacji byłoby gdyby to Fundacja od każdej zakonczonej aukcji przelała te 70zł na konto Isadory,w przeciwnym razie problem tych opłat bedzie się pojawiał przy każdej aukcji,już teraz trzeba by zapłacić za II edycje i mysleć o III.
Większość z nas kupuje cegiełki więc ta opłata byłaby robiona przez Fundacje i tak niejako z naszych pieniędzy a my pozbylibyśmy się tego problemu który niestety bedzie wracał za każdym razem.[/quote]

strasznie duża ta prowizja :crazyeye:
Może niech Isadora napisze do Allegro prośbę o umorzenie, wiem, że to jest przywilej kont charytatywnych, ale może akurat się uda.

Posted

[quote name='eliza_sk']strasznie duża ta prowizja :crazyeye:
Może niech Isadora napisze do Allegro prośbę o umożenie, wiem, że to jest przywilej kont charytatywnych, ale może akurat się uda.[/quote]
Jasne, że nie zaszkodzi napisać ale skoro wcześniej Isadora miała przeboje z allegro, które właśnie tę aukcję jej zdejmowało (a treść znało, dramatyzm psiej sytuacji również) to ja bym się nie łudziła, że nagle zapałają miłością i zrozumieniem.

Posted

Prowizja spora ale dochód z takiej aukcji też duży bo 1000zł szybko zarobionych pieniedzy,nawed jak fundacja opłaci te 70zl to zostaje na czysto 930zl , to jest szybka i duza kasa i lepiej zeby Isadora po poprzednich kłopotach z allegrem zaniechala rozmów ,lepiej nie budzic niedziwiedzia.
Jest dobrze i spokój to niech tak zostanie.

Posted

[quote name='eliza_sk']strasznie duża ta prowizja :crazyeye:
Może niech Isadora napisze do Allegro prośbę o umożenie, wiem, że to jest przywilej kont charytatywnych, ale może akurat się uda.[/quote]

[quote name='majqa']Jasne, że nie zaszkodzi napisać ale skoro wcześniej Isadora miała przeboje z allegro, które właśnie tę aukcję jej zdejmowało (a treść znało, dramatyzm psiej sytuacji również) to ja bym się nie łudziła, że nagle zapałają miłością i zrozumieniem.[/quote]

Powiem tak - nie ma opcji, żebym pisała do allegro. Już mówię dlaczego
[LIST]
[*]Pisanie przez tickety to zabawa jak z każdym BOKiem (Biurem Obsługi Klienta) co konsultant to opinia
[*]Jak majqa zauważyła reakcja na zdjętą aukcję pokazała że im to równo dynda i powiewa. Takich aukcji mają tysiące. Poza tym pisałam do allegro zapytanie, aby mi napisali dlaczego aukcję zdjęto. Nie wystarcza mi informacja, że zdjęto. Do dziś nie mam odpowiedzi.
[*]Profesjonalizm odpowiadających na tickety poddaję w wątpliwość. Wysłałam zapytanie dlaczego nie mogę wejść na aukcję i zrobić zmiany. Podałam nr aukcji i informacje ze nie mam problemu z innymi swoimi aukcjami. Poprosiłam żeby mi napisano czy to w związku z tym że jest już zakupiona cegiełka. Bo na pewno nie jest to mój błąd, znam tagi, używam zdrowych przeglądarek. W odpowiedzi dostałam przedruk z instrukcji jak należy robić allegro. I teksty [I]proszę używać[/I] - i tu wyliczenie dokładnie tych przeglądarek których używam. Potem było jak dla szympansa [I]"tam jest takie okienko, trzeba myszką kliknąć blablabla"

[/I]Ręce i cycki mi opadły jak to przeczytałam. Odpisałam bardzo uprzejmie. Podziękowałam serdecznie za odpowiedź i zapytałam czy mam wysłać papierki potwierdzające moje umiejętności w zakresie robienia www, administrowania zasobami sieciowymi i chętnie wskaże błędy merytoryczne w odpowiedzi jakiej mi udzieliła. Poprosiłam również, żeby w takiej sytuacji jak moja dać odpowiedź "bo dokonano już pierwszego zakupu". Proste jak rogal, a i zajmie mniej czasu niż ten cały wywód który otrzymałam. A na dodatek ma sens.[/LIST]Aukcja ma jeszcze 1 (jedną) osieroconą cegiełkę. Widzę że moja reklama na naszej klasie też działa. Bo wśród kupujących są ludzie z NK. Jeżeli zdecydujecie żebym robiła III edycję to zrobię.

Proszę również o info-potwierdzenie kiedy spodziewana kasa spłynie i wtedy roześlę komentarze i cegiełki. Nowy dyplom-miniature umieściłam na stronie aukcji.

:cool1:

Posted

Isadora swoje zdanie o korespondencji z allegro wyjaśniła i tak delikatnie. Przerobiłam to na własnej skórze. Niestety całościowo wygląda to właśnie tak, jakby odpisywał....no i tu musiałabym się wyrazić niezbyt ładnie.
Z góry sprawa przegrana. Gdzie w grę wchodzi kasa kończą się sentymenty (zazwyczaj, a tam - na pewno).

Posted

[quote name='eliza_sk']
Może niech Isadora napisze do Allegro prośbę o umożenie, wiem, że to jest przywilej kont charytatywnych, ale może akurat się uda.
[/quote]

Isadora nie ma konta charytatywnego więc nie moze tego do nich napisać. Gdyby to Fundacja wystawiała aukcje charytatywne na podstawie swojej działalności to tak.
Jednak wcześniej musi wysłać do allegro odpowiednie dokumenty z których wynika, że to taka a nie inna działalność i ze będzie wystawiała aukcję charytatywne.

Co do odpowiedzi udzielanych przez Allegro to szlag jasny trafia i krew nagła człowieka zalewa!!!

Posted

[quote name='Kasia']Isadora nie ma konta charytatywnego więc nie moze tego do nich napisać. Gdyby to Fundacja wystawiała aukcje charytatywne na podstawie swojej działalności to tak.
Jednak wcześniej musi wysłać do allegro odpowiednie dokumenty z których wynika, że to taka a nie inna działalność i ze będzie wystawiała aukcję charytatywne[/quote]

Wiem, że litują się tylko nad kontami charytatywnymi, bo sami takie mamy i robię takie aukcje.
Ja natomiast z allegro i korespondencji z nimi mam jak na razie dobre doświadczenia, bo w regulaminie pisze, że umarzane będą tylko podstawowe opłaty: za wystawienie, miniaturkę, prowizja ... itd. , ale za dodatkowe opcje np: wyróżnienie pieniądze nie będą zwracane, a zwracają, bo zawsze wyróżniam aukcje.

No, ale rzeczywiście jak wytknęłaś im już brak kompetencji to lepiej nie drażnić lwa :evil_lol:

Posted

Czyli najrozsądniejszym rozwiazaniem tego problemu jest opłata kosztów kazdej aukcji przez Fundacje do której ida pieniadze z aukcji.Problem się rozwiąze i nie bedzie powracał przy każdej kolejnej aukcji a przede wszystkim Isadora będzie zabezpieczona przed kolejnym długiem i ze spokojem bedzie mogła wystawiac kolejne aukcje tak długo jak bedzie zapotrzebowanie .Te opłaty i tak poniesiemy my,tyle tylko że w formie cegielek bo przeciez większośc z nas je kupuje a jak widać chętniejsi jesteśmy do cegielek niz do opłaty kosztów.

Posted

Nawiązując do odpowiedzi Danki1234 pomysł niezły, tylko czy Towarzystwo ma możliwość przelania tych pieniędzy Isadorze.
Może Weronia będzie mogła coś powiedzieć w tym temacie? Ja osobiście nie wiem czy mają taka możliwość.

Generalnie to wsio ryba kto wpłaci. Czy my, czy Towarzystwo. Fakt faktem trzeba aukcje opłacić i tyle. I szybko znajdźmy rozwiązanie, bo jutro koniec miesiąca i trzeba zaplacić Allegro. Potrzeba na cito 70 zł.

Posted

[quote name='danka1234']Czyli najrozsądniejszym rozwiazaniem tego problemu jest opłata kosztów kazdej aukcji przez Fundacje do której ida pieniadze z aukcji.Problem się rozwiąze i nie bedzie powracał przy każdej kolejnej aukcji a przede wszystkim Isadora będzie zabezpieczona przed kolejnym długiem i ze spokojem bedzie mogła wystawiac kolejne aukcje tak długo jak bedzie zapotrzebowanie .Te opłaty i tak poniesiemy my,tyle tylko że w formie cegielek bo przeciez większośc z nas je kupuje a jak widać chętniejsi jesteśmy do cegielek niz do opłaty kosztów.[/quote]

mnie sie tez wydaje, ze to byloby rozsadne, sprawiedliwe rozwiazanie...

a czy Fundacja nie moglaby przelewac bezpośrednio dla Allegro podając po prostu nr- aukcji, moze wtedy mieliby łatwiej z rozliczaniem niż na konto osoby prywatnej....?