Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie, jakoś nie ślizga. nie boi się wiec łapki kładzie pewnie:cool3:

moje albo podłoga, albo łózko- a takie piekne legowiska leżą i są prawie nie używane:roll:

Posted

[quote name='demi']nie, jakoś nie ślizga. nie boi się wiec łapki kładzie pewnie:cool3:

moje albo podłoga, albo łózko- a takie piekne legowiska leżą i są prawie nie używane:roll:

:hmmmm: skąd ja to znam :roll:

głaskulce dla Maxi jak sie w końcu traficie :p

• 2 weeks later...
Posted

tak wygląda Maxiolca noga- chuda, odleżyny... okropieństwo!
Juz zielona ropa leci... Na zdjeciu po wyczyszczeniu...

Czekamy na zdjęcie rtg przed AR

a tutaj już w domku, tzn przed domem w nowym opatrunku:

Posted

TRAGEDIA SIE STAŁA :placz:

Przed wekendem jej właściciele zauważyli, ze suni zrobiły sie duże cucuszki....
Ale, ze zaczęło sie znów na przekór paprać, tzn zaczęła jej już zielenizna lecieć z rany to sie umówiliśmy, ze jedziemy na zdjecie na AR.

Eh... co bede przedłużać...

MAXI jest w ciazy!!! :placz: Do tego kość w ogóle się nie goi! :placz:

Dzieciaki wyciągneły z niej całe pokłady wapna...

Łapa nie wygląda najlepiej.... Za dwa tyg kolejny zabieg. Wytworzyły się jakieś kości dookoła prawidłowej i gniją, trzeba je wyciąć.

Nie mam zdjecia rtg bo narazie zostało u wetów, jutro bedzie konsultowane z dr Nicponiem. Bo co dalej!?

Przecież maluchy bedą musiały zostać uśpione, obżarły się antybiotyków, ponaświetlały- bedą chore jak nic:-( A właściciele na uśpienie maluchów sie nie zgadzają.
Chyba już nie muszę mówić o tym, ze jeśli całe wapno bedzie szło w mleko to z gojeniem bedzie totalna lipa i najprawdopodobniej łape trzeba bedzie amputować:placz:

Maxi po zabiegu jest 5 tygodni, u mnie przed zabiegiem była 2 tygodnie w sumie 7- czyli d dwóch tygodni "sprawa sie rozwiąże" :placz:

Posted

w sumie brzuch nie jest wcale duży! Tylko po cycusiach można poznać. Wszyscy myślelismy, ze ją tak dobrze sie karmi- bo ciąże to ja wszędzie widze:placz: a dwa tygodnie jej nie oglądałam i proszę!!!

Cholera! A prosiłam, zeby ze składaniem łapy odrazu ją wysterylizowali, to nie bo za bardzo inwazyjny był by zabieg... Teraz to już w ogóle!

Do tego straszna ropa jej z pochwy leci!:-( USG wykazało, ze szczeki zyją, ale może któryś płód zaczął obumierać?

Już chyba nie musze mówic jak sie czuje:placz: gorzej byc chyba nie mogło!

I teraz siedze jak na szpilkach, bo w razie porodu, właściciele po mnie przyjadą i bedziemy odbierać, bo Maxia ledwo sobie może tyłek wylizać a co dopiero maluchy na świat przyjąć:placz::placz::placz:

Posted

ale to nie jest wina ani właścicieli, ani moja (prędzej moja...:-( bo mogłam sie upierać przy sterylce, ale gdzie ja pomyślałam... jak zobaczylam jej dziecinną mordke to gdzie mi cieczka do głowy wpaść mogła, tym bardziej że była czysta jak do mnie trafiła)

Tak, wszytsko jest. Przy wyciaganiu gwoździa miała być sterylka...
sie spóźniliśmy:placz:

Posted

[FONT=Arial]DEmi , ale postaraj się przekonać do sterylki aborcyjnej ....może jest tak jak ty mówisz że któreś już nie zyje :-(a przynajmniej do uspienia jak się urodzą ...własnie w imię miłości do Maxi[/FONT]

Posted

Weci nie bedą chcieli robić jej dodatkowej dziury. Bo ona lada dzien powinna rodzić, wiec mniej inwazyjny poród i uśpienie niż kolejne krojenie, a po dwuch tygodniach kolejne z łapeczką:-(

Posted

ja obiecałam, ze doprowadzimy do końca leczenia i to bedzie w naszym "interesie", a za sterylke oni płacą.... Teraz się już z żadnej strony nie wypłace, nie wpominając o tym, ze Maxi grozi amputacja:placz:

Posted

po rozmowie z dr Nicponiem będe z nimi rozmawiać, i nie bedę mogła prosic, tylko będe musiała stawic warunek. Ale usypianie nie jest dla mnie:placz: jakie to beznadziejne wszytsko:-(