Fiona.22 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 5 chartów pilnie potrzebuje pomocy !!! Najprawdopodobniej są to chp albo ich mieszańce. Zostana odebrane włascicielowi, który używał ich do polowań... Zupełnie nie ma ich gdzie umieścieć...w najgorszym wypadku trafia do schroniska. To jest bez sensu bo pewnie znów wykupi je jakiś d... i wszystko zacznie się od początku albo nie dożyją adopcji... Co robić??? jak można pomóc charciastym Może jest jakaś charcia fundacja która mogłaby pomóc...?? To są tylko dwa charty...reszta jest w tym samym typie Quote
wandul 66 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 matko , właśnie zauważyłam , że one sa na łancuchach!!! Quote
Tuśka Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Czy one mają jakieś budy? Czy jest szansa na lepsze foty? Jakiej płci one są? Pozdrawiam PS w jakim miejscu w Polsce one są? Quote
Fiona.22 Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Wszystkie charty zostały określone jako "pies" ale jak jest naprawde tego dowiemy się dopiero jak uda się zabrać psa. Psy są w woj Świętokrzyskim na wsi. Quote
Tuśka Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Oris napisała na Świecie Chartów: Fionaz będzie organizowała transport do hoteliku pod Poznaniem. Ja na razie im załatwiłam bezpieczne miejsca w tym hoteliku. W tej chwili najważniejsze to zabrać te psy od tego chlopaiNa pewno będzie potrzebna każda pomoc: może zorganizowani transportu z Kielc do Poznania, jedzenie (lub i niestety) pieniadze na szczepienia i opłacenie ich pobytu. .. Fiona obecała tez zdjęcia. Jak już psy będą bezpieczne będziemy o nich wiedzieć więcej jaki maja charakter, czy to suki czy psy bo to tez nie jest jasne. _________________ Potrzebna pomoc finansowa!!!! Czy mogę na kogoś liczyć? Wiem że już tyle razy mnie wspomogliście... Może ktoś może chudzinkom pomóc??? One bardzo potrzebują.... Quote
andzia69 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 to ja tylko dodam parę słów... swiętokrzyskie przoduje w Polsce pod względem kłusownictwa - bardzo wiele psów trzymanych jest pochowanych gdzie się da - w ziemiankach, przywiązane w stodołach, garażach itd... nie jest łatwo zauważyc takiego psa normalnie, przechodząc np. obok gospodarstwa... W momencie zagrozenia kłusownicy albo pozbywają się psa chłopskimi metodami, albo wywożą w inne miejsca... Jakieś 2 lata temu w naszym cud schronie przebywały przez 3 lata!!!! charty z przepadku zabrane kłusownikom...przez 3 lata bez ruchu, umęczone pobytem w klatce 2 m x 1...wyobraźcie to sobie dla jakiegokolwiek psa, a co dopiero tu mówić o chartach:shake: Potrzebny w takim razie : zorganizować transport dla 3- 4 psów, FINANSE na wszystko:-( Tuśka - dzięki za wszystko:loveu: Mozesz podać link do charciego forum? Bo rozumiem, że psiaki mają tam swój wątek;) Quote
Tuśka Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Oczywiście Andziu: http://www.swiatchartow.net/viewtopic.php?t=446&postdays=0&postorder=asc&start=0 Po pierwszym jakąś kaskę dorzucę na chudzinki. Pozdrawiam Quote
andzia69 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 a jeszcze link do ich watku na charcim forum:oops: bo jak jestem nie zalogowana to nie chce mi wejsc na forum...a moze jak kliknę na link do nich to mi się otworzy Quote
Ambra Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Andziu musisz się zalogowac na charcim zeby tam wejsc, potrzebny jest jak najszybciej transport z Kielc do Poznania, hotelik juz na nie czeka !!! macie jakiś pomysł? Quote
Ambra Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 podnosze, Fionka czy ty masz tam jakiś kontakt z tym facetem u którego są charty? Quote
Bazyliah Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Oris - przepraszam, że tak późno, ale ostatnio doba dla mnie za krótka. Banerki: Quote
oris Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 BAZYLIAH jesteś wielka, sliczne dzieki za banerki:lol:. U mnie ostnio strasznie kiepsko dogo dziala. Quote
oris Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Prosilam o banerki a w tej chwili nie mogę ich nawet dodac do podpisu caly czas wyskakuje mi jaki error Quote
ewelinka_m Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 znalazłam na naszym głównym wątku kieleckim nowe zdjęcia chartów Leo Luna Quote
ewelinka_m Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Razem Fiona to te charty czy coś pomyliłam? ;) Quote
Gacusiowa Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 charty pięęęękne, Luna :crazyeye::loveu::loveu::crazyeye: ja przez Tazuchę moją zapałałam uczuciem do chartów :loveu: czy mam rozumieć, że one już przestały być 'dowodem w sprawie'? bo z tego co czytałam niemożliwa była przez jakiś czas ich adopcja właśnie ze względu na toczace się postępowanie... Quote
andzia69 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Charty są do adopcji od juz! Nic tylko brac!!!!;) Quote
Recommended Posts