BIANKA1 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ona dostaje codziennie kroplówki . Wczoraj dostała i dzisiaj jej dam . Nie ma potrzeby wiezienia jej do kliniki , bo wszystko mam w domu . Moja wetka mnie dość intensywnie szkoli pod tym wzgledem :cool1:Właśnie wróciłam z apteki , gdzie dokupiłam portagen , igły i strzykawki . Wszystkie niezbędne leki mam . Antybiotyki , lek przeciwstrzasowy -w razie jakby co , i całą baterię leków . Wetka daje mi na zapas wraz z rozpiską . Jak przychodzi na wizyty domowe , to nic nie zabiera , bo u mnie jest filia jej gabinetu . Zaraz wpadnie tu Arka , i napisze , że powinni mnie zamknąc za nielegalną praktykę lekarską :cool3: Nie jestem w stanie biegać do kliniki co chwile z kazdym tymczasowiczem , który jest na granicy życia i śmierci . Ale jestem w kontakcie telefonicznym i mam wszystko , co niezbędne do ratowania życia . Dlatego mała jest u mnie . Lekarka , opiekująca się nami , jest lekarzem klinicznym . Quote
enia Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 no to tylko czekać nam pozostaje, okryj ją cieplutko i niech śpiocha -czas tu potrzebny i jej siła do walki. Quote
BIANKA1 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Właśnie ją nakarmiłam strzykawką -20mil zageszczonego portagenu . Z chęcią zjadła :lol: Po jedzeniu zrobiła lużniejszą kupkę z martwymi lokatorami ( po wczorajszym odrobaczeniu ) , i sama weszła do koszyka , co jeszcze rano nie była w stanie zrobić , bo krawędz jest dla niej dość wysoka . Pokręciła cię , podrapała i .............. :loveu: A teraz śpi :lol: Gotuję jej kurczaka z marchewką i chyba dodam makaron . Zmiksuję i dam strzykawką . Ja boli ta nadzerka na języczku i utrudnia samodzielne jedzenie . Gotuję skrzydełka , bo są bardziej maziste . Zdjąć skóre ? Quote
enia Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 skóra to tłuszcz, a jak ją brzusio boli to trzeba zdjąć......... może z ryżem bedzie bardziej lekkostrawny? Quote
Poker Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 maleńka malizna ,ma smutne oczki,ale w rękach cioci Bianki ma szanse odżyć,nie mówiąc o troskliwym TZcie. Ma czymś ten języczek smarowany? Dobry jest Dentosept A ,zawiera środek znieczulający. Quote
BIANKA1 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Poker napisał(a):maleńka malizna ,ma smutne oczki,ale w rękach cioci Bianki ma szanse odżyć,nie mówiąc o troskliwym TZcie. Ma czymś ten języczek smarowany? Dobry jest Dentosept A ,zawiera środek znieczulający. Nie ma . Byłam w aptece , ale nie pomyslałam :roll:Dostała tylko lek przeciwzapalny . Mam jodynę w glicerynie , czy coś w tym stylu , do smarowania gardeł zapyziałych tymczasowiczów . Może być ? Quote
Kara. Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Jaka biedna kruszynka:-( Mogę tylko mocno trzymać za nią kciuki Quote
BIANKA1 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Kupiłam dzisiaj u weta pastę wysokokaloryczną . Już pół łyżeczki jest w stanie utrzymać Tinkę przy zyciu . Mała prawie cały czas śpi , choć jak ją masowałam i karmiłam ( łyżeczką :cool3:) , to nawet chciała obgryzać mi palce :evil_lol: Rozmawiałam z wetką , że Tinka to powtórka z Wypłoszka :roll:Może uda jej się przeżyć , jak Wypłoszkowi sie udało :lol: Quote
Mucha Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Jak sądzicie - w jakim wieku może być malutka? Trzymam kciuki żeby się jej udało! Quote
Tola Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Taka smutna maleńka... Będe trzymała kciuki. Niech nabiera sił. Quote
AMIGA Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 U Ciebie Bianko dokonują się cuda. Wierzę więc, że małej się uda:p Quote
ecci Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 trzymam kciuki!!! Poznałam dziewczynkę, jest bardzo biedna!!!:-( Quote
Korenia Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Mucha napisał(a):Jak sądzicie - w jakim wieku może być malutka? Trzymam kciuki żeby się jej udało! Sunia ma około 4,5-5 tygodni.. Quote
BIANKA1 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Jest troszkę lepiej . Mała nadal nie chce jeść sama , ale z ochota je przez strzykawkę . Biega , gania moje nogi , merda ogonkiem i drze jape jak jest sama . Nadal jest wygieta w pałąk , ale wyglada lepiej . Daję jej jeszcze biostymine .Czyli jest sztucznie utrzymywana przy życiu , ale drgnęło w strone życia :loveu: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Bianeczko, dziekuje najmocniej, ze zajelas sie Tifet-Tinką. Wzięłam ją pod wpływem emocji, a nie mam doświadczenia i pewnie zmarnowałabym psa. Dużo zdróweczka dla maleńkiej.Czy jej życiu zagraża jakieś niebezpieczeństwo? :-( Quote
BIANKA1 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Bianeczko, dziekuje najmocniej, ze zajelas sie Tifet-Tinką. Wzięłam ją pod wpływem emocji, a nie mam doświadczenia i pewnie zmarnowałabym psa. Dużo zdróweczka dla maleńkiej.Czy jej życiu zagraża jakieś niebezpieczeństwo? :-( Wetka nic nie mówiła o rokowaniach , ale widzę , że jest ciut lepiej.Myślę , że malutka ma wszelkie szanse na normalny rozwój i życie , ale jeszcze długa droga przed nami .Zaczyna ją " nosić " i TZ się mnie zapytywa nawet , czy jej amfy nie zadaję :evil_lol: A malizna jest na diecie cud . Same odżywki . Czekam , kiedy rzuci sie na miskę z normalnym jedzeniem i zje do końca . Mam nadzieję , że tak będzie :lol: Quote
Tola Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Będzie, bedzie, juz Ty Bianko potrafisz dokonać cudu:loveu: Quote
Poker Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 [quote name='BIANKA1']Jest troszkę lepiej . Mała nadal nie chce jeść sama , ale z ochota je przez strzykawkę . Biega , gania moje nogi , merda ogonkiem i drze jape jak jest sama . Nadal jest wygieta w pałąk , ale wyglada lepiej . Daję jej jeszcze biostymine .Czyli jest sztucznie utrzymywana przy życiu , ale drgnęło w strone życia :loveu: quote] EEE, TAM CIOTKA,JAKIE SZTUCZNIE,W KOŃCU NA RESPIRATORZE NIE JEST ;):eviltong: Quote
BIANKA1 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 [quote name='Poker'] EEE, TAM CIOTKA,JAKIE SZTUCZNIE,W KOŃCU NA RESPIRATORZE NIE JEST ;):eviltong::evil_lol: Niby nie . Ale jak wariuje po tych odżywkach :diabloti: Po wyczerpaniu się paliffka czas na odpoczynek :lol: Quote
invictus hilaritas Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 eee kruszyna odzyla i teraz eliminuje konkurencje - patrz przedostatnie zdjecie ;) Quote
Recommended Posts