Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
La matko, co u dziecka?

Tinka w środę kończy antybiotyk i idziemy do kontroli. Mała je za pięciu , biega za piłką , szaleje , gryzie , przytyła 40 deka.
Już prawie nie kaszle , ale nadal jest zachrypnięta i prawie nie wydaje głosu .

Posted

BIANKA1 napisał(a):

poranne buzi.. buzi? Mała jest przesłodka! Ja z moim Bufisiem, po odebraniu z pseudohodowli, miałam podobny problem.. przez miesiąc go leczyłam.. niby chciał jeść, a nie mógł... podchodził do miseczki.. wąchał i mimo, że było widać, że ma ogromną ochotę skubnąć.. znów odchodził.. przelewał sie przez palce.. do dziś nie wiemy co mu tak naprawdę było.. :shake: Ostatecznie stanęło na tym, że to była ostra anemia.. ale co tak naprawdę w nim siedziało nie wiem.. :shake:

trzymam kciuki za malutką.. oby szybko wróciła do zdrowia.. :loveu:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Tinka w środę kończy antybiotyk i idziemy do kontroli. Mała je za pięciu , biega za piłką , szaleje , gryzie , przytyła 40 deka.
Już prawie nie kaszle , ale nadal jest zachrypnięta i prawie nie wydaje głosu .

Jak ona ma wydawać biedaczka głos, jak Bianka z niej co chwilkę wypuszcza powietrze tymi zastrzykami.
Bianko, czy ja już Ci pisałam, że jesteś dzielna dziewczynka????:loveu:

Posted

AMIGA ,pisałaś :oops: My tutaj wszystkie jesteśmy dzielne . Robimy rzeczy , o które wczesniej byśmy sie nie podejrzewały :cool3: W czwartek musiałam byc asystentką przy kastracji Wypłoszka :roll: Jakos przezyłam :cool3::evil_lol: Tinusia jest prawie zdrowa . Musze zadzwonic do Agnieszki i zapytac , co dalej robic . Czy maja dla niej dom , czy to ja mam sie tym zająć .W środe ma przyjechać 4 szczeniaki z Zamościa .A miały byc 2 :cool1: Jak zamojskie maluszki znajdą domki , to robie przerwę techniczną na 2-3 miesięce . W tym czasie nie będzie mnie w domu i nie będe miała dostepu do netu .Wróce koło września .

Posted

Wrocławskie Cioteczki - potrzebna jest krew dla krakowskiej sunieczki (mamusi "moich szczeniaczków - Pankracka i Negritki), która znalazła dom we Wrocławiu ale przed oddaniem do nowego domku miała dzisiaj być wysterylizowana. Okazało się w trakcie zabiegu, że sunia ma za małą krzepliwośc krwi i strasznie krwawiła. Jest podobno z nią nie za dobrze! :shake:

Posted

AMIGA napisał(a):
Wrocławskie Cioteczki - potrzebna jest krew dla krakowskiej sunieczki (mamusi "moich szczeniaczków - Pankracka i Negritki), która znalazła dom we Wrocławiu ale przed oddaniem do nowego domku miała dzisiaj być wysterylizowana. Okazało się w trakcie zabiegu, że sunia ma za małą krzepliwośc krwi i strasznie krwawiła. Jest podobno z nią nie za dobrze! :shake:

Gdzie się zgłaszać, kto może oddawać itp. itd- czekam na info!

Posted

ona jest Biano podobna do Agatki-tylko bardziej futrzasta/puszysta ale też będzie duża!
ma teraz zawodową opiekę-cieszę się ze jest uratowana-jeszcze dzień i by umarła!

Posted

pucka69 napisał(a):
OGÓLNOPOLSKI ---> http://www.psia-krew.pl/3-1.php
i WROCŁAWSKI ---> http://www.ar.wroc.pl/polish/struktura/wet/kkc/bank_krwi.html

"Dawcą może zostać każdy pies .... spełniający następujące warunki:

Pies

• zdrowy
  • waga co najmniej 26 kg
  • wiek pomiędzy 10 m-cy - 7 lat
  • regularnie odrobaczany, szczepiony przeciwko chorobom zakaźnym oraz zabezpieczony przed pchłami i kleszczami ... "

U mnie żaden pies nie spełnia wymagań :cool1: Roki wagowo spełnia , ale ma ponad 8 lat . Reszta za młoda , za stara i za lekka :roll: