BoUnTy Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Mnie też już dawno brakło... Niestety, przykro mi, ale ja juz nic nie potrafię zrobić :(( Jesli ktoś zrobi szablon, lub chociażvby napisze tkliwy tekst na allegro to wystawię... Quote
Mysia_ Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='BoUnTy']Mnie też już dawno brakło... Niestety, przykro mi, ale ja juz nic nie potrafię zrobić :(( Jesli ktoś zrobi szablon, lub chociażvby napisze tkliwy tekst na allegro to wystawię...[/quote] ja niestety na tym zupełnie się nie znam :-( Quote
Doda_ Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Podnoszę.. :-( Piesku, hopaj po wspanialy domek.. Quote
BoUnTy Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Kopiuje z wątku katowickiego: "Mamy ofertę tymczasu. Dla niedużego pieska - max. ok 8 kg i do 30 cm w kłębie. Lepiej, żeby to była suczka, ale może być też piesek. Tymczas byłby płatny - ok. 4-5 zł na dobę. Czy znajdą się osoby, które zechciałyby, choćby częściowo, finansować taki dt?" Jak pogadam z ta osobą to moze Misia weźmie, wtedy taki tymczas wyszydłby ok. 120 -160 zł. w miesiacu :( Drogo, ale chyba narazie to nasz jedyny ratunek... Czy sa tutaj osoby, któreby zadeklarowały wpłąty comiesieczne na misia? A moze ktoś mógłby powystawiac bazarki lub/i allego cegiełkowe? Miusiu naprawde potrzebuje waszej pomocy :((( Quote
Mysia_ Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Bounty koniecznie proozmawiaj z tą osobą, może akurat..... Quote
BoUnTy Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Mysia_ napisał(a):Bounty koniecznie proozmawiaj z tą osobą, może akurat..... Rozmawiałam - z racji tego, że misiu siusia w domu będzie potrzebował podłkłady do siusiana czyli paczka po 10 sztuk 14 zł., zużywa się 2 sztuki dziennie, czyli paczka wystacza na 5 dni. Miesiąc ma 30 dni - 30:5=6*14= 84 zł. (ale nie jestem pewna czy w paczce jest 10 czy 5) To same podkłądy, wyżywienie licze 2 zł. na dzien, czyli 60 zł. 84+60 = 154 + raz na jakiś czas lekarstwa i wet... Co o tym myslicie? (gdyby były pieniazki 'z góry' na np. miesiąc, to moznaby kupic podkłady i karme taniej w internecie) Więc teraz tylko trzeba znaleźć osoby, kóre pomogą go utrzymać - ja co jakiś czas swój grosik dorzuce (czyli jak zwykle) Quote
Mysia_ Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 myslę, że spróbujemy, musimy, ja też oczywiście się dorzucę.... A dzwoniłaś zapytać czy tak będzie pasowało? Kto to w ogole jest? Quote
BoUnTy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Nie musiałam dzwonić - wczoraj zraz po umieszczeniu tego posta tutaj dowiedziałam się że to ogłoszenie mojej znajomej, ja z nią ugadam tak, żeby było jak najtaniej... Quote
lothia Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 dziewczyny można kupić podkłady higieniczne dużo taniej http://www.blizejciebie.pl/podklady_higieniczne.html,296_316,0 kupowałam w aptece jak moja sunia była mała i za 10 sztuk płaciłam jakieś 8zł o ile dobrze pamiętam[40x60] są też pieluchy dla psów ale one sa droższe,niektórzy zakładają ludzkie pampersy ale tego akurat nigdy nie praktykowałam,wystarczyły nam podkłady sa rózne firmy ale znalazłam 15 pieluch p. [2-5kg] to 33zł,można kupować na sztuki Trixi sa droższe http://www.blizejciebie.pl/podklady_higieniczne.html,296_316,0 Quote
zabsko1980 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 witam!!! ja moge dac jakies 30 zł... wiem ze to niewiele ale zawsze jakis poczatek jest :) Quote
BoUnTy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Ooo dzieki, te podklady sa świetne, myśle, ze najlepsze byłyby te: http://www.blizejciebie.pl/podklady_higieniczne_seni_soft_90x170-_szt_30.html,296_316,992,1 i wtedy za 43 zł. mamy CAŁY MIESIĄC!!! A pampersy gdyby co jeszcze mam po S.P Buni :( pogadam z ta osobą i wymierzymy kojec i zobaczymy (kojec oczywiście domowy - zagródka dla małych zwierzątek) Kto zobowiazałby się płacić co miesiać choćby na pokłady? Choćby cżęść? Proszę - 5 zł. miesiecznie chyba dużym ubytkiem dla portfela nie bezie, a jak parę osób dorzuci te 5 zł. to się nazbiera! Quote
jusstyna85 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='BoUnTy']Ooo dzieki, te podklądy sa świtne, myśle, ze najlepeze byłyby te: http://www.blizejciebie.pl/podklady_higieniczne_seni_soft_90x170-_szt_30.html,296_316,992,1 i wtedy za 43 zł. mamy CAŁY MIESIĄC!!! A pampersy gdyby co jeszcze mamy po S.P Buni :( pogadam z ta osobą i wymierzymy kojec i zobaczymy (kojec oczywiście domowy - zagródka dla małych zwierzątek) Agnieszka jak to po Buni? Quote
BoUnTy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='jusstyna85']Agnieszka jak to po Buni? Widze, ze ty nie w temaci,e, to ja rótko, bo to nie ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110264&page=14 Quote
jusstyna85 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='BoUnTy']Widze, ze ty nie w temaci,e, to ja rótko, bo to nie ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110264&page=14 przeczytałam :( ja deklaruje 5 zł na miesiąc, więcej nie moge na tą chwile... Quote
Mysia_ Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 ja oczywiście finansowo napewno pomogę, tyle ile bedę mogła ;) a tymczas ile bedzie nas miesięcznie kosztować? Quote
BoUnTy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Tyle, zeby piesek mia podkłady i miał co jeśc (no i oczywiscie weta i leki), ja myślę, ze skoro znalazłyśmy tak taknie podkłady (bo to różnica 50%), to ok. 100 zł., a nie 160 :) A to spora różnica... No chyba, ze ktoś jeszcze moze podarowac jakąs karmę dla staronowinek (malutki granulki - czyli karma 'dla małych piesków' - moze komuś zostalą po tymczasowiczu, psiaku, dostał, albo po prostu ma za dużo i moze się podzielić), Iza a ty pracujesz w mustangu i masz jakieś 'odpadki', moze mogłabys nadal je przynosić, w końcu DT jest niedaleko twojej pacy? Ja jak zwykle gdy tylko bym coś miała, a nie miała komu dac, to oczywiscie też dam karme... Musiy szukac jak najtańszych rozwiązań... Ja na dzien dzisiejszy moge przekazac pampersy Buni, pewną ilość karmy - nie wiem dokłdnie ile, ale z 1,5 kg bedzie, wiecej nie mam, i zobowiązuje się kupowac Enarenal oraz pokrywać mniejszy koszty weta - niestety wiecej oferowac nie moge, już sama ledwo zipie... Tylko tak jeszcze jenda kwestia - rozmawiałąm dzisiaj z 'kimś' z tego wątku i zastanawiałyśmy się czy to ma sens, bo ja osobiście czarno widze szukanie domku :( Rozwiesiliśmy tyle ogłoszen i 0 zainteresowania, dlatego czy DT to napewno to czego dla niego chcemy? On już jest stary, przeżył chyba to co mogł, teraz jest w spokojnym domu... ja już nie wiem... Quote
BoUnTy Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Mysia_ napisał(a):a o jakie jedzonko konkretnie chodzi? Jak o jakie? Jakie mozna dac, karmy suche, mokre, cokolwiek :) Cokolwiek co moze zminimalizowac choć raz na jakiś czas koszty utrzymania, proponuje, zeby już teraz zacząc zbierać pieniazki, bo nie ammy za wiele czasu... To z racji tego, że przyszły DT nie ma konta, to ja bede tak jak dotychczas zbierać na swoje i ię rozliczać. A na dobry początek mamy 10,60 (to co było) - bo misiu dostał troszkę narenalu po Buni, ale bedzie trzeba kupić... Otwieram oficjalnie skarpetę MISIA I BŁAGAM O POMOC... Quote
Recommended Posts