Szarik Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Hund']Mop mógłby zamieszkać u mnie w mieszkaniu ale musiaŁby ktoś się zobligować do wychodzenia z nim i to nie raz w tygodniu a codziennie, no i niestety musiŁby być cicho bo to blok staruszków a w pustym mieszkaniu strasznie się niesie więc jak zacznie wyć lub szczekać to kaplica ! Niestety na czas wejścia robotników musiaŁby go ktoś zabierać na kilka godzin.[/quote] Jak skończą się pieniądze na lecznicę, to będzie to jedyne wyjście. A gdzie dokładnie jest to mieszkanie? Quote
togaa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Szarik ! tu nie mieszkanie jest potrzebne a...człowiek. Możesz sobie wyobrazic jak Mop by sie czuł w nie zamieszkałym,pustym mieszkaniu??? Mop byłby calymi godzinami poza kontrolą, sam...i miałby prawo protestować...... Wsciekną sie sąsiedzi a przecież nie o to chodzi...? Trzeba sie zmobilzowac i wysupłac kasę na hotelik.Bazarki,cegiełki...nie wiem co....? Znam życie....Pierwszego tygodnia chetnych do wyprowadzania Mopa byłby tuzin, a po paru dniach wszystko spadło by na Olę... Hund..! Jestes Kochana, ale twój pomysł odpada....!!!!:shake: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Tak dużo pieniędzy :( Jestem świadkiem, że Mop przy człowieku staje się prawdziwym, radosnym psem. Nie pozwólmy aby był samotny! Tymczas to byłoby zbawienie... Quote
zachary Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Bubu, wczoraj przelałam na konto Alarmowego Funduszu Nadziei na Życie kwotę 600zł.Przeznaczam je na Mopka, Gawronka i Lipi z Ostródy. Psiaki spotkały na swojej smutnej drodze cudowne ciotki, które, mam nadzieję, znajdą im kochające domki.Ja i mój zwierzyniec życzymy im tego z całego serca.Dość już się wycierpiały!!! Quote
monita Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Trafiłam tutaj przez bazarek [B]weszki [/B]- i jestem dobrej myśli, że psiaczek znajdzie tymczas !! Quote
Edi100 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='togaa']Mopku....posyłamy Ci dobre myśli......![/quote] Bardzo duzo dobrych mysli! Zdrowiej Chłopaku! Quote
BUDRYSEK Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Bolus mam nadzieje , ze dobrze ci w nowym domku?!!!!! Pewnie wypoczywasz sobie na tarasie?:lol: Quote
BUDRYSEK Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Ha! nie Bolus tylko Mopeczek!:oops: Do ciebie mialam zaraz napisac! ale trzymam za was chlopaki kciuki!!! pani z kliniki gdzie jest Mop mowi do niego Bob! moze tak jest lepiej?!:lol: Quote
wilczyca Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 witaj Mopeczku, dzisiaj jest ładny ciepły dzień żebyś się mógł wygrzewać na słonku :) Quote
Szarik Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Jutro przyjdziemy do Ciebie Mopeczku, czekaj grzecznie! :) Quote
Hund Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='BUDRYSEK']Ha! nie Bolus tylko Mopeczek!:oops: Do ciebie mialam zaraz napisac! ale trzymam za was chlopaki kciuki!!! pani z kliniki gdzie jest Mop mowi do niego Bob! moze tak jest lepiej?!:lol:[/QUOTE] w jakiej klinice jest Mop?? Quote
_bubu_ Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Mopuś czuje sie dobrze, coraz lepiej chodzi. Duzo je. Za tydzień bedzie kontrolne ważenie. Mam nadzieje że w końcu coś przytyje.. Pani doktor powiedziała że to jest konkretny staruszek. Może ma zadbane zeby ale jest zdecydowanie starszy, może mieć i kilkanaście lat. . On żyje w swoim swiecie. Nie bardzo reaguje na ludzi. Ma równiez spore problemy z zachowaniem czystości. Część dnia wietrzy się na trawniku przy lecznicy - dziś zastałam go śpiacego w cienu drzewa. Nowe wyniki badania krwi są dobre. Mopusiowi wystarczyłby nawet ogródek po którym mógłby sobie spacerować i zataczać swoje kółeczka.. Mop jest w lecznicy na ul. Karpackiej i czeka na odwiedziny! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Dziś Mop miał gości :) Również zastałyśmy go z Szarikową pod drzewkiem, jak to zwykle zwiniętego w kuleczkę. Mam wrażenie, że Mop czuje się w tej lecznicy o wiele lepiej. Ma jakiś taki żywszy pyszczek, zaokrągliły mu się boczki i chętniej spaceruje. Nawet wąchał się z małym Heniem :) I robił te swoje kółeczka nawet bez smyczy. Myślę, że Mop z dala od krat i ciasnego boksu staje się zupełnie innym psem. Tak bardzo potrzebuje ciepłego, cichego kąta! Quote
_bubu_ Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Też zauważyłam że pyszczek Mopusia sie zmienił. Nie jest już taki smutny. Quote
_bubu_ Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Podnosze Mopka na dobranoc! i prosze o bazarki! Jutro wydam ostatnie pieniadze na konsultacje Henia a w lecznicy trzeba juz w piątek zapłacić rachunek. [IMG]http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/373/95/53/373955370[/IMG] Quote
zachary Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Bubu, czy AFN, który dostał ode mnie pieniądze na Mopka nie może przekazać ich na opłacenie lecznicy o której piszesz? Quote
_bubu_ Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 [quote name='zachary']Bubu, czy AFN, który dostał ode mnie pieniądze na Mopka nie może przekazać ich na opłacenie lecznicy o której piszesz?[/quote] jasne że tak! właśnie czekam na zwrot z AFN za wysłane faktury z poprzedniej lecznicy w której był Mop. Mam nadzieje że pieniażki dojdą do piątku . Ale to zawsze troche trwa.. Quote
Recommended Posts