kasia_r Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 POMOCY!!! Wracając ze sklepu zauważyłam na ławce na przystanku coś z biednymi oczkami - mini sunię. Wróciałam się, bo choć widziałam pełno ludzi nikt się przy niej nie kręcił. Leżała zwinięta, mokra, brudna na ławce w kąciku. Dopiero, jak wzięłam ją na ręcę ludzie ją dostrzegli. Jest bardzo zmęczona, brudna, zastraszona. Ma skrzywioną dolną szczękę i wybite zęby. Może miała wypadek, albo ktoś ją kopnął. Najprawdopodobniej może być w ciąży. Dogomaniacy, pomocy!!!!!!!! :modla::modla::modla: Jutro, jak nie znajdę DT, muszę zawieźć ją na Paluch. Postaram się jeszcze podjechać z nią do weterynarza. Potrzebny Dt i pieniądze na sterylizację! PROSZĘ, serce mi pęknie, jak będę musiała ją oddać do schroniska. Sunia, starsznie zmęczona, siedzi pod biurkiem i walczy ze snem, boi się. [IMG]http://img222.imageshack.us/img222/5473/pict7771hc2.jpg[/IMG] [IMG]http://img73.imageshack.us/img73/7425/pict7767zc5.jpg[/IMG] [IMG]http://img219.imageshack.us/img219/7565/pict7772zd4.jpg[/IMG] [IMG]http://img225.imageshack.us/img225/7772/pict7773vb6.jpg[/IMG] [COLOR=red]Aktualizacja:[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Sunia waży 7,5 kg. Jest zdrowa, młoda (ok. 1 - 2,5 roku). Została wysterylizowana. [/COLOR] [COLOR=#ff0000]Jest przesympatyczna, lubi koty, psy, w domu bezproblemowa. Szybko się przyzwyczaja, choć na samym początku jest trochę nieufna. To taka przylepa spragniona ludzkiego dotyku.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Niestety u mnie zostać nie może...[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Szukam dla niej domu stałego. Oczywiście najwspanialszego!!![/COLOR] [COLOR=#ff0000]Proszę pomóżcie mi ją ogłaszać![/COLOR] Quote
malagos Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Te wybite ząby to świeża sprawa? Krwawi? Jak długo moze u Ciebie zostać? Jejku, jak dobrze, zę ja zauważyłaś! dobra duszka z Ciebie! Quote
kasia_r Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 nie krwawi, na szczęście. Myślę, że to stara sprawa ale głowy nie dam. Ona mnie się boi, leży co prawda pod moimi nogami ale to jedyny kąt, gdzie mogła się wbić. Jest śliczna, maleńka. Dziś dam jej już spokój, jutro zawioze z rana do weterynarza. W czwartek wyjeżdżam, wszyscy z domu wyjeżdżamy... Quote
iwop Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 przeciez napisła, że do jutra a potem Paluch...:oops: Quote
wilczyca Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 to nie wygląda na świeżą ranę. Może "kochany pan" bidulę kopnął :angryy: bo nie chciała go "zostawić" więc jej w tym dopomógł :angryy:. Quote
malagos Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='iwop']przeciez napisła, że do jutra a potem Paluch...:oops:[/quote] wiem, tak tylko mam nadzieje, ze moze.... :cool1: Jak Wam pomóc, kurcze Quote
Doda_ Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 :placz: Myśle ciągle, i nie wiem jak pomóc :placz: Quote
kasia_r Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Biedna ta sunia....Kruszyna taka. Ryczę, bo nie mam co z nią zrobić. A Paluch, sami wiecie, tam zwierzęta nigdy nie powinny trafiać. Quote
Doda_ Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='kasia_r']Biedna ta sunia....Kruszyna taka. Ryczę, bo nie mam co z nią zrobić. A Paluch, sami wiecie, tam zwierzęta nigdy nie powinny trafiać.[/quote] Napiszę pw do kogos, spróbuje.. Moze ktoś z was czytał watek taki - gdzies na pomorzu chyba w gdańsku, pewna pani ma 3 psów, w tym jedna suczka i urodzila szczeniaczki, i szukala pomocy tu na dogomanii. Jedna dogomaniaczka, nick na D... zaoferowala DT dla /chyba/ 2 szczeniakow.. Ale je nie wziela, watek zamknieto, bo dogomaniaczki wolaly pomóc psom bardzo w potrzebie, a nie takim psom, ktore moga spokojnie w dobrym domku poczekac na nowych ludzi. Tyle, ze ten watek nie moge odnalezc, a nick nie za bardzo pamietam.. Nadal szukam.. Quote
Dorothy Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 czy wokol oczu ona nie ma siersci? Wyglada mi to na nużycowe okulary. Jesli do tego ma nużycę to fatalnie :-( Quote
kasia_r Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='Dorothy']czy wokol oczu ona nie ma siersci? Wyglada mi to na nużycowe okulary. Jesli do tego ma nużycę to fatalnie :-([/quote] Dziwne ma te oczy. Sierść jest ale zupełnie inna. Może odrosła albo właśnie wypada. Jutro podskoczę do lecznicy i zrobimy co potrzeba. Mam w domu 4 zwierzaki (wiem, że i tak mało ale ja mieszkam kątem u rodziców, w bloku w 2 pokojach) i na razie sunię izoluję, bo po pierwsze ona bardzo się boi, a poza tym jmój kot jest agresorem i jakby mógł wydrapałby oczy. Quote
Doda_ Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 kasiu napisalam pw do 2 osob, ktore kiedys pisaly ze oferuja dt. Podalam im na PW link do watku tej suni. Pozdrawiam, dobranoc ;) Quote
kasia_r Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='Doda_']kasiu napisalam pw do 2 osob, ktore kiedys pisaly ze oferuja dt. Podalam im na PW link do watku tej suni. Pozdrawiam, dobranoc ;)[/quote] Doda, wielgachne dzięki :modla: Podbijam kruszynę. Quote
kasia_r Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 [quote name='Poker']w razie czego mogę wspomóc tylko finansowo[/quote] Dziekuję. Sunia ma cieczkę a ja mam psa w domu. HELP Quote
kasia_r Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Byłam z sunią u weterynarza. Trzeba przeczekać cieczkę a później sterylizować. Koszt to ok 300zł. Czy ktoś mógłby mi pomóc w ogłaszaniu? Ciąglę mam nadzieję, ze jednak sunia się zgubiła. Warszawa, pomocy!!!!!!!!!!!! Jeśli nie znajdę jej właściciela, to szukam nowego domu. A teraz PILNIE DT!!!!!!!!!! Quote
Dorothy Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 czy wet powiedzial cos na temat tej dziwnej siersci wokol oczu Quote
Edi100 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='auraa']sunia skazana na paluch!:-([/quote] Matko, czy Oni jest tam nie usmircą skoro wyglada na taką "po wypadku"?:shake:Jeju, może ktos ma DT w okolicy? Choć garaż.:placz: Quote
Recommended Posts