Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieci i karmelki głosu nie mają ;) Z poprzedniej serii ogłoszeń nie było odzewu w ogóle?
Mam silne postanowienie wziąć się silnie za ogłoszenia schroniskowych i tymczasowych, Zydel będzie w pierwszej dziesiątce.

• Replies 717
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najpierw musi mi wzrok wrócić, póki co jest gorzej niż już było :-/
A żebym sobie oczu nie przemęczała, to złapałam jeszcze przeziębienie. Wracam do łóżka.

Posted

[quote name='magdyska25']ale pewnie jemu się u ciebie podoba i nie chce nigdzie się wybierać![/QUOTE]

aaaaa, to na pewno, spanko w łóżeczku, spacerki, jedzonko, towarzystwo, zabaweczki, no cóż, tylko ja już nie daję rady :-),
domku, przybądź, proszę! :-)

Posted

O ile dobrze wizę przybył nowy trójłap :shake:

[FONT=verdana]
ID
: 0212/12
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samica ]
Masc: beżowa
Skad: ul Henryka Pbożnego
[/FONT] Data przyjęcia: 20-01-2012

Posted

Trójłapki w górę, ogloszenia tej "mojej" cholery mają taki skutek, że slysze komentarze:
1. ach jaka sympatyczna morda,
2. no Ty nieludzka jesteś, ze takiegi chcesz oddać,
3. bez nogi? ja bym nie mgla/ nie mógl patrzeć ten pies się męczy, czemu nie uśpisz?

"no ręki mnie opedli" (cytat z polonistki z LO)

Posted

Ad. 3 - taki komentarz usłyszałam odnośnie Rudzi. Męczy się, bo nie ma łapy. Przerzuty w płucach nie zrobiły na rozmówcy wrażenia, ale skoro taka biedna bez łapki, to nie lepiej uśpić?

• 3 weeks later...
Posted

Asiu, jak zdróweczko?

U trójłapa Carmela wsio dobrze, uśpiliśmy drania, żeby mu wyczyścić kamień na zębiskch i gruczoły okołoodbytowe, się cholernik wybudził :-) i dalej kłopot, ale już mu z gęby pięknie pachnie :-)

• 1 month later...
Posted

Nowe trójłapy:

Kuba ma ok. 6-7 lat, a w schronisku przebywa od 2005 roku. Jakby jeszcze
było mało nieszczęść, które spadły na główkę tego biednego pieska, stracił
tylną nóżkę. Mieszka w odległej części schroniska i rzadko wychodzi na
spacery. Pomimo tego Kuba entuzjazmem mógłby zarazić jeszcze wielu smutasów.
Bryka na swoich trzech nóżkach tak, że ciężko zauważyć brak jednej. Wzrostem
sięga nieco powyżej kolan. Ma rudą, piękną sierść, niezwykle miękką w
dotyku. Wygląda bardziej na domowego zadbanego pieska, niż na schroniskowca,
który nie ma swojego pana, który by go czesał i kąpał. Olbrzymia z niego
przylepa, pędzi z uśmiechem na pyszczku do każdego, kto go przywoła. Będzie
wesołym członkiem rodziny, prawdziwym lekarstwem na smutki. Poza personelem
opieką wspierają go Wolontariuszki Ewa 609 491 910 Ada 692 314 429 Ania 605
569 512

I mały bez opisu

• 2 weeks later...
Posted

I kolejna trójłapka - szczeniak:

549/12

Lola jest około półrocznym szczeniakiem wyglądającym jak miniaturka owczarka niemieckiego. Śliczna, nieduża, zachowuje się jak na szczeniaka przystało: wesoła, zaczepia ludzi do zabawy, zaczepia do zabawy psiego kolegę łapiąc go za ucho. Uroczy psi dzieciak... Z którego los sobie okrutnie zadrwił. Wiele niechcianych szczeniąt trafia do schronisk, wiele znajduje nowe domy. W przypadku Loli bezdomność i schroniskowy boks to nie koniec problemów. Sunia w wyniku wypadku straciła tylną łapkę. Jest młoda, nie będzie duża - szybko nauczy się radzić sobie jako trójłapek. Ale czy otrzyma szansę nowe życie, w którym warto będzie sobie radzić? Czy czeka ją już tylko schronisko?

• 1 month later...
Posted

Jeszcze jeden trójłap...

Tonik - NUMER EWIDENCJI: 378/10

Tonik to nasz kochany trójnóg. Ma ok. 9 lat. Nie jest może najbardziej przyjacielskim psem, który sam się nastwia do pieszczot. Ale jak się go zacznie głaskać to chętnie się przytula. Niestety z powodu braku nogi chodzi bardzo wolno i nie może też spacerować daleko. Idelany do bloku, dla starszej osoby, która też nie ma siły na długi spacery z młodym pieskiem. Tonik z pewności odwdzięczy się miłością swojemu nowego właścicielowi. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o Toniku lub wziąć go na spacer skontaktuj się z Agnieszką 513 600 905 lub Edytą 881 755 881

I obiecana Zoja:

• 2 weeks later...
Posted

Dzikus jest bardzo groźny, póki się na niego choćby nie spojrzy. A tak naprawdę tchórz w każdym calu: ludzi się boi, smyczy się boi, psów się boi, szerokiego świata się boi... Jak idziemy na spacer, staję się najbezpieczniejszym elementem tego groźnego świata i trójłap depcze mi po piętach - dosłownie! Jak dziecko chowające się pod spódniczkę :lol: Jednak warto wyciągać takie psy na spacery. Przy pierwszym podejściu sam stres, a przy dziesiątym można już iść na chwilę na zewnątrz i pies z tego skorzysta, tu powęszy, tam oznaczy. Przy okazji powolutku się oswaja. Może jeszcze będą z niego ludzie.

Za Zojkę trzymaj kciuki, a nuż coś się wydarzy.

Posted (edited)

Bardzo udane zdjęcie Małego :lol:

I Zoja - maleństwo :)

A dzikus prawie pozwala zdejmować sobie smycz po spacerze :) Tzn. jak się odpowiednio nakombinuje, to się udaje ;)

Edited by APSA
Posted

No nareszcie Was znalazłam, a "mój" Carmel siedzi już rok na tymczasie, alez ten czas leci!
zdriotki i szczęśliwutki, niestety nie nadaje się do domu z małymi dziećmi
a zresztą i tak nikt (poza nami niestety) go nie chce
Cioteczki, szukam do domu z dziećmi, ale z dziećmi super wychowanymi i w ogóle dom rewelka, slodkiego niedużego młodego psiaka z fajnym charakterem, trochę kudełków, łatek, kundelek w każdym calu :-)
pies do łóżka i na spacerki do kochania i miziania :-)

Posted

[quote name='Itske']No nareszcie Was znalazłam, a "mój" Carmel siedzi już rok na tymczasie, alez ten czas leci!
zdriotki i szczęśliwutki, niestety nie nadaje się do domu z małymi dziećmi
a zresztą i tak nikt (poza nami niestety) go nie chce
Cioteczki, szukam do domu z dziećmi, ale z dziećmi super wychowanymi i w ogóle dom rewelka, slodkiego niedużego młodego psiaka z fajnym charakterem, trochę kudełków, łatek, kundelek w każdym calu :-)
pies do łóżka i na spacerki do kochania i miziania :-)

Witam. Proponuję Sabę. Tylko kudełków i łatek niestety brak ! Ale i bez nich jest urocza !
To link do ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/nie-jestem-terierka-ale-i-tak-jestem-sliczna-ID1f3JN.html

Posted

Co rozumieją przez niedużego? Maniek vel. Czester jest super, z kudełkami i tak dalej, ale pewnie za duży:
http://psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=647&Itemid=7

Mały jest mały i młody, ale bez nadmiaru kudłów:
http://psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=959&Itemid=

Shane - miniaturowy wilczek, poniżej roku:
http://psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=960&Itemid=7

Posted

Proponuję Lizkę - tak napisała o niej Murka z hoteliku
Liza uwielbia dzieci, także te małe. I jest naprawdę super łagodna, takich pacyfistów rzadko się spotyka :)

Ma ok. 2 lat. Jej atutem jest śliczne, dropiate umaszczenie, łagodny charakter - nawet w stosunku do kotów, posłuszeństwo i radość życia. Kocha dzieci. Umie chodzić na smyczy.
Jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Jeżeli szukasz suczki, to weź ją, proszę pod uwagę.
Szukamy dla niej domu, w którym będzie bezpieczna i kochana.
Liza czeka na dom w hoteliku pod Janowem Lubelskim.

Posted

Dzięki za psiaki
Wzięli Dakotę z Pomorskiej Fundacji, 7 msc, najprawdopodobniejwyrzucona z samochodu, brrr i wrrr
no się małej jednak poszczęściło :-)
wszystkim psiakom życzę domków (mojemu tymczasowi też :-)

Posted

APSA napisał(a):
Dzieci i karmelki głosu nie mają ;) Z poprzedniej serii ogłoszeń nie było odzewu w ogóle?
Mam silne postanowienie wziąć się silnie za ogłoszenia schroniskowych i tymczasowych, Zydel będzie w pierwszej dziesiątce.

Nikt, absolutnie nikt się nim nie zainteresował, na spacerach wszyscy zachwycają sie Funiaczem i chcą ją adoptować, Karmel nie ma szans, (Funi tez się to nie podoba i co rusz usiłuje go zgubić)
a co do głosu - to niezwykle gadatliwy pies, chrapie, mtusz, wydaje takie dźwięki, ze jak ludzie słuchają nagrania, to nikt nie zgaduje, ze to pies :-)

• 3 weeks later...
Posted

a co tu taka cisza w temacie trójkołowców??
Carmel uszkodził sobie tylną lapę, niegroźnie, ale pzrez dwa dni śmigał - i nie jest to przenośnia, nie zauważyłam żadnej różnicy w tempie biegania - więc śmigał na dwóch łapach i nawet mu się humor nie zespuł! Mam wrażenie, że ten pies i z jedną łapą by dał radę :-)