Itske Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='behemotka'] [B]Itske[/B], znalazłam kapok w naprawdę fajnej cenie :): [URL]http://www.zooplus.co.uk/shop/dogs/dog_clothing/life_vests/227845[/URL]. Znajoma jakoś bardzo wkrótce kupuje klatkę dla swojego psa (chcemy go uczyć wyciszenia, bo ma kłopoty z opanowaniem wiecznej ekscytacji). Daj znać, czy dorzucić do zamówienia wdzianko wodne ;) [/QUOTE] TAK, TAK, koniecznie, tylko jaki rozmiar? wymierze go, tak jak sobie tego życzą i zamawiaj! kasę Ci przesłać teraz, czy jak? ju Quote
APSA Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Jakieś brązowe z mejla ;) [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/P6260115.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/P6260125.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/P6260133.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/P6260141.jpg[/IMG] Quote
behemotka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Itske']TAK, TAK, koniecznie, tylko jaki rozmiar? wymierze go, tak jak sobie tego życzą i zamawiaj! kasę Ci przesłać teraz, czy jak? ju[/QUOTE]No to będzie pływak :) Zmierz w takim razie długość grzbietu i obwód klatki piersiowej za przednimi łapami. Pewnie będzie S albo XS ;-) Brat leci do Polski 9 sierpnia - oczywiście mogę wysłać wdzianko wcześniej, ale w ten sposób odpadają koszty przesyłki. Kasę ogarniemy przy odbiorze, na razie się nie przejmuj. Fajne jakieś brązowe :loveu:. Na drugiej focie wygląda jak kangur :evil_lol: Quote
Itske Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Byliśmy u Pana Dochtora :-), Kochamy pana Dochtora :-) Smaczki dają oraz zastrzyki w doopkę, fajowo! To co mial w gruczowłach okołoodbytowych wystarczyło na uperfumownie całego miasta, tak szybko się w Starogardzie nie pokażę, bo mnie ścigają za skażenie środowiska; dlatego pewnie nie dawał sie dotknąć, to musiało boleć, teraz już można go po doppce smerać wywala 3 :-) koła do góry i kochaj mnie! Kamień na zębisakch coraz mniejszy, uczymy się myć zęby :-) Potencjalny dom się wycofał po akcjach prokurtury odbioru psa, który był wyadoptowany ze schronu (po roku właścielowi się przypomniało, że miał pieska) i dom się boi, że ich też coś takiego spotka, ech ludzie i media! Apsa - dzięki za wstawienie zdjęć Behemotka - dzisiaj go wymierzę Quote
APSA Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Itske, jak Wy daleko mieszkacie od 3-miasta? Być może w początku sierpnia Saba pojedzie na zawody frisbee do Sopotu :razz: Behemotko, czy Ty jeszcze masz swoje mieszkanie? Quote
behemotka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Medal z ziemniaka za odwagę w spotkaniu z Panem Dochtorem :lol:. Zastrzyki też się podobały, serio? [quote name='Itske']Potencjalny dom się wycofał po akcjach prokurtury odbioru psa, który był wyadoptowany ze schronu (po roku właścielowi się przypomniało, że miał pieska) i dom się boi, że ich też coś takiego spotka, ech ludzie i media![/QUOTE]No żesz... Czytałam swoją drogą o tej historii, paranoja jakaś :angryy: [quote name='Itske']Behemotka - dzisiaj go wymierzę[/QUOTE]Mierz, mierz, w czwartek chcemy robić zamówienie ;) Quote
behemotka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='APSA']Behemotko, czy Ty jeszcze masz swoje mieszkanie?[/QUOTE]Chata teraz wynajęta niestety (znaczy dla mnie na szczęście :eviltong:)... Mogę rodziców spytać. To Gdańsk jest, tuż przy Sopocie. Tylko że koty rodziców, kiedy raz tam wpadłam przelotem z Kazanem, na widok psa zamieniły się w zjeżone kulki :diabloti:, generalnie mają tendencje do upierdliwego zawracania głowy gościom. A przed występem sportowiec musi się odprężyć, bo zakładam, że w tym kontekście pytanie? ;) Albo urobię brata, żeby pogadał z kolegą - mieszka w samym Sopocie :cool3: Quote
Itske Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Ło dzizys, Apsa -nan kiedy chcesz to mieszkanie w GD? Behemotka -wymierzylam, zamawiaj Kochana! Wymiary glizdy ( vel piskorza) usiłował zeżreć miarke, wygibasy robił takie, że wymiary orientacyjne 1. Długość psa od kłębu do ogona ( to bylo najtrudniejsze, pies i ja dostalismy przy tym zeza) od 42 do 48 cm - no nie mówilam, że glizda? 2. Obwód - mierzone za przednią lapą, w najszerszym miejscu w kłębie - ok 57 cm 3. Obwód w najcieńszym miejscu psa ok 41 cm zgrabny chlopaczek, niestety musimy trzymać linię, aby nie obciążać nadmiernie łapizny Dzisiaj pogonil berneńczyka :-), ale berneńczykowi na pomoc przyszedł jego kot (razem mieszkaja na podworku) i Carmelek zwiewal, ze hej przed kocizną :-), wcale mu nie współczułam, bo to on zaczął awanturę Carmelkowi (bo tak mu elegancko wet wpisał do książeczki :-) u weta podoba się WSZYSTKO (oprócz wyciskania gruczołów) o ocenili jego wiek od 2 do 5 lat - mam sobie wybrac :-), wybrałam 2 :-) Quote
APSA Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='Itske']Ło dzizys, Apsa -nan kiedy chcesz to mieszkanie w GD? [/QUOTE] Zawody są 06-07.08.2011. Czerwonos atakuje berneńczyka, a zwiewa przed kotem? To agent :lol: Quote
Itske Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Atakuje i to sukę, w cieczce, coś się kastratowi przestawilo :-), ale do tej pory jak szlismy na spcer, to ona strasznie podskakiwala, ruda glizda (czyli Carmel) czuła się widac mało pewnie, dzisiaj wziął (a raczej chciał wziąć :-)) odwet :-) zalatwić lokum? co wolisz - u mnie, ale wtedy lepiej mieć samochód wlasny - 06. moge Cię zawieźć i odebrac, 07 mam wystawę w Chojnicach czy w samym Gdańsku? Ile osób i ile psów? i co to za zawody????? Quote
APSA Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Samochodu własnego nie będę miała, ale jest szansa na cudzy ;) Jedna osoba i jeden pies. Zawody fribsee, z serii dog chow disc cup. W sobotę będę wiedziała więcej, być może interesuje nas tylko jeden dzień. PS. świeżutki, prosto od listonosza, pozdrowienia od Pompona :grins: [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/Pompon1.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/Pompon2.jpg[/IMG] Quote
Itske Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 od niedzieli jestem na obozie, a tam nie mam netu (chyba) - zostają smski, ok, nie ma sprawy - o lokum sie nie martw, ale myślę, że nie przyjedziesz tylko na jeden dzien? toż nad morzem tak pięknie, a ja niedaleko jeziora :-) Quote
Itske Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 I jak tam - Behemotka - zamówiłaś kapoczek? :-) a swoją drogą jak to jest, na stałe mam suki, a tymczasy to same samce były ( i są) ... mimo, że niektore trafiały z interwencji, więc nie miałam wpływu na płeć... Quote
behemotka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Sprzęcior do biegania po wodzie zamówiony :) [quote name='Itske']Wymiary glizdy ( vel piskorza) usiłował zeżreć miarke, wygibasy robił takie, że wymiary orientacyjne 1. Długość psa od kłębu do ogona ( to bylo najtrudniejsze, pies i ja dostalismy przy tym zeza) [B]od 42 do 48 cm[/B] - no nie mówilam, że glizda?[/QUOTE]Znaczy w sensie, że zmienna? Wydłuża się i kurczy? :evil_lol: [quote name='Itske']2. Obwód - mierzone za przednią lapą, w najszerszym miejscu w kłębie - ok 57 cm 3. Obwód w najcieńszym miejscu psa ok 41 cm zgrabny chlopaczek, niestety musimy trzymać linię, aby nie obciążać nadmiernie łapizny [/QUOTE]Z wymiarów mu wyszło, że jednak M-ka. Aż się zdziwiłam, bo mnie się Karmelek wydawał mały... Z drugiej strony, przy obecnej modzie na miniatury pies choć trochę większy rzeczywiście sprawia wrażenie średniaka. Odnośnie figury, za to u innego psa ;): Morek naprawdę nabrał mięśni, zwłaszcza przód mu się rozbudował. Jeśli naprawdę jakiś astopodobny zwisa mu z drzewa genealogicznego, to całkiem zrozumiałe... Ale niezbyt dobre dla łap. Pierwszy problem jest taki, że tylną łapę zwierz stawia na środku - co lepiej trzyma ciężar, ale zarazem powoduje lekkie wykrzywienie kręgosłupa oraz samej łapy, która nie stoi tak, jak natura przewidziała. Druga sprawa: również jedna z przednich łap ma trochę dziwną postawę. Na razie z ruchliwością zMorka (zwłaszcza jak wpada do ogródka kwiatowo-warzywnego, tratując sałatę i konwalie :diabloti:) jest wszystko w porządku, a nawet lepiej niż w porządku. Jednak ta postawa może wyjść, i pewnie wyjdzie, po latach. Tym lepiej, że wspieramy stawy. [SIZE=1]Miał też serię ataków :sad:. Przynajmniej tym razem typowych dla padaczki (poprzednie były dziwne, kończyły się skurczem całego ciała zamiast rozluźnieniem mięśni).[/SIZE] Quote
Itske Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 [quote name='behemotka']Znaczy w sensie, że zmienna? Wydłuża się i kurczy? :evil_lol: Ale niezbyt dobre dla łap. (..) Jednak ta postawa może wyjść, i pewnie wyjdzie, po latach. Tym lepiej, że wspieramy stawy. [SIZE=1]Miał też serię ataków :sad:. Przynajmniej tym razem typowych dla padaczki (poprzednie były dziwne, kończyły się skurczem całego ciała zamiast rozluźnieniem mięśni).[/SIZE][/QUOTE] 1. Właśnie tak - wydluza sie i kurczy - niby stoi prosto, a wyniki różne :-) 2. wet krakał, że Carmelka dotknie tzw. niedźwiedzia łapa, na razie faszeruję go jakimiś chyndro... gluko... i inymi idynami, i azynami :-) i patrzę na radosnego., szczęsliwego psa - ideała, nawet TZ, który jest bardzo krytyczny i nie przepada za moimi tymczasami, stwierdził, że Carmel jest absolutnie bezproblemowy, ino sie ciut pod nogami konskimi za bardzo kręci i dzisiaj Maksiu prawie się po nim przespacerował :-) uuu, to wspólczuję, biedulek padaczkowy, no coz JEDNĄ wadę musi mieć :-) Behamotka - baaardzo Ci dziękuję, bardzo - cmok cmok :-) a jutro wyruszamy na camping z przyczepą, ha! a w pzryczepie będą mieszkali dwa dorosłe ludzie, trzy psy oraz tchórz, i to ma być urlop?! Trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie zagryźli :-). ciekawa jestem jak Carmel przystosuje się do życia campingowego, a tam psów i kotów co niemiara oraz owieczki, kozy itp... itd Quote
APSA Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Pewnie jednak będziemy nocować w hotelu. Zoja przeniosła się do pawilonu, mieszka razem ze staruszką Muszką i 'goldenkiem'. Jest to boks największych psich sierot, jakie bywają w schronisku :lol: Quote
Itske Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='APSA']Pewnie jednak będziemy nocować w hotelu. QUOTE] Apsa - a czemu w hotelu? najnowsze wieści o zydelku vel Carmelku Bylismy na obozie pasterskim - zydelek jest psem pracujacym rasy - working Kelpie, przeganiał - z sensem kozy na pastwisko! oraz stróżował! Ma mnóstwo klegów border colie, shletie, belgi, kelpie, mało mu łepetynka nie odpadła ze zdziwienia i nowości. I podobno on jest wykastrowany? taaa, szkoda, ze on o tym nie wie, i usiłuje kryć :-) zdjecia - jak zawsze - o ile Apsa sie zgodzi na jej prywatnego prześlę, a Kochana cioteczka wstawi, co? Quote
APSA Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='Itske']Apsa - a czemu w hotelu? [/QUOTE] Bo zawody są od rana do wieczora, hotel tuż obok, a będę bez własnego auta (a ponieważ za ten hotel ja ani Saba nie płacę, to chyba będzie najwygodniejsze wyjście). Z tego co kojarzę, to Wy mieszkacie nie w samym 3-mieście tylko kawałek dalej? Zdjęcia dawaj :) A może byście wpadli z trójnogiem pokibicować Sabie?:cool3: Quote
Itske Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='APSA']A może byście wpadli z trójnogiem pokibicować Sabie?:cool3:[/QUOTE] a pewnie! Zobaczysz zydelka na własne oczy i przekonasz się, ze go nie uaktrupiłam :-) miejsce zawodów dawaj i godziny :-) wpuszczą mnie z innymi psami, nie startującymi? Quote
APSA Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 06-07.08.2011 Miejsce zawodów:Sopot ,ul. Powstańców Warszawy, Park Północny Muszą wpuszczać z innymi psami, ja jeszcze Punię chcę zabrać :) Quote
APSA Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Zrobiłam szczyptę porządku na pierwszej stronie :) A skoro już coś piszę - zapraszam na bazarek: [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/211097-Megabazarek-II-Dla-Twojego-Psa-do-7.08.2011-godz-20-00"]Megabazarek II - Dla Twojego Psa - do 7.08.2011 godz 20:00[/URL][/B] Quote
Itske Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Apsa, wysłałam Ci zdjęcia - wstawisz? Postaramy się być w sobotę i Was pooglądać :-) Quote
APSA Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Oddawałyśmy pieska z trzema łapkami. Teraz ma już pięć :crazyeye: [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/mP7100002.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/mP7130057.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/mP7120044.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/mP7120056.jpg[/IMG] [IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/mP7120079.jpg[/IMG] Quote
migdalena Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Ale cudnie wygląda ! Cała reszta również.Pozdrawiam Quote
Itske Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Apsa była, widziala, nie zamordowalam cholery, chociaż czasami mam ochotę szajbusa zakatrupić a ponizej autentyczny dialog, który miał miejsce na ulicy - O rasowy Kelepiak, jaki cudny! (to niby o tym szajbusie z trzema łapami :-) - no rasowy ( to ja łżę jak przysłowiowy pies) - a skąd go Pani importowała? - z Australii oczywiście, tam są najlepsze - ależ on ma trzy łapki, ojej, a dlaczego? - bo to pies pracujący do bydła i byk mu odgryzł ( :-) ) - och, jaki dzielny! Quote
Recommended Posts