Itske Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Behemotka - to trzeba bylo wziąć suke, toż wzięłas faceta i mózgu sie domagasz?! :-) Zydelek - z wiejska - taborecik, niski stołeczek, krzeselko ja za to nie znałam terminu "trampać" - a to jest chodzić po prostu :-) oj ciotki, trzymajcie za mnie kciuki, to brzydactwo jest takie urocze, a ja mu tylko chciałam dac DT, ale nie wiem, nie wiem czym ten DT się skończy :-) Apsa - pod koniec sierpnia jadę na europejska do holandii, pamiętaj, że przyjeżdżasz / przyjeżdżacie do mnie zydelka :-) i towarzystwa pilnować Quote
behemotka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='APSA']Wymagania! Może jeszcze ma mieć empatię? I szczyptę urody? I w dodatku na raz? A tak w ogóle, to się odzywaj częściej :smile:[/QUOTE]I urok osobisty, i wdzięk, i grację. Jeśli takiego nie znajdziesz, no to już trudno, pewnie będę musiała w następnej kolejności wziąć sobie coś nowego :shake: :eviltong: [SIZE=1]Postaram się ;-)[/SIZE] [quote name='Itske']Behemotka - to trzeba bylo wziąć suke, toż wzięłas faceta i mózgu sie domagasz?! :smile:[/QUOTE]Niby prawda :evil_lol:. Jedyne moje futro, które można walnąć w łeb i nie usłyszeć dźwięcznego echa, to kobieta. Tyle że szuja do ubicia, ale coś za coś... Jeszcze nie masz brązowonosego, a już nie chcesz oddać? No to trzymam kciuki :lol: Quote
Itske Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='behemotka'] Jeszcze nie masz brązowonosego, a już nie chcesz oddać? No to trzymam kciuki :lol:[/QUOTE] a na dodatek nie lubię psów z brązowym nosem:wallbash:, jak to jednak siebie nie znam:diabloti: behemotka, ile masz już psów, o koty nie pytam, bo nie pewnie zliczysz:lol: Quote
behemotka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Itske']a na dodatek nie lubię psów z brązowym nosem:wallbash:, jak to jednak siebie nie znam:diabloti: behemotka, ile masz już psów, o koty nie pytam, bo nie pewnie zliczysz:lol:[/QUOTE]A ja nie lubię psów z krótkim ogonem i wielkimi uszyskami :eviltong:. Pogódźmy się z tym: obie mamy brzydactwa... Tylko dlaczego takie ładne? :evil_lol: Do czterech jeszcze liczę ;) - to w sprawie kotów. A psów chyba półtorej sztuki: jeden w Glasgow, drugi w trakcie transferu, z punktem magazynowania w Koluszkach. Quote
Itske Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='behemotka']A ja nie lubię psów z krótkim ogonem i wielkimi uszyskami :eviltong:. Pogódźmy się z tym: obie mamy brzydactwa... Tylko dlaczego takie ładne? :evil_lol: QUOTE] Dlaczego takie ładne? Jaki pan, taki kram, bo MY jesteśmy ładne! Ps. no to Trampek dotarł, na początku pokazał charkter i ząbki i usiłował zeżrec jednego ludzi Quote
APSA Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='Itske'] Ps. no to Trampek dotarł, na początku pokazał charkter i ząbki i usiłował zeżrec jednego ludzi :-)[/QUOTE] No ładnie, słodka czekoladka z niespodzianką :diabloti: Rudzia próbowała dziś zeżreć jedną suczkę, tak umiarkowanie. Suczka dla wyrównania umiarkowanie zabierała się do zżerania Rudzi, więc wszystko ok ;) Quote
Itske Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 w domu: 1. zjadł kurczaczka z ryżem i wołowinką (sama mu uwarzylam :-) naświnil wszędzie dookola, lącznie ze ścianą, bo musiał się przecież rozglądać z pełną gębą i mu wylatywalo :-). (rozśmieszylo mnie to do łez, bo jeszcze nie widziałam aby pies tak narozrzucał dookola) 2. na środku dywanu walnął koopsko (TZ dzielnie wyprał :-) 3. obsikał szafę 4. w końcu wylazł do ogródka, uwalił się w krzakorach i z zainteresowaniem obserwowal, jak go na tych 100 metrach z rosnącym przerażenim (ukradli mi psa!) szukam 5. oczywiście dostał lekkiego rozwolnienia co uwidocznił na mojej jednej jedynej paprotce 5. na zgodę dostał do zamordowania parówkę No i czy ten Zydelek Trampelek nie jest 100% facetem? 6. a teraz z TZ i sukami mordują trawnik strasznie słodka morda :-) :-) Quote
migdalena Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Ciekawe kiedy ten "słodziak" nabierze manier...? Quote
Itske Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='migdalena']Ciekawe kiedy ten "słodziak" nabierze manier...?[/QUOTE] nabierze, nabierze, już go ciocia Itske wychowa :-) Zwierzak padl, caly dzień drzwi do domu otwarte i latał w te i we wte, wieczorem bylismy na spacerku, oczywiście bez smyczy, bo i po co, pięknie się pilnuje, najdł się i śpi martwym bykiem, pod warunkiem, że siedze, jak tylko się rusze łazi za mną krok w krok, nie boi się odkurzacza, kosiarki, za to odgłos dartego papieru albo strzepnięcie koca wywoluje lekką panikę. Na juro wzięłam wolne, a od soboty czeka go ciężka :-) rzeczywistość, bo idę do pracy (weekend masakrycznie - 10 godzin, buuu), za to w tygodniu krócej. a jakoś mi umknęlo ile sobie Trampuś (Twix? Trix? Tramp? nie wiadomo jeszcze :-) latek liczy? Quote
migdalena Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 To powodzenia na najbliższe dni,mam nadzieję,że nic nie zmaluje.Co do wieku,to u nas wiekszość jest w średnim ;), a w książeczce co napisali? Quote
Itske Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 No wlasnie nic nie moge sie polapać w tej ksiażeczce, sa szczepienia, plec itd a wieku ni mo :-) Kota juz nie goni, koopa na dworze, siku w sensie - znaczenia terenu jeszcze próbuje, chcialabym go przestawić na suche, ale cienko to widzę, odmawia zdecydowanie miziak okropny, ładuje się na mnie bezpardonu, "teraz chcę zebyś zrwóciła na mnie uwagę i mam w nosie to co robisz :-)" pięknie gania za piłką, drzwi na dwor caly czas otware, ale on woli lezeć koło mnie niestety moja mniejsza sunia bardzo z tej sytuacji niezadowolona, smutna strzasznie, nie pokazuje mu zębów, unika go i w ogóle chowa się po kątach, lekka depresyjka, szkoda mi jej bardzo Quote
APSA Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Wyszkoli Cię, zanim się obejrzysz ;) Na kiedy dokładniej mam(y) zaproszenie? Quote
Itske Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Apsa, wyjeżdżam, do Holandii (po medale, a co!) ok 25-26 sierpniia wracam ok 3-4 września, myśl Kobieto, myśl! :-) Ile lat ma ten wybrakowany pies mój? ( do tej pory się na imię nie możemy zdecydować :-) Wczoraj nawet zaszczekał pod bramą! I straszny ma kamień na zębiskach, mam nadzieję, że wet coś poradzi. Dzisiaj juz wepchnął się na łózko, w trosce jednak o stan emocjonalny suni został zepchnięty, no trudno, musi facet znać swoje miejsce, jak się kobita przyzwyczai, to mu oddamy trochę terytorium :-) Quote
APSA Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 [quote name='Itske']Apsa, wyjeżdżam, do Holandii (po medale, a co!) ok 25-26 sierpniia wracam ok 3-4 września, myśl Kobieto, myśl! :smile: [/QUOTE] Myślę, myślę :) Pytam, coby wiedzieć, co sobie w plan urlopów wpisać :) [quote name='Itske']Ile lat ma ten wybrakowany pies mój? [/QUOTE] Tyle, ile mu dacie :) Wiesz, że one nie trafiają do schroniska z metryczką z datą urodzenia - moja ocena, ocena weta - to wszystko jest ściśle na oko, więc równie dobrze możecie ocenić sami :) O ile pamiętam w zeszłym roku dawałam mu koło trzech lat. Quote
Itske Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 taaa, jesli chodzi o wiek, masz rację, poza tym one mlodnieją w domach To pies ideał, ma tylko jedną wadę - czasem chrapie! Quote
Itske Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Najnowsze newsy: 1. Trzyłapy pies nie pływa - tonie, a taką miał ochotę 2. świetnie sobie radzi z otwieraniem torebki i wyżeraniem śniadania do pracy :diabloti: 3. Uwielbia pieszczoty o 5 rano :mad:ja nie:angryy: 4. Żre moją małą slodką sunieczkę:mad: 5. Kocha swoje nowe zabawki i potrafi spacerowac z nimi w pysku godzinę - tyle ile trwa cały spacer:lol:, a jak mu daję na wymianę kielbakę, to usiłuje zeżreć keilabaskę nie wypuszczając z pyska piłki:eviltong: Quote
migdalena Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 To miałam rację,że z manierami u niego krucho...Taki chłopek roztropek,ale przecież nauka w las nie idzie ? Quote
Itske Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Najlepsze jest, gdy mam kota na kolanach, wtedy chłopek roztropek bierze rozpęd i usiłuje wskoczyć mi na głowę:evil_lol: Quote
Itske Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 A jak nikt nie zaglada, to ja sobie zajrzę Tramp się zmienai niesamowicie. Dzisiaj pierwszy raz sam z własnej woli wsiadł do samochodu bez pomagania (samochodem jeździmy codziennie do lasu na szalenstwa :-) nie ma mowy o koopach w domu, zdarza się znakowanie terenu, bo nawet nie siku, ale przy moich sukach i ciągle odwiedzajacych znajomych z psami, to jakoś mnie to nie dziwi Fajnie bawią sie z Funiaczową, a i kot ma juz lekkie zycie, nawet bywa polizany :-) pięknie biega za piłką, a wyskok ma taki, że potrafi wyjąć piłkę z podniesionej do góry ręki! Szybko łapie, co wolno a czego nie jest barzdo grzeczny w domu i na spacerach i starsznie miziasty i przytulasty :-) sierść zaczyna mu się pięknie blyszczeć, martwię się nieco, żre tyle co parcujacy holender a schudł!? Czyżby od zdecydowanie zwiekszonej porcji ruchu? Ale przy takiej ilości jedzenia? no nic w czwartek do weta. Quote
migdalena Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Nie ma to jak trójłapek z Palucha ! A jednak mądre chłopisko z niego wychodzi:lol: Quote
Itske Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='migdalena']Nie ma to jak trójłapek z Palucha ! A jednak mądre chłopisko z niego wychodzi:lol:[/QUOTE] Typowe chlopisko, polatać, nażreć się, pomiziać i spać :-) zaborcze i słodkie :-) mam takie wrażnie, jakby chciał nadrobić czas, taki łapczywy na wszystko, spcerki do padnięcia, piłka do zdechu, najeść się do wypęku, chłonie swiat i życie, on wszystko robi z pasją :-) Quote
APSA Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 To się chłopakowi udało :) Dasz radę go nagrać? Ciekawa jestem tych jego wyskoków i szaleństw :) Quote
behemotka Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Ale fajnie życie się odmieniło Trawisowi :lol:. [quote name='Itske']Najnowsze newsy: 1. Trzyłapy pies nie pływa - tonie, a taką miał ochotę 2. świetnie sobie radzi z otwieraniem torebki i wyżeraniem śniadania do pracy :diabloti: 3. Uwielbia pieszczoty o 5 rano :mad:ja nie:angryy:[/QUOTE]To jak moje kotecki :loveu:. W zasadzie one pracują w systemie zmianowym, jeden pcha ryj w ucho o 1, następny drze się o 3, jeszcze inny włazi do oczu o 4.30... :mad: Torebki nie posiadam, ale plecak otwierają całkiem zgrabnie :eviltong: Serio nie mógł pływać? [quote name='Itske'][B]Typowe chlopisko, polatać, nażreć się, pomiziać i spać :smile: zaborcze i słodkie[/B] :smile: mam takie wrażnie, jakby chciał nadrobić czas, taki łapczywy na wszystko, spcerki do padnięcia, piłka do zdechu, najeść się do wypęku, chłonie swiat i życie, on wszystko robi z pasją :)[/QUOTE]No, o taki sens egzystencji to może i ja bym się nie obraziła, choć kobietam :diabloti: To tylko się cieszyć i kochać go takiego :loveu:. No, może jeszcze odrobinę podszlifować ten diament ;-) A Morek dostał wyniki krwi :smile: Przeciwciała wścieklizny w porządku, czyli można delikwenta szykować na emigrację :multi:. [SIZE=1]Za prawie pół roku...[/SIZE] Przy okazji kłucia złe ludzie utoczyli mu też krew do morfologii plus profilu nerkowego i wątrobowego. Według wetki wyniki doskonałe! Przyznam, martwiłam się zwłaszcza o wątrobę, bo jednak jest na luminalu, mocno obciążającym leku :sad:. No, ale na razie wszystko w porządku. I będziemy bardzo się starać, żeby tak zostało. Ze spraw technicznych: [B]APSA[/B], czy ja mogę bezczelnie ukraść zdjęcia Morengo z tego wątku, żeby gościa przedstawić na innym forum? (w zasadzie już bezczelnie ukradłam i wstawiłam na miau, dopiero teraz pytam, bo i na Sprawach pora się odezwać ;-)). PS. Zjadł szczotkę. I chętnie dobiera się do śmietnika. I kocha przytulanie. Coś mi się widzi, że może z Chlorami* znaleźć wspólny język :evil_lol: [SIZE=1]*dla niewtajemniczonych: połowa moich kotów, braterski duet pieszczochów, złodziei, żarłoków, łobuzów. I piramidalnych wprost debili :diabloti:[/SIZE] Quote
Recommended Posts