Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 717
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Itske']Drogie cioteczki od trójłapków:
Trawers jest:
1. Przyjazny do psów i ludzi, kotów też nie żre[/QUOTE]
Przyjazny do ludzi, przyjazno-obojętny do psów, kotów nie żre. W układzie jeden kot - jeden Trawers kot mógłby mieć ciężko, bo miałby małego upierdliwca nad głową ("pobaw się, pobaw, pobaw!"), ale przy Twoich sukach będzie miał kogo innego do siębawienia :)

[QUOTE] 2. Chce współpracować z człowiekiem[/QUOTE]Tego nie jestem w stanie ocenić - na spacerze jest "hurra! spaaacer!", ale przy spacerach raz na kwartał ciąganie i latanie w kółko nie dziwi.

[QUOTE] 3. Na pewno jest mniej więcej wielkości Apsowej Rudzi ( to niestety istotna kwestia - nie stać mnie mentalnie, emocjonalnie, przestrzennie na większego psa)[/QUOTE]Jest większy. O jakieś 2-4 cm.
Za to od Saby jest mniejszy. O jakieś 2-4 cm. (A Saba mniejsza od Icki... o ile?)

[QUOTE] 4. Odpowiada Wam idea BBDT (bezterminowy i bezpłatny :-)[/QUOTE]Odpowiada :)

[QUOTE] to prosze odjajczać Trawersa, nie wezmę z jajkami, jak bez nogi to i bez męskosci :-)[/QUOTE]Trzeba męczyć Morisową, żeby męczyła lekarzy.

[QUOTE] Dla pewnosci, że nie będzie awantur z moją dużą suką (mała jest na ogół bezproblemowa), poproszę moje stare dziecko i TZta, aby podjechali w jakiś weekend na Paluch i poznali ze sobą potwory - Apsa umówią się z Tobą? Co? podjadą, zawiozą, odwiozą - moze być?[/QUOTE]Umawiać się jak najbardziej - ze mną (jeśli w weekend) albo z morisowa (jeśli w tygodniu).

Jeszcze w temacie jego wielkości - tu jest z sunią wielkości Saby/Icki:
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/trojlapki/trawersoboks/PICT3548.jpg[/IMG]

Posted

Ło matko, ajai on brzydki, jak ja nie lubię psów z brązowym nosem, ale będe miała na co wyrzekać:evil_lol:
Dziecię moje w weekendy bywa w Warszawie, ustalę z nią termin i zaproponuję spotkanie z Tobą (Apsa to do Ciebie).
Morisowa, męczę Cię o odjajczenie pana T.

Posted

[quote name='Itske']Ło matko, ajai on brzydki, jak ja nie lubię psów z brązowym nosem, ale będe miała na co wyrzekać:evil_lol:[/QUOTE]
Przefarbować mu nos? :diabloti:

Posted

[quote name='APSA']Przefarbować mu nos? :diabloti:[/QUOTE]

poproszę - w kwiatuszki:diabloti:

w ogóle go przerobię na yorka, to takie modne peiseczki - znajdzie domek jako reproduktor yorkowy:eviltong:, albo westa z niego zrobię, jeszcze pomyślę;)
a kiedy wizyta przedadopcyjna?

Apsa - dziecię będzie w w-wa 8-9.04 możesz w tym terminie się z nimi spotkać w schronie? Albo podjadą po Ciebie. To już Ty decyduj.

Posted

[quote name='Itske']Morisowa, męczę Cię o odjajczenie pana T.[/QUOTE]
Od jutra zaczynam męczenie w tej kwestii wetów, jajka pana T. długo już nie pożyją :evil_lol:

Apsa, dzięki za zajęcie się Traversem
[COLOR=gray](ja od piątku siadłam całkiem psychicznie i w niedzielę zrobiłam sobie prawdziwe wolne, tylko ja i 6 "naszych" psów; żadnych schroniskowców, ogłoszeń, nawet kompa nie włączyłam)[/COLOR]

Posted

[quote name='Itske']Apsa - dziecię będzie w w-wa 8-9.04 możesz w tym terminie się z nimi spotkać w schronie? Albo podjadą po Ciebie. To już Ty decyduj.[/QUOTE]
Dziewiąty mam cały zajęty. Ósmy - mogę po pracy, czyli ok 15.30 w schronisku.

Wystawiłam Słodyczy/Zoji indywidualne allegro ze zaktualizowanym opisem:
[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1534816302[/url]

[SIZE=3][COLOR=darkred][B]Pomóż Zoji odzyskać radość! [/B][/COLOR][/SIZE]
[IMG]http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/34/81/63/1534816302[/IMG]

[B]Zoja (Słodycz)[/B]
Ta sunia to sama Słodycz! Kochana, garnie się do ludzi, liże po rękach, młoda, wesoła, cudowna... i ‘wybrakowana’. Jeden feler to padaczka - wprawdzie gdy dostaje tabletki, prawie nie ma ataków, ale już sama nazwa brzmi groźnie i przekreśla jej szansę u większości ludzi szukających przyjaciela. Drugi defekt to brak przedniej łapki, którą sunia straciła w wypadku. Amputacja i brak łapy absolutnie nie przeszkadza jej to szaleć na spacerach. W „domu”, czyli swoim boksie, jest spokojna i niekłopotliwa, ale gdy tylko ma okazję, pokazuje się jako stworzenie pełne życia i energii. - tak sunia szaleje na spacerach :-)

< [URL="http://s683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/trojlapki/?action=view&current=PICT4501.mp4"]link do filmu[/URL] >
[FONT=Tahoma][COLOR=black]Niestety padaczka sprawiła, że nawet w schronisku nikt się nią nie chce zająć, wszak podawanie tabletek to kłopot. Nie ma dla suni miejsca w normalnych klatkach, mieszka obecnie w malutkiej klateczce w szpitalu.[/COLOR][/FONT]

Posted

O kurczę jaka bida, a mnie się marzy kilka hektrów i kilkanaście psów, a co marzyć wolno....
i dalje nie umeim wstawić sobie do podpisu banerka, coś źle robię, a dzicięcia nie widuję
Apsa - mam Twój tel, to się zdzwonią z Tobą? Ok?

No dobra - a co Trawers je? (kotów nie, to co?)
suche może być? U mnie zazwyczaj orijen, barf lub domowe i acana ew. (light dla utuczonej suni)
tak się jakos składa, że na stałe mam suki, a na tymczas psy :-)
czy ja pytalam, czy on rzyga w samochodzie? pewnie nie macie jak sprawdzić, to nic, najwyzej będzie trochę cierpiał przy jeżdzie i dostanie coś na rzyganko.
Czy w ogóle ktoś się nim interesował?
Odjajaczać, odjajczać, czas szybko leci

Posted

To mamy podobne marzenia ;)
Niech dzwonią, jasne.
Co je? Suche marki no-name albo puszki Puffy :p czy teraz to już nie Puffy tylko Troppy?
Co do samochodu, to jeszcze czasem jest tak, ze za pierwszym razem pies się stresuje strasznie, a potem mu przechodzi. Tego jednak wolę nie sprawdzać. Jak już będzie dzień adopcji, a Magda będzie w pracy, poprosi się o nie karmienia Czerwonego Nosa.
ktoś się nim interesował, tylko nie zapisał sobie ani numeru psa, ani numeru wolontariusza, w schronisku nic się nie dowiedział i wyszedł :roll:

Jak sie mają zdjęcia? :cool3:

Posted

Upss, dzięki za przypomnienie o zdjeciach - juz męczę TZ, żeby mi słał, bo on razem z aparatem i kabelkiem w w-wa a ja w pomorskiem
puffy? hm, to czuję się niedouczona, a co to?
Mam mu to kupić?
Przestawię go na swoje, ok?
no wiem, jak to bywa z samochodem,
czerwony nos?
może być, bo Trawers za długie :-)
stawiam sprawę jasno - jeśli ktoś się na niego uprze w kwietnu i da mu FAJNY dom, to ja sie przy nim nie upieram, jak poczeka na mnie do maja, to niech zostawia jajka w schronie i się pakuje :-) nad morze
decyzję ostateczna podejmie rodzina - czytaj Ickowa :-), walk psów na 50 metrach nie wydolę
Czty po wizycie Ickowej mam jakoś skontaktować sie ze schronem i poprsoić o odjajzcenie? Czy to same załatwicie? Tzn. nie operację, tylko przeprowadzenie operacji :-)
Zakładam, że z Ickową będzie wszystko ok, i Trawers nie okaze się potworem wielgachnym!
Już bym go i wczesniej wzięła, ale - zostawianie go z obcą osobą i kilkoma energicznymi psami (bo chalupy będzie mi pilnowac i zwierzyńcem opiekować podczas mojego bujania w swiecie kol. z beardedami), to taki sobie pomysł, wolałabym, aby spokojniej mial na początku
a kiedy ta wizyta przedaopcyjna, co jest?! No! Domagam się wizyty!

Posted

[quote name='Itske']
puffy? hm, to czuję się niedouczona, a co to?
Mam mu to kupić?
Przestawię go na swoje, ok?
[/QUOTE]

Puffy- najtańsza "karma" dla psa ze sklepu biedronka? czy innego. Lepiej przestawić na swoje.
Psy nie dość, że w schronisku zestresowane to przy takim "jedzeniu" mają ciągle biegunki.

Posted

[quote name='Itske']O fu, to w związku z Puffy - co tam jest słoma i kasztany? no tego to on u mnie nie dostanie :-)[/QUOTE]
Co masz do kasztanów, dobre są! Zwłaszcza te z placu Pigalle :p
Słomy też mu będziesz żałować? To na czym biedak będzie spać? Oj nie wiem, jak to będzie :shake:

Z wizytą się pomyśli, nawet niedługo (koniec kwietnia) będę przez trójmiasto przejeżdżać, może dałoby się zboczyć z trasy i wrócić dzień później :hmmmm:

Posted

[quote name='Itske']O fu, to w związku z Puffy - co tam jest słoma i kasztany? no tego to on u mnie nie dostanie :-)[/QUOTE]Przez parę pierwszych dni chyba warto podawać to samo, co dostaje w schronisku? I w ciągu tych dni stopniowo przestawić na docelowe frykasy ;)

[quote name='APSA']Przefarbować mu nos? :diabloti:[/QUOTE]O, są opcje farbowania? To ja poproszę futerko! Na czarno, rzecz jasna - wtedy już będzie ładny, nieważne, czego mu brakuje i że ma uszy jak nietoperz :evil_lol:

[quote name='Itske']a kiedy ta wizyta przedaopcyjna, co jest?! No! Domagam się wizyty![/QUOTE]Ja też poproszę! To co, kto się wybiera jakoś mniej więcej w moim kierunku? :grins:

Posted

[quote name='behemotka']Przez parę pierwszych dni chyba warto podawać to samo, co dostaje w schronisku? I w ciągu tych dni stopniowo przestawić na docelowe frykasy ;)

O, są opcje farbowania? To ja poproszę futerko! Na czarno, rzecz jasna - wtedy już będzie ładny, nieważne, czego mu brakuje i że ma uszy jak nietoperz :evil_lol:

Ja też poproszę! To co, kto się wybiera jakoś mniej więcej w moim kierunku? :grins:[/QUOTE]

ja, JA, Ja się wybieram - na przełomie kwietnia i maja - na ślub królewski, a co!
To już jakby blizej Ciebie :-)
(Więc APSA - zapraszam wcześniej, albo później :-)

No ale Puffy? To już mu chyba te kasztany zmielę, kasztanów Ci u nas dostatek, bo na moim podwóreczku rośnie sobie kasztanowiec, wielki jak chol...ra

na czarno farbować, nie, może bardziej wiosennie na jasno zielono? rudy nos - pasuje :-)

Robię małe badania psychologiczne - pokazuję Trawersa z komentarzem - jakie to paskudztwo albo jakie śliczności, wszyscy podlegli mi służbowo przytakują i zgadzaja się ze mną, niepodlegli oceniają inaczej, ach ludzki konformizmie! Jestem ciekawa min i komentarzy tych, którzy na głos mówili, że paskudztwo, jak go do pracy przyprowadzę :-),

Błągam, trzymajcie kciuki, zeby się nie okazało, że Treawers za duży, już się jakoś przyzwyczaiłam do mysli, że to brzydactwo przyjeżdża, zgodnie z życzeniem APSY słomę na psie pieranty szykuję.
ale ja spać na słomie nie będe, więc Trawers musi się do puchu przyzwyczaić, trudno.

aaa, Apsa - terminy pomyliłam, 8-9 to moi zjeżdżają do Gdańska, następny weekend.

Posted

Wybaczcie, ze nie na temat. Czy sa szanse na zdjecia Silwy z nowego domku?

I jeszcze- pewnie znacie ten watek, ale jesli nie, to moze skojarzycie tego psiaczka. Strasznie mi szkoda wlascicielki. Szuka go z takim oddaniem...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197278-Cala-Warszawo-szukamy-malego-13-letniego-gluchego-psiaka[/URL]!!!!

Posted

Co do wizyt przedadopcyjnych - Behemotko, u Ciebie byłyśmy już na wizytach i przed i po i obok. A i tak przecież na takiej krótkiej wizycie nie da sie zidentyfikować zagrożeń ze strony charakteru jednej czarnej i (braku) inteligencji pingwinów :diabloti:

A jeśli chodzi o potencjalną za-dużość Trawersa, to poproszę morisową lub KWLa o współpracę - wyprowadzimy na spacer jednocześnie Trawersika i [B][URL="http://www.psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=694&Itemid=7"]Stefcia[/URL][/B] :loveu:, coby pokazać Trawersa z odpowiedniej perspektywy :evil_lol:

[quote name='Itske']aaa, Apsa - terminy pomyliłam, 8-9 to moi zjeżdżają do Gdańska, następny weekend.[/QUOTE]
A, to spoko :)

Alter, są szanse, ale kontakt z nowym domem ma głównie dziewczyna spoza dogo.

Posted

Co do karmienia, to żadnego stopniowego przestawiania! odstawienie schroniskowego żarcia i przejcie na normalną dietę jest w tym wypadku lepsze. Pies z pewnością nie będzie tęsknić za swoją obecna dietą ;)

Posted

[quote name='morisowa']Co do karmienia, to żadnego stopniowego przestawiania! odstawienie schroniskowego żarcia i przejcie na normalną dietę jest w tym wypadku lepsze. Pies z pewnością nie będzie tęsknić za swoją obecna dietą ;)[/QUOTE]
No mam nadzieję, bo żadnych Puffów :-) kupowac nie będę
Do tej pory tymczawsoce i stałowce ze schronu od razu przechodziły na "moje" i sensacji nie było, chyba takie że chciały wiecej i więcej :-). Rasowce miały małe problemy i grymaszenia - ale to w ogóle wydelikacone i poprzewracane ma w łebku :-)
no mega skleroza - on na samce reaguje jakoś wrogo? bo wakcje spędzamy z samcami, ale większość ciapowata i uległa - nie pytam w celu wycofania się, a w celu opracowania strategii postępowania

Posted

On w tej chwili jest w klatce z dwoma (?) samcami - nie zjadają się :)

A propos karmy przypomniało mi się, że jeśli mnie ktoś dopytuje, to zawsze radzę na początku karmić lekkim gotowanym typu ryż z kurczakiem. Ale sama jak biorę psa, to nigdy się tym nie przejmuję :lol:

Itske, jak Ci tak zależy na wizycie, to poproszę Behemotkę, żeby Ci wysłała na kontrolę kolegę - ex-pracownika TOZu :diabloti:

Posted

[quote name='APSA']
Itske, jak Ci tak zależy na wizycie, to poproszę Behemotkę, żeby Ci wysłała na kontrolę kolegę - ex-pracownika TOZu :diabloti:[/QUOTE]

a przystojny ten kolega?
Bo jak tak sobie, to poczekam na Ciebie :-)

Posted

[quote name='Itske']a przystojny ten kolega?
Bo jak tak sobie, to poczekam na Ciebie :-)[/QUOTE]
Nieprzystojny, a na dodatek ostatnio sobie u mnie nagrabił, bo moim rodzicom spadł na głowę kot pod jego odpowiedzialnością :roll:. Lepsza APSA :evil_lol:

A Morengo dzięki pewnym dwóm Asiom (dziękuję :loveu:) [B]opuścił dzisiaj schron[/B] :multi:

Na dzień dobry zrobił reklamę paluchowemu menu, bo trzeba wietrzyć mieszkanie :diabloti:. [SIZE=1]Ja tam się przy stopniowym przestawianiu nie upieram, po prostu niektóre zwierze jednak mają sensacje, jak jedzą jedno żarcie i nagle przechodzą na zupełnie inne. Ale w praniu wychodzi, że morengowy żołądek pewnie też od razu czeka rewolucja ;)[/SIZE]

Posted

[quote name='behemotka'] [SIZE=1]Ja tam się przy stopniowym przestawianiu nie upieram, po prostu niektóre zwierze jednak mają sensacje, jak jedzą jedno żarcie i nagle przechodzą na zupełnie inne. Ale w praniu wychodzi, że morengowy żołądek pewnie też od razu czeka rewolucja ;)[/SIZE][/QUOTE]
Morengo miał sensacje i bez żadnego przestawiania, wystarczyła dawka stresu :p
Całe szczęście, że wie, po co są spacery :)
Po drodze ze schroniska zahaczył w odwiedziny do innego trójłapa i odbył się spacer na sześć łapek :evil_lol:
[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/IMG_8726.jpg[/IMG]

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/_po/IMG_8730.jpg[/IMG]

Posted

ale fajowe zdjęcia, a ja prosię jestem, jeszcze Ci nie wysłałam, ale TZ mi szwankuje (chorobowo), więc mu na razie awanturę daruję
Cudny preguś, CUDNY!
Gratulacje
fajne zagadki co to jest 2 zwierzaki i 6 łap, albo 3 zwierzaki i 9 łap - bardzo mi sie to podoba :-)

ps, żadnych kolegów, co grabią, nie życzę sobie na wizytach. Czyli APSA musisz przyjechać! :-)