APSA Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Raz juz tam był, jest w wątku adopcyjnym. Podrzucę go tam jeszcze, jak już będzie w katalogu. Masz jakieś propozycje imienia? :razz: Jedyne, co dotychczas wymyśliłam to Pompon :roll: Czarne też trzeba będzie jakoś nazwać. Morisowa, czy jest możliwość, żebyś zajrzała w cudze spisy, jak będzie inwentaryzacja? Quote
migdalena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No to mi umknął,bo ten wątek jest juz b.długi.Tam są takie cudeńka:roll:,tylko brać. Co do imienia:???:,jakos Pompon mi nie leży.Pomyslę i wymyślę,ok? Quote
migdalena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dada M napisał(a):Może wobec tego Silwa powinna jechać do ZuziM ? Tylko finansowe sprawy wyglądają już mniej różowo - myślałam, że to kojec-okazja, a okazuje się, że kosztuje 500 zł dla 2 psów, w tym 200 zł dokłada stały sponsor. Silwa ma dużo ogłoszeń ? Mogę ją poogłaszać w weekend. To pies Grini,wiec Ona wie najlepiej jak z ogłoszeniami.Przed wypadkiem rozmawiałam z Grinią i powiedziała mi,że ogłasza swoje psy tylko na stronie E.L i Palucha... Quote
Grinia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dada M napisał(a):Może wobec tego Silwa powinna jechać do ZuziM ? Tylko finansowe sprawy wyglądają już mniej różowo - myślałam, że to kojec-okazja, a okazuje się, że kosztuje 500 zł dla 2 psów, w tym 200 zł dokłada stały sponsor. Silwa ma dużo ogłoszeń ? Mogę ją poogłaszać w weekend. Silwa jest tylko na stronie E.L. Jak mozesz, to pooglaszaj ja, bo tego jescze nie umiem. Quote
morisowa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Apsa, w rejonie 4 są trzy: Strączek, Czarek no i "nówka sztuka" :roll: Silva. Ten przy budzie w rejonie 2 też "nówka", w tym tygodniu wyszedł ze szpitala. Nie wiem jak łapę stracił, bo wcześniej był przy biurze. Może potem dali go na boksy, nie wiem. Spis r3 nie ma problemu, r2 i r9 póki co też nie, r1 nie wiem (wiesz dlaczego). Jakieś inne też Cię interesują? Quote
APSA Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 morisowa napisał(a):Spis r3 nie ma problemu, r2 i r9 póki co też nie, r1 nie wiem (wiesz dlaczego). Jakieś inne też Cię interesują? W tej chwili głównie r2 i te dwa czarne trójłapki ("Travis bis" jest w V E). Quote
migdalena Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A czy ten wspomniany kudłacz,to jest w budzie przy paw.V? Tego to kojarzę,ale zdjęcie nie pasuje... Czy ten kudłaczek może byc Bońkiem?Ale się nie upieram;) Quote
APSA Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Który wspomniany kudłacz? :oops: Ja jednego określam mianem kudłatka, czyli tego małego szarego sznaucerowatego 'Pomponka'. On jest w pawilonie I S Przy budzie V-ki jest większy rudy książę vel. Szorstek. Jeszcze jeden z dłuższą sierścią (ale nie na tyle, żeby go określić kudłaty) to czarny "Travis 2" z V E: http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/trojlapki/PICT1118.jpg Quote
migdalena Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Myślałam,że Pompon i Szorstek to może być jeden pies,tylko zdjęcie marne;) Hmm,w realu zobaczę jaki z niego sznaucer,to może by go dać do Malawaszki na stronę? No chyba że i tam juz jest:lol:? Quote
APSA Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 U malawaszki (ona jeszcze prowadzi stronę? Ostatnio chyba aktywniesza była Weszka) jeszcze go nie ma. Póki co jest wyłącznie tutaj w głębi wątka i na zbiorczym kudłaczy. A Szorstek/książę jest (m.in.) na zbiorczym szorstkowłosych :) Quote
APSA Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Wczoraj amstaf wyprodukował kolejnego trójłapka... :( Ten krótkowłosy biedak przy budzie to Baster: "wszyscy wiedzą, że to Baster". Powoli uczy się poruszać. Czarny z ciut dłuższą miękką sierścią nie miał imienia, będzie Estebanem. Quote
Grinia Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='APSA']Wczoraj amstaf wyprodukował kolejnego trójłapka... :( Ten krótkowłosy biedak przy budzie to Baster: "wszyscy wiedzą, że to Baster". Powoli uczy się poruszać. Czarny z ciut dłuższą miękką sierścią nie miał imienia, będzie Estebanem.[/QUOTE] Gdzie to sie stalo? Przez kraty? Ktory amstaf? Quote
morisowa Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Przez kraty, amstaffa nie znam - nie u mnie. Wiecie, Cwaniak został zabezpieczony, to już temat zabezpieczania amstaffów zakończony... jak to zwykle w tym schronisku - "coś" zostało zrobione, problem już nie istnieje :roll: Quote
Grinia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='morisowa']Przez kraty, amstaffa nie znam - nie u mnie. Wiecie, Cwaniak został zabezpieczony, to już temat zabezpieczania amstaffów zakończony... jak to zwykle w tym schronisku - "coś" zostało zrobione, problem już nie istnieje :roll:[/QUOTE] To przedluzymy ten temat. Dla tego pytam,gdzie to sie stalo? Quote
APSA Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Kolejny trójłapek nr 1215/09 - wypatrzyłam go na spacerze z wolontariuszką. Przypomina trochę filipa-Łubinka, też śliczny, słodki maluszek. Mieszka na kociarni. Opis wolontariuszki: Piesek ma dwa latka i imię 'Corgi'. Prawdopodobnie jest po przebytym wypadku, w wyniku którego miał całkowicie niesprawną łapkę. Ponieważ kaleczył ją sobie, weterynarz podjął decyzję o jej amputacji. Teraz ma już tylko trzy łapki, ale radzi sobie doskonale. Ma cudowne usposobienie, dlatego jest pupilem opiekunów i "swoich" wolontariuszy. Daje się nosić na rękach i przytulać. Jest wesolutki i z pewnością pokocha każdego kto da mu odrobinkę serca. Lubi dzieci. Jest wyjątkowy. Kontakt: Iza, tel. 888 667 650 mail: [email protected] Quote
APSA Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Mam na stronie już osiemnaście trójłapków :-/ Do tego jeszcze jest dzikus za geriatrią i nowa ofiara, które może lekarze uratowali łapę, a może nie. Za dużo ich. W sobotę kilka moich miało spacery (jedna pani, która chyba przyszła obejrzeć sobie krytycznie schronisko, co chwila trafiała na mnie prowadzącą trójłapa :diabloti:). Poza Corgim trzy załapały się na zdjęcia :) Jack Sparrow Corgi ;) Trixie - niezauważana piękność (a w boksie czarna kupka zaniedbanej sierści) Saba - też piękność, ale starsza i nie najlepiej radząca sobie na trzech łapach... Quote
APSA Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Podobno w schronisku jest taki jeszcze trójłapek: - czarno-biały - średniej wielkości (około dalmatyńczyka) - bez przedniej łapy - wyprowadzany na spacery - był w zeszły poniedziałek - płeć nieznana Tak twierdzą ludzie, którzy przyszli w piątek zdecydowani adoptować tego psa. Jest jeden problem: nikt znajomy takiego nie kojarzy :roll: Żaden ze znanych mi czarno-białych trójłapków nie jest tym, o którego pytali. Morisowa kilka pokazała, pytała innych opiekunów, są trójłapki - ale żaden nie jest tym. Pytałam Korę - też nic się nie zgadza. Z opisu najbardziej pasuje Laurenty, tylko on od dawna u siebie w domu, a oni mówili, ze widzieli na żywo... Wczoraj pobiegałam po schronisku tymczasowym (w nowych pawilonach na pewno nie ma, chyba że kwarantanna?), też nie znalazłam. Mam zagadkę :???: Jest też kolejny trójłapek dla mnie w pawilonie pierwszym, sunia. Opiekunka mi o niej mówiła, ale jeszcze jej nie widziałam. Ami "agresorka" ma szansę na dom. Dowiedzieli się o niej ludzie, którzy ją znali jako szczeniaka, mają jej brata, chcą ją zabrać. Mam nadzieję, że się uda, bo niestety sunia jest z tych trudnych. O tych ostatnich wypadkach nic jeszcze nie wiem. Pewnie się dowiem, jak psy już wyjdą ze szpitala. Quote
APSA Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Ami (przez poprzednią opiekunkę nazwana Amelka, przez obecną - Lala :) ) w czwartek jest umówiona na spacer. Opiekunka jest dobrej myśli, mam nadzieję, że sunia już niedługo pojedzie do domu. Pod biurem roszady, Karmelek jest teraz przed kociarnią Corgi przy placyku pod biurem (woła o dom...) Baster (faktycznie wszyscy go znają :p) coraz lepiej chodzi - ale do fotografii usiądzie: Quote
morisowa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Z dobrych wiadomości- zabezpieczanie amstaffów w pawilonach trwa, kolejne boksy są porządnie obijane, więc z dnia na dzień spada ryzyko kolejnych wypadków. Mocno trzymam kciuki za Ami! Quote
magdyska25 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nie tylko amstaffy produkują trójłapki... Quote
APSA Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Nie tylko... Już mnie przestaje dziwić, że pies, który trafia do schroniska z paskiem zdartej skóry (vide zdjecia z przyjęcia) zostaje w końcu trójłapkiem :-/ Piesek (suczka?) z rejonu 3 ma łapę, tzn. "łapa została uratowana". Oby trwale. Quote
migdalena Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Nie wiem,czy to będzie nowina(ale wiadomośc na pewno super),że dzis do domu pojechała Lala z 3 paw. Przyjechał po nią braciszek z miotu i razem pojechali do domku.Jak dla mnie ,psiaki rózniły się tylko ilością łap...niestety. Ale adopcja udana. Quote
morisowa Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Choć spodziewana to jednak nowina!!! Podchody trochę trwały, miejmy nadzieję, że dzięki temu adopcja będzie udana :) ps. Lala=Ami ;) Quote
APSA Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Super :multi: Miałam zapytać Ewę, nawet się z nią przecież widziałam, jak przyjechałam po Magdę z Dianą, ale pomyślałam o tym standardowo za późno. Dziękuję bardzo za wieści :) Quote
morisowa Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ami pozdrawia z nowego domu :lol: Pani jest nią zachwycona. Suczka jest czysta w mieszkaniu, grzeczna, żadnej agresji, śpi z panią w łóżku. Początkowo pies (jej brat) był zazdrosny, ale jest już ok - śpią na jednym posłaniu. Przy okazji poznałam tragiczną historię suczki. Właścicielka matki Ami była chora psychicznie. Ami od urodzenia przez 3 lata ... nie wychodziła poza mieszkanie. Po zabraniu kobiety do szpitala psychiatrycznego syn przywiązał sukę (do szafy.?), która reagowała agresją na wszystkich i tak minęło kilka dni. Tylko miskę jej podsuwał z żarciem. Aż trafiła do schroniska. Po takim życiu to ja się nie dziwię, że była nieufna i reagowała agresją. Za to niesamowite, że teraz jest bezproblemowa w nowym domu. Ludzie mieli jej ojca, wzięli z miotu jedno szczenię, a teraz gdy dowiedzieli się, że siostra ich psa trafiła do schroniska uparli się na jej adopcję. Niesamowita historia. Tuvoc jest przy budzie teraz? Zapowiada mu się dom :lol: Chłopak jednej z nowych wolontariuszek szykuje się do jego adopcji. Quote
Recommended Posts