Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaktualizowałam pierwszą stronę - Kangurek i Łatek :cool3: przeniesione da adoptowanych :multi:

Na chwilę obecną w schronisku jest 11 znanych mi trójłapków.

• Replies 717
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, Kangurek znów w schronisku z numerem 2642/09. Wykąpany, ale nadal chudy.

Dziś na spacery się załapał Szorstek vel. Książę - on niezbyt lubi się ruszać, nawet chętnie wyszedł za bramę na pierwszą trawę, ale w sumie po co łazić gdzieś dalej? Za to do schroniska prawie cięgnie.

Załapał się też Jack, który po dokładnej analizie został uznany za no-prawie-corgi ;) Niski, długi, na krótkich łapkach, ze stojącymi uszami, z króciutkim ogonkiem - prawie bez - i do tego rudy z białym. Pełna zgodność ze wzorcem :lol:

Posted

Z Filipkiem/Kangurkiem było tak, że adoptowali go bardzo dobrzy ludzie, tylko pies niestety okazał się mocno problemowy - zostawiony sam w domu wył, zostawiony w ogrodzie uciekł. Ludzie bardzo się starali, kontaktowali z behawiorystą, ale problem okazał się ponad ich siły. Niestety nie zawsze się da.

• 2 weeks later...
Posted

Biedaczek.
Znaczy powinnam się lepiej zabrać za ogłaszanie, bo się ich za dużo robi :shake:
Miałam ostatnio zapytanie o Czarka z adopcje.org. Takie nie dające zbyt dużo nadziei, ale szczególnie przy trójłapkach odpowiadam na każde... Tzn. chciałabym odpowiedzieć, ale formularz kontaktowy przysłał mi samo pytanie, bez adresu nadawcy :roll:

Powinnam się też wziąć za oswajanie dzikuska zza geriatrium. w tym momencie niestety nawet spacery odpadają. Pytałam o niego opiekuna, podobno przy przenosinach nieźle się rzucał, biedak.

[FONT=verdana]
ID
: 2754/09
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
Masc: rudy
Waga: 15,000
Skad: czumy 20A
[/FONT]

Posted

Wezmę się porządnie za zbiorowe ogłoszenia trójłapów (jak starczy mobilizacji, to indywidualne też).
Na razie robię takie cosie - tu w wersji mniejszej, większe są 600x800.

Posted

oraz bannerek (100x200px) :smile:

Wykorzystałam nieaktualne już ogłoszenia Amela - trójłapki mają wyróżnioną ale.gratkę i kupsprzedaj (tzn. będą miały po moderacji) :)
Do tego gumtree i ojej dla czterech wybranych (limit zdjęć).
Na dziś starczy.

Posted

Zdecydowanie najwyższy czas, żeby się ruszyło. Za tydzień muszę się dowiedzieć o tego rudego od Magdyski. Tymczasem opiekunka mi pokazała tego psa:

Tej zranionej łapy już nie ma...

Posted

morisowa napisał(a):
Miałam pytanie o Czarka. Muszę go sprawdzić na koty :cool3:

Test na koty zdany, dziewczyna nadal zainteresowana, czekamy tylko aż jej kotka wydobrzeje po sterylce, żeby jej teraz nie stresować.

Posted

No to trzymam kciuki za szybką rekonwalescencję ;)

Tymczasem zaktualizowałam początek wątku, w 20 poście są trójłapki niepsie - ten kotek i inny zwierz ;)
3Łapy mają zbiorowe ogłoszenia na alegratce i kupsprzedaj - wyróżnione - zaktualizowałam też allegro i też wyróżnię. Zobaczymy, czy coś to da.
Morisowa, a ta dziewczyna to z jakiego ogłoszenia, wiesz może?

Posted

Cudaczek jest na oficjalnej stronie Palucha:

216/09. [FONT=Arial]Pieszczoch
[/FONT]
[FONT=Arial]mały kundelek w wieku ok 7 lat. Do schroniska trafił w połowie stycznia 2009 r. Został przywieziony przez Straż Miejską z Wału Miedzeszyńskiego. Miał wówczas złamaną miednicę, zwichnięcie stawu biodrowego oraz złamaną kość udową. Prawdopodobnie uczestniczył wraz z opiekunami w noworocznych , fajerwerkowych rozrywkach – co mogło doprowadzić do jego zagubienia , a w konsekwencji do doświadczenia wypadku . W schronisku przeprowadzona została operacja w wyniku której amputowano mu tylną kończynę. Doświadczył wiele cierpienia ale od września br jego stan zdrowia jest już ustabilizowany. Brak tylnej łapki nie przeszkadza mu w poruszaniu się.. Bardzo lubi spacery, na których świetnie daje sobie radę i nadal jest dość szybki i sprawny Pieszczoch jest ślicznym pieskiem, emanującym dobrocią i wdziękiem. Uwielbia pieszczoty - stąd jego imię. Nieustannie wymusza od opiekunki i wolontariuszy przytulność. Jest pieskiem łagodnym. W boksie przebywa z 4 innymi pieskami, z którymi żyje w zgodzie. Bardzo spragniony jest kontaktu z człowiekiem. Bardzo potrzebuje miłości, ciepła i domu. Mając na uwadze jego ułomność , powinien mieszkać na parterze bądź w bloku z windą albo w domu z ogródkiem. Mimo że radzi sobie z pokonywaniem niedużych wysokości – to w perspektywie długofalowej nie powinien być narażany na ciągłą wspinaczkę Przebywa w pawilonie II G. Poza personelem opiekę nad nim wspiera wolontariuszka - Agnieszka tel. 660 499 807 ----//op.pr // ...
[/FONT]

Źródło: http://paluch.org.pl/pokazzwierze.php?numerek=927

Do tej pory wszystkie trójłapki umieszczane na stronie znajdowały domy (chociaż nie koniecznie za jej pośrednictwem), oby i jemu przyniosło szczęście

Posted

Nie będę miała dwóch nowych trójłapków. Będę miała PIĘĆ.
Poza tymi, o których już wiedziałam, wczoraj poznałam jeszcze trzy z pawilonu pierwszego: sunię typu czarek-puchatek, ONkę-bezogonkę i psiaka kudłaka zbliżonego do sznaucera mini.
Mam masę zdjęć, ale te trzy ostatnie psiaki były focone w przelocie i będzie konieczna powtórka.
Cała piątka kochana, dwa "moje" tegoroczne, te z jedynki już długo czekają...

Za to Cudaczek vel. Pieszczoch dzięki Agnieszce ma szansę na dom - jakaś bardzo rezolutna dziewczynka go wypatrzyła i przekonuje rodziców, że każde dziecko potrzebuje zwierzaka dla prawidłowego rozwoju psychicznego :lol:

Edit: wgrały się zdjęcia sznupkopodobnego: