Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wołu na razie noe kupujemy bo drogo to wychodziło strasznie. Teraz mamy mielone też wołu, ale taniej bo to nie tylko mięśnie ale i podroby. Z rzeźni prosto...

Jutro go wezmę, niech będzie. Ale jutro operacja mojej staruszki ONki więc jestem w słabej formie.

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Noooo jamniki mają burzę w d...
Ale już Dofi wylądowła mi na głowie dysząc jak najęta, a ona ma długie kościste łapska które się okropnie wbijają jak biega po człowieku

Posted

To się u Was działo!:shake:
Co do JPP (JaśniePanaPsa) myślałam, że słyszy selektywnie, ale jak teraz lepiej się zastanowię to głuchy faktycznie może być...
Udaje Ci się coś zdziałać ze smyczą? Czy dalej ma ją w d... i Ty sobie a on sobie?

Posted

mój Kacper tez jest głuchy i jakoś sie porozumiewamy, ale jak ja ide w lewo a on w prawo i jak chcę by mnie posłuchał a on ma mnie w d... to sobie myślę, że jednak wolałabym by nie był głuchy. :cool3::mad:

Posted

No to jest trochę śmieszne, ja go wołam, wooooooooooołam, a on sobie śpi na materacyku pod daszkiem... już parę razy w nerwach go leciałam szukać myśląc, że może go ukradli czy co bo taki ładny. A on spaaaał...

Posted

A nie możesz sobie kawałka czegoś dobudować? :evil_lol:

Dlaczego dzwonią ludzie, którzy albo chcą go nosić na rękach, albo chcą go dla dzieci????

Posted

[quote name='Neris']A nie możesz sobie kawałka czegoś dobudować? :evil_lol:

Mogę, od dziewieciu lat próbuje pobudować :evil_lol:, ale ciagle mi czegos brakuje a najcześciej kasy:eviltong:

Posted

Jak powiedziałam ostatnio mojej mamie, że chciałabym dobudować ganek, ale nie mam kasy na cegły, moja mama inteligentnie wypaliła "kamieni nazbieraj, pełno tego macie" :diabloti:

Posted

Neris napisał(a):
A nie możesz sobie kawałka czegoś dobudować? :evil_lol:

Dlaczego dzwonią ludzie, którzy albo chcą go nosić na rękach, albo chcą go dla dzieci????

Kochanie, bo nieczęsto zdarzają sie ludzie, ktorzy chcą psa dla masochisty.........albo zeby im leżał pod drzewem zamiast krasnoludka:-)

Posted

Moj Ziutus to bardzo podobny charakterkiem do Nemo:razz:. Dzieci co prawda sa w domu, ale prawie codziennie ktores jest gryzione. Wlasnie godzine temu znowu chapnal corke starsza, i to porzadnie, bo go chciala z kuchni wyprosic:diabloti:. Moje dzieci juz wiedza jaki on jest, a mimo to ciagle zapominaja:cool3: i go ruszaja. Niestety malo jest rodzin z dziecmi ktore by na takie warunki poszly, ze pies moze w kazdej chwili dziecko ugryzc, a po pierwszym ugryzieniu, co prawdopodobnie nastapilo by momentalnie, oddali by go spowrotem, lub co gorzej, na obserwacje oddali i do uspienia, lub wyrzucili.
Nemo jest sliczny, ale nielatwo takiemu psu znalezc miejsce, zwlaszcza dlatego ze taki sliczny jest.:shake:

Posted

On jest również zbyt poważny, żeby się po dobroci dać uczesać.
Jak mnie widzi ze zgrzebłem - leci dokoła domu oglądając się nerwowo za siebie.

I niech mnie kule biją - naprawdę chciałam go zabrać nad rzekę z jamnikami! Ale jak widzi smycz to też zwiewa.
To czubek jest!!!!

I ma kołtuna na łopatce, jutro przyjedzie Krysiam to go będzie trzymać a ja poobcinam dziada, na skina go zrobię!

Posted

Daję mu dzisiaj ostatnią szansę na pozostanie owłosionym.

Dzisiaj ma chłopak chrypkę, ale nie kaszle, po prostu zamiast szczeku wydaje z siebie dziwne odgłosy.

Kurczę, za co ja go lubię???

Jest jeden bezsprzeczny plus - Nemo jest absolutnie nieagresywny wobec innych zwierząt. On je po prostu totalnie olewa.

ALE ALE ALE... wczoraj podbiegły do niego Iris i Ofka, moje dwie jamniczki, i Nemo zadarł ogon na grzbiet i wyraźnie się hm... delektował pchając nochal pod ich ogony.
Ofka wysterylizowana, więc albo on taki stary, albo taki ogier że mu obojętnie :evil_lol:
Myślę jednak o próbie zabrania go na spacer z dziewczętami. Może z nimi będzie ładnie szedł?

Posted

[quote name='Neris']Daję mu dzisiaj ostatnią szansę na pozostanie owłosionym.

Dzisiaj ma chłopak chrypkę, ale nie kaszle, po prostu zamiast szczeku wydaje z siebie dziwne odgłosy.

Neris, ty uważaj, on zaczyna sie przygotowywać do przemówienia do ciebie "po ludzku". Może nareszcie sie dowiemy o co mu chodzi. :lol: