Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem Pokerku, dlatego prosiłam żeby ktoś inny z Wrocławia do Ulv poszedł i wziął tę książeczkę.
W razie jakichkolwiek kłopotów nie mam świadectwa szczepienia Nemo.

Posted

[B]Lepsza fota tej 10-letniej [SIZE=3][COLOR=red]CAŁY CZAS ZAGROŻONEJ![/COLOR][/SIZE] dużej, spokojnej suczki.[/B] Wybaczcie, ale tej jednej nie mogę do tej pory zrobić ładnego, nieporuszonego, zachęcającego zdjecia:shake: Nie wiem, co jest...

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/342/49a874bf0e2638de.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Jesteś [B]sati[/B], więc mogę napisać. Labuś został dzisiaj poddany eutanazji. Niestety zasoby moich możliwości w wymyślaniu pomocy dla niego wykończyły się, a psiak miał możliwości ruchu zerowe.
Sama siebie zaskoczyłam i zadzwoniłam do swojego weta jeszcze raz na kom (mimo, że zakazał, bo jest na wakacjach) i poromawiałam tak już od serca i moje wątpliwości się rozwiały.

...choć z sumienia to ON chyba nigdy mi nie zejdzie. Gdyby trafił do schronu wcześniej, gdyby ktoś się nim od bobasa zajął na poważnie, gdybym była bogata...:placz::placz::placz:

Posted

Koperek trzymaj się wiem że ci cięzko.
Jamnik który pojechał do ciotki Talcott tez dzisiaj we śnie przekroczył bramy TM

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10671164&postcount=316[/url]

[*]
[*]
Żegnajcie psiaki
:-(

Posted

[quote name='sati']był ktoś przy nim?[/quote]
Był. Poprosiłam o specjalne względy. Niestety chwilę wcześniej pożegnalam swojego KICIORKA, a że nie byłam sama to nie mogłam zaczekać.:-(

[B]Popieprzony ten dzisiejszy dzień! Strasznie popieprzony![/B]

Posted

Labusiu...
[*] :-( Jamniczku...
[*] :-(

gdzieś w niebie- psi raj
tam wszystko jest dobre
tam trawa zielona
brak bólu.brak łez
tam zawsze zabawa
tam mnóstwo jedzenia
tam boksy wygodne
bez słomy,bez krat
gdzieś w niebie
za mostem
za mostem tęczowym
radosne są psiaki
radosny jest świat
gdzieś w niebie czekają
na swych włascicieli
aż do nich dołączą
już na wieczny czas

Pieski,do zobaczenia...:-(

Posted

[quote name='Wet-siostra']Labusiu...
[*] :-( Jamniczku...
[*] :-(

gdzieś w niebie- psi raj
tam wszystko jest dobre
tam trawa zielona
brak bólu.brak łez
tam zawsze zabawa
tam mnóstwo jedzenia
tam boksy wygodne
bez słomy,bez krat
gdzieś w niebie
za mostem
za mostem tęczowym
radosne są psiaki
radosny jest świat
gdzieś w niebie czekają
na swych włascicieli
aż do nich dołączą
już na wieczny czas

Pieski,do zobaczenia...:-([/quote]

[B]Wet piękne, jak zwykle. [/B]

Posted

Dziękuję. Tak mi przykro że nie udało się wyrwać go śmierci, by dwa kryzysy - i wydawało się że będzie dobrze. Serce było zbyt słabe nie udało się.Tak mi przykro. Nie radzę sobie z takimi sytuacjami

Posted

[quote name='Talcott']Dziękuję. Tak mi przykro że nie udało się wyrwać go śmierci, by dwa kryzysy - i wydawało się że będzie dobrze. Serce było zbyt słabe nie udało się.Tak mi przykro. Nie radzę sobie z takimi sytuacjami[/quote]
Ja też nie radzę sobie . Nawet nie potrafie pocieszyć . Bardzo mi przykro :-(

Posted

Święta prawda....

Bardzo przykro. Koperku labuś będzie na ciebie czekał, kiedyś razem ze stadem innych psiaków przejdziesz przez tęczowy most do krainy gdzie nie będzie cierpienia. Jednak jeszcze duuuuużo przed Tobą, wiele jeszcze do tego stada dołączy wiele zostanie uratowanych. Kiedyś tak czy owak wszyscy się tam spotkamy. Mam taką ogromną nadzieję, bo tylko w ten sposób można wynagrodzic psom to co przeszły na ziemi opanowanej przez ludzi- największych drapieżników w historii świata. Tam nie będą mieli wstępu.

Mam nadzieję, że winnego dosięgnie kara.

Koperku trzymaj się.

Mam taką małą informację:

[SIZE=4]100zł za transport Parówki vel Lusi przekazałam jakiś czas temu Ulv! Dosyc dawno już i mówiłam już o tym na wątku Lusi (ta czcionka to po to żeby w końcu zostało to zauważone!)

Za transport było 90zł, 10 gratis dla podopiecznych ulv, więc wet-siostro 90zł możesz przeznaczyc na dowolny cel związany z ratowaniem psów. [SIZE=1]Ja tylko zasugeruję, że właśnie zbieram na operację 3 miesięcznego szczeniaka który cierpi na wrodzoną wadę tchawicy i operacja rzędu 1500zł może uratowac mu życie. Jedyny sposób na ratunek, ponieważ ludzie którzy go aktualnie mają chcieli go poddac eutanazji. Wstrzymali się, ale jeśli nie znajdę mu domu oraz funduszy na operację będzie lipa. Sama nie wiem co robic. Nie długo założę mu wątek to może znajdzie się jakaś pomoc. Na razie czuję się bezradna a psie cierpienie rozsadza mi serce... Leży mi na sercu też Mapet(jest na pierwszej tego wątku). Może uzbieramy jakąś kwotę żeby go wyciągnąc ze schronu???Sama nie wiem.[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[B]gosik[/B] błagam! zrób temu szczeniakowi wątek i napisz, jaka to ma być konkretnie operacja, z kim konsultowana była ta choroba/przypadłość i w ogóle więcej szczegółów.

Czy właściciele chcą go zostawić sobie, czy rzeczywiście nie mają tyle kasy, czy tylko nie chcą brać na siebie kłopotu opiekowania się chorym psem- jak to wygląda??