Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super:lol: Szczesliwej drogi psiaku i najlepszego domku na swiecie:multi: Wczoraj rozmawialam z pewna babeczka posiadajaca yorka i nie majaca pojecia o zyciu psow schroniskowych. Naswietlilam jej nieco sytuacje, zaproponowalam zeby zajrzala tu na dogo i uprzedzilam, ze nie znajdzie tu opowiesci o psach w kokardkach i pierzynach. Byla przerazona tym co ode mnie uslyszala i stwierdzila ze to ponad jej sily:shake: bo jej piesek ma tak dobrze itd..........Wspomnialam jej o naszej Neris i byla totalnie zaskoczona, ze chcialo sie komus wozic z Pl do NL......takiego starego psa.......Nic dodac nic ujac a jedynie poczekac az jej pies osiagnie ten wiek, co wowczas powie?????

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]błagam pomózcie[/B]- wszystko mi sie pomerdało-pjedzie młodszy : sól z pieprzem...tak?????,starszy czarny całusny -zostal odrzucony...tak???? czy allegro potrzebne...temu czarnulkowi...taaaaaaaaaaaaaaaak?????????? [B]lilith-WIELKA JESTEŚ:)[/B]

Posted

Mysle, ze teraz zaskocze wszystkich, oczywiscie przyjemnie. Rozmawialam przed momentem z Natasja, przyszla pania Tiko i wiecie co , ona postanowila zaadoptowac tez Tobiego. Pytala sie tylko czy one ze soba nie walcza, ale powiedzialam jej , ze nie.
Okazalo sie, ze Natasja pracowala przez jakis czas w schronisku, tutaj w Holandii. Jej marzeniem bylo wlasne schronisko i prawdopodobnie gdyby dostala dofinansowanie z gminy otworzyla by je, ale niestety nie dostala, a jej wlasne srodki nie starczyly by na wszystko.
Mowila mi, ze myslala dzisiaj caly dzien o Tobim, ze zostaje sam w Polsce bez Tiko i doszla do wniosku, ze tak nie moze byc. Zawsze chciala miec dwa psy to teraz dostala szanse od losu i nie moze jej zmarnowac. :loveu:

Posted

To jest najpiękniejsza wiadomość :multi: a jak ta adopcja wyjdzie, to będzie wspaniałe zakończenie roku. Tak jak przed laty ich pani wróciła po Kolegę Tiko, żeby nie został sam w schronie, tak teraz koło by się zamknęło. Powtórka byłaby piękna. Trzymam kciuki !

Posted

o żesz :) az mi sie geba cieszy od ucha do ucha :)
Elzo,to jednak kolejka sie przesunie o dwa do przodu :) :) :) :) :)
I niechaj juz tak zostanie,niech juz tak zostanie :) ze oba,ze tego samego dnia jada,ze jednka razem :) beda spaly tak,jak u Elzy,na jednym legowisku.
Matko,zeby tylko osoba transportujaca zgodziła sie.

Posted

Wlasnie zaczełam molestowac kolezanke o allegro dla Tiko i co ...:crazyeye::loveu:on będzie z fumflem...:loveu::loveu:zawsze tak jest- kiedy robi sie juz prawie nie do zniesienia, czytam o Cudzie-to magia Betlejemskiej Nocy:oops:Śliczna sprawa..

Posted

Trzy tygodnie bylam powazni chora - i dzisiaj wchodze na dogo i co czytam?
To najcudowniejsza wiadomosc, jak mozna sobie wyobrazic! Cudowna dziewczyna ta Nastasja!!! Przywraca tyle wiary w dobro czlowieka. Fortuna, dziewczyny - jestescie aniolami! Pieski czeka spokojna, ciepla, domowa przyszlosc - dzieki Wam za to!
Zycze pogodnych dni i pozdrawiam serdecznie!
P.S. Kiedy patrze na moja Fione z sopotu - jaka jest zadowolona, jaka pewna siebie, jak ciagle przytulajaca sie - jakby chciala to nadrobic - kiedy nikt jej nie glaskal! Tak sie ciesze, ze jest u mnie. Ona tez pozdrawia wszystkie cioteczki!
Ania:multi:

Posted

[quote name='Agnie Koty']A ja w to nie wierzę. Bo to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe. Uwierzę jak zobaczę zdjęcia jak lansują się w Holandii,:evil_lol:[/quote]
coś w tym jest!Zbyt piekne.Ale,z drugiej strony-dla nich tymczasowy dom "sam sie znalazl",transport do niego "sam sie znalazl",to ten dom wspolny tez moze "sam sie znależć".

Posted

[quote name='toyota']Biedny Tiko , biedny Tobi [..]
Będziecie musieli na stare lata uczyć się holenderskiego ;).[/quote]
Hmm,Tobi ze swoimi sklonnosciami,to nawet pasuje do tolerancyjnej Holandii ;)

Posted

Niestety [B]Tiko [/B]i [B]Tobi [/B]muszą jeszcze chwilę zostać u mnie.

Moim znajomym coś nie wyszło i z trasy wrócili dopiero dziś. Na pewno nie ruszą jutro. :shake:

Dzwoniłam do p. Łukasza, on może zabrać psiaki w przyszłą niedzielę.
Dobra wiadomść to ta, że za dwa też weźmie 40 euro.