BIANKA1 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 To ja . Mała ciPulka .Ponoć mam 6 lat -na tyle ocenili mnie weci . Zostałam znaleziona 7 .o4. w centrum Wrocławia przez obce dzieci i przyniesiona do ULV . W związku z tym , ze mam cieczkę , a u ULV jest rozsypujacy się dziadzio , przygarneła mnie ciocia Bianka . Mam chorą skórę , już leczoną . Wczoraj wymiotowałam . Wieczorem zwymiotowałam 1 grosz . Dzisiaj rano wymiotowałam zywą krwią . Ciocia bardzo się przestraszyła :shake:Zabrała mnie na kliniki . Tam zrobili mi zdjęcie brzuszka . Moneta jest jedna , lub 2 zlepione ze sobą , co jest prawdopodobne bo jest przesunięcie zarysu . Są duże i raczej sama ich nie wydalę . Dostałam dużo leków i kroplówkę , bo nie moge jeść . Bardzo wymiotuję . W srodę czeka mnie kolejne zdjęcie , a potem laparoskopia . Jeśli nie uda sie w ten sposób wyjąć monete , bedę operowana . Oba zabiegi już są umówione . Koszt zabiegów może wynieść 800zł . A ciocia Bianka ma na tymczasie 7 szczeniaków :cool1: Pomóż uratować moje życie . Bardzo proszę :-( Małej ciPulce usunięto za pomoca endoskopu dwie monety 20 groszowe :lol: Dziękujemy za wpłaty na zabieg i leczenie malutkiej .:loveu: Szukamy dla niej domku . Quote
malagos Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Jejku, komuś sie pomyliła świnka-skarbonka z pieskiem :cool1: ale znałam psa, ktory łykał wszystko, kamienie, monety, metalowe kulki :shake: Quote
pucka69 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 czy to znaczy ze juz wszyscy z wrocka wiedzą, że znalezione psy należy zanposic do Ulv? ;) Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 malagos napisał(a):Jejku, komuś sie pomyliła świnka-skarbonka z pieskiem :cool1: ale znałam psa, ktory łykał wszystko, kamienie, monety, metalowe kulki :shake: i CO ? ZYJE ? Quote
pucka69 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 ja oglądałam program na animal ... o takim jednym co notorycznie łykał żwit z podjazdu. Kilogramami Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Hala napisał(a):o matko..ale numer. :crazyeye: życie jest pełne niespodzianek :roll: Quote
malagos Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Czy zyje, to nie wiem, dawno to było. Ale to maleństwo musimy ratować! Quote
AMIGA Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ojeeej, dogo mi się nie otwierało, dopiero teraz więc mogę poczytać co się dzieje. Bianko czy Ty zawsze musisz mieć jakieś przygody? Takie maleństwo, a funduje Ci takie przezycia! To Ty może lepiej zajmij się jednak łapaniem malutkich dziczków ;) Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 [quote name='AMIGA'] Bianko czy Ty zawsze musisz mieć jakieś przygody? Takie maleństwo, a funduje Ci takie przezycia! To Ty może lepiej zajmij się jednak łapaniem malutkich dziczków ;) Albo much :-( Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 pucka69 napisał(a):ja cosik wpłacę - wieczorem powiem ile. Wielkie dzięki :loveu: Quote
Poker Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 trzeba na biedulkę kase zbierać :cool3: daję 50 zł,kto da jeszcze?? :crazyeye: Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Poker napisał(a):trzeba na biedulkę kase zbierać :cool3: daję 50 zł,kto da jeszcze?? :crazyeye: Bardzo dziękuję . :loveu: A mnie tylko zastanawia , jak te zwierzaki potrafia o siebie zadbać . Dziczek , który biegł po ratunek za psami . ciPulka , która zwymiotowała na środku kuchni .:shake: Gdyby to zrobiła na podwórku ,to nawet bym nie wiedziała co się dzieje . A tak natychmiast mnie olśniło i pojechałam sprawdzić :cool3: Najgorsze , że moneta tak sie ustawiła , że zasłoniła światło dwunastnicy i mała nie może jeść :roll: Zaraz zwraca . żeby bokiem choc staneła , to może by poszła dalej . No i dopiero na środę jest termin . Szkoda że nie od razu :-( Ponad 3 godziny byłam w przychodni . Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Poker napisał(a):Może by małej imię nadać? Ona ma imię . Wołam na nią ciPulka :loveu: Bo na takie imie zareagowała :evil_lol: A ULV się wcieka :diabloti: Quote
Poker Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 BIANKA1 napisał(a):Ona ma imię . Wołam na nią ciPulka :loveu: Bo na takie imie zareagowała :evil_lol: A ULV się wcieka :diabloti: ja też bym się wściekała:diabloti:.To może Pola? Quote
figa33 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 O chorobcia! Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć..:shake: Róbmy zbiórkę , żeby małej się nie pogorszyło, o rany , pech... Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Poker napisał(a):ja też bym się wściekała:diabloti:.To może Pola? Dlaczego ? Weci w klinice się zachwycali :loveu: Dzisiaj już zapłaciłan 27 zł za badania i leki . Prześwietlenie udało mi się wybłagać za darmo . Normalnie kosztuje 80 zł . Jak w środe nie wybłagam , to bedę musiała zapłacic . Trzeba zrobić jeszcze raz przed zabiegiem , żeby wiedziec gdzie jest pieniążek :cool1: I jeszcze zapłaciłam wczesniej za jej badani i leki na skórę . No i kupiłam jej szelki i smycz. ciPulka już mnie kosztowała koło stówy :roll: Drogi tymczasowicz mi się trafił :placz: Quote
anula1959 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 No to ja też wpłacę cioteczko cosik na ciPulkę;)/aleś imię wymysliła:oops:/ Ciocia ,a nie dali by jakiejś zniżki stałej klientce czasem :roll:? Biedna malutka :shake:, no mówię jak nie urok to sr.....a , ech..... Quote
BIANKA1 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 anula1959 napisał(a):No to ja też wpłacę cioteczko cosik na ciPulkę;)/aleś imię wymysliła:oops:/ Ciocia ,a nie dali by jakiejś zniżki stałej klientce czasem :roll:? Biedna malutka :shake:, no mówię jak nie urok to sr.....a , ech..... Dzięki :loveu: Ponoć to już jest ze zniżką :-( To nie wiem ile bez znizki kosztuje :roll: Jeśli pójdzie przy laparoskopii to będzie połowa ceny . Jeśli się nie uda , to cała kwota . Oba zabiegi są umówione . Jeden na 10 drugi na 12 . A wcześniej prześwietlenie . Quote
pucka69 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 a może to będzie moneta z okresu bizantyjskiego i pokryje koszty ciPulki i setek innych tymczasów ? ;) Quote
Recommended Posts