Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karolciasz28']Zapomniałam napisać, że w kwietniu stuknęły nam 4 lata! :)[/QUOTE]

łoł, ale ten czas leci. Pamiętam początki Karolciu jak zaczęłaś interesować się Shelty. Ciągle stało coś na przeszkodzie żeby po nią przyjechać i w końcu doszłam do wniosku, że to jakaś szurnięta pisze i bawi się z nami w kotka i myszkę :evil_lol:.

Posted

I wcale Ci się nie dziwię, bo z boku to dokładnie tak wyglądało :D. Zresztą ja miałam 12 lat i nic do gadania, chociaż teraz też nie mam:evil_lol: ;).
Pamiętasz, że zaczęłam się nią interesować nią dzięki tobie? :)

Posted

Był chętny domek na Rudzię aż z Warszawy, ale nie wypaliło. I najprawdopodobniej w sobotę (15) Rudzia pojedzie do Rzeszowa. Będę się umawiać z kolegą przyszłej właścicielki w Przeworsku i on już Rudzie dowiezie na miejsce. :) Bardzo się cieszę!:multi:

Posted

[quote name='karolciasz28']Był chętny domek na Rudzię aż z Warszawy, ale nie wypaliło. I najprawdopodobniej w sobotę (15) Rudzia pojedzie do Rzeszowa. Będę się umawiać z kolegą przyszłej właścicielki w Przeworsku i on już Rudzie dowiezie na miejsce. :) Bardzo się cieszę!:multi:[/QUOTE]
To dobry domek ?
Twoja Lajka/Sheltie jest na stronie Orzechowiec.:lol: Wysłałas jakieś nowe fotki ?

Posted

Domek bardzo dobry :). Pani jest kociarą, ma już jednego kota kastrata, Rudzia zostanie wysterylizowana. Pani Ania mieszka z córką i mężem w bloku, na parterze. Takiego domu szukałam :).
Tak wysłałam foty p. Kasi, a ona je wstawiła ;).

Posted

[quote name='Becia66']Bardzo się cieszę Karolciu że Rudzia trafi do domku w Rzeszowie. Może kiedyś zawita do mnie na ogródek...:lol:[/QUOTE]
Beciu ty coś sugerujesz czy to taka wolna dygresja? ;)

• 2 weeks later...
Posted

Rudzia od soboty wojuje w nowym domu! :) Przyznam, że jak ją oddawałam p. Bogusiowi w Przeworsku to serce mi pękało.
No, ale do rzeczy. Rudzia już się całkiem zaaklimatyzowała, śpi z córką p. Ani w łóżku, Rurek ( kocur) jest o nią bardzo zazdrosny i fuczy, ale nie atakuje. Mam nadzieję, że szybko zaakceptuje nową koleżankę. :)

Posted

wiem co to znaczy pękające serce, mnie ostatnio pękało kiedy oddawałam Tosię, mimo że wiedziałam że idzie w bardzo dobre ręce. Ale tak Karolciu trzeba, nie da sie inaczej.

• 5 weeks later...
Posted

Poprzedniej nocy się zaczęło. W dzień była normalna, jak zawsze ganiała po podwórku, ładnie zjadła nic nie wskazywało, że coś jej będzie.
W nocy chciała przejść z kuchni do babci do pokoju i nie mogła wstać, rozjeżdżały jej się łapy, przewracała się...
Ma robione badania. Wet podejrzewa, że może mieć jakiegoś guza, który powoduje ucisk i teraz daje o sobie znać, albo padaczkę, ewentualnie jakieś zmiany neurologiczne ( niepadaczkowe). Na razie czekamy...

Posted

[quote name='karolciasz28']Poprzedniej nocy się zaczęło. W dzień była normalna, jak zawsze ganiała po podwórku, ładnie zjadła nic nie wskazywało, że coś jej będzie.
W nocy chciała przejść z kuchni do babci do pokoju i nie mogła wstać, rozjeżdżały jej się łapy, przewracała się...
Ma robione badania. Wet podejrzewa, że może mieć jakiegoś guza, który powoduje ucisk i teraz daje o sobie znać, albo padaczkę, ewentualnie jakieś zmiany neurologiczne ( niepadaczkowe). Na razie czekamy...[/QUOTE]

u mojej suni tak zaczynał się wylew; rozjeżdżała sie chodząc, potem ruch gałek ocznych bezładny, bez jej kontroli, potem paraliż tylnich kończyn; pojechałam do weta od razu; niedowład minął po kilku dniach; niestety straciła słuch prawie ale po wylewie zyła jeszcze ponad rok w dobrej formie jak na 15-sto letnią owczarkowatą sunię.
Mam nadzieję, że Wasza sunia też dojdzie do siebie. Trzymam za nia.

Posted

Byłam cały dzień w schronisku dlatego nie pisałam. Właśnie przed chwilą ciocia dzwoniła i Łajka jutro ma wrócić do domu! :)
Na szczęście, żadne z rokowań się nie potwierdziło. Był to wylew, który nie pozostawił po sobie groźnych konsekwencji, aczkolwiek z łapami coś jest nie tak i mamy jeździć na zastrzyki, dowiem się więcej jak pojadę jutro. Wszystko jest na dobrej drodze, ale kciuki potrzebne.
Powiem Wam, że strachu nam napędziła...