tula Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Sabina02 napisał(a):Niestety, nie mam jej numeru telefonu, ale napewno odpisze mi na moje pytania. :lol: Sabinko ale w pierwszym poście jest kontakt do ogłoszeń, ja własnie ten podawałam jak je robiłam, a w podpisie jeszcze inny nr, to chyba któryś jest dobry. Lu_Gosiak cena faktycznie jest super bo to kawał drogi:), teraz tylko czekamy czy schron lub przyszli państwo coś dołożą od siebie czy mamy robić zbiorkę, ale to tez pewnie będzie wiedziała Neczka.. Quote
Becia66 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 majuska napisał(a):Akurat o 3 łapki bym sie nie martwiła tylko o to, że jest to wycofany i nieśmiały bardzo psiak i na pewno będzie wymagał specjalnego podejścia i ogromu cierpliwości, nie wiem czy to blok, czy dom z ogródkiem, ale Jankes pewnie na smyczy nie umie chodzić, i czy Ci ludzie to wszystko wiedzą...no ale dobra, nie chcę tutaj mącić, niech się chłopakowi powiedzie, trzymam za to!! majuska - nie jeżdzimy już do schronu ponad rok, może coś zmieniło się w jego zachowaniu, może się chłopak bardziej otworzył, może chodzi na smyczy na spacery. Są nowe wybiegi, mógł się zsocjalizować z ludżmi więcej, z psami był zawsze okay. Ale to wie tylko Neczka i skoro ona prowadzi adopcję, to chyba poinformowała potencjalny dom, co sie mogą po psiaku spodziewać. Quote
Sabina02 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 tula napisał(a):Sabinko ale w pierwszym poście jest kontakt do ogłoszeń, ja własnie ten podawałam jak je robiłam, a w podpisie jeszcze inny nr, to chyba któryś jest dobry. Lu_Gosiak cena faktycznie jest super bo to kawał drogi:), teraz tylko czekamy czy schron lub przyszli państwo coś dołożą od siebie czy mamy robić zbiorkę, ale to tez pewnie będzie wiedziała Neczka.. No tak, rzeczywiscie jej numer telefonu jest wszedzie i na watku i w ogloszeniach. :splat: Ja podalam Neczce e-maila do Lu_Gosiak, sadze ze do niej napisze. :lol: Quote
Sabina02 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Cioteczki, Jankes jedzie jutro do domku! Znalazl sie transport dla niego. Trzymajmy kciuki!!! :bigok: Lu_Gosiak, przepraszam ze nic nie wyszlo ze wspolnej jazdy z Jankesem. Mam nadzieje, ze jeszcze kogos znajdzesz. Moze oglos sie na watku transportowym. :lol: Quote
Igiełka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jak Ja lubię czytać takie wieści. Jankesku doczekałeś się dobrego domu nareszcie. :loveu::loveu: Quote
tula Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Sabinko mam nadzieję że Neczka poinformowała Lu_Gosiak wcześniej że macie inny transport? Trzymam kciuki za Jankesika, bardzo mocno. Quote
Lu_Gosiak Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Nikt mnie nie poinformował - sama sie teraz doinformowałam duzo szczescia psiaku!!:) Quote
tula Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Lu_Gosiak bardzo mi przykro że Neczka o niczym Cię nie poinformowała, przepraszam że tak wyszło. Sabinko czy masz jakieś informacje o Jankesku? Quote
Sabina02 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 tula napisał(a):Sabinko mam nadzieję że Neczka poinformowała Lu_Gosiak wcześniej że macie inny transport? Trzymam kciuki za Jankesika, bardzo mocno. Ja poinformowalam Lu_Gosiak tu na watku w imieniu swoim i Neczki jak tylko sie dowiedzialam. Nie pisalam do niej PM ani e-maila, bo widzialam ze Lu_Gosiak tu na watek czesto zaglada, ale jakby nic tu nie odpisala w krotkim czasie, to wyslalabym jej e-maila. Napewno nie zignorowalybm jej, bo zaoferowala nam przeciez pomoc za co jestem jej ogromnie wdzieczna. :loveu: Quote
Sabina02 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 A teraz o naszym bohaterze... Tak wiec... Jankes jest juz w domu!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Ale co ja bede sama pisac, cytuje e-mail, ktory dostalam dzisiaj od Neczki: "Cześć Jankes już w domku. W podróży był prze-grzeczny. Na spacerze w miejscu gdzie się spotkaliśmy dał się ładnie poprowadzić na smyczce. Jego nowy Pan, który przyjechał pod Kraków, jest nim zachwycony. Chwilę temu dzwoniła do mnie Pani Angelika - jego żona. Mówi, że jest bardzo nieśmiały, ale otwiera się już troszkę powoli. Jak nie zwraca się na niego zbytniej uwagi zaczyna zwiedzać dom, podchodzi do nich i merda ogonem. Zapowiedziała na najbliższy czas nowe zdjęcia i relacje. Ogólnie to rozpłakała mi się do słuchawki... I powiedziała, że to najpiękniejszy pies na świecie, że kocha go za te jego 3 łapki... Cudny dom ma Jankes - teraz Antoś :) Pozdrawiam serdecznie, DZIĘKUJĘ ! Anka" I jeszcze fotka z nowego domu: Quote
Igiełka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Jakie super wiesci setducho o mało nie wyskoczy z radości. Jankesku powodzenia na nowej drodze życia. Piesku nareszcie Jesteś w dobrym domku. :loveu::loveu::loveu: Quote
tula Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Ale ja się cieszę:multi::multi::multi::multi::multi:wszystkiego dobrego Jankesiku-Antosiu:loveu::loveu::loveu: wielkie podziękowania dla nowych państwa naszego cudnego psiaka:loveu: to dobrze że ma kolegę, widać że psie towarzystwo jest mu bardzo potrzebne, czuje sie bezpieczny. Quote
majuska Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Super Jankes, że Ci się udało, po tylu latach wreszcie doopsko Ci w zimie nie zmarznie, i fajnie, że masz kolegę, bądź szczęśliwy psiaku, ale ci sie państwo super trafili :) :) Quote
Becia66 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Może wiecie czy on ma ogródek do dyspozycji czy mieszka w bloku ? Quote
Miśka84 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Zdjęcie rozwalające:) Fajnie, że wreszcie znalazł domek. Quote
Sabina02 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Becia66 napisał(a):Może wiecie czy on ma ogródek do dyspozycji czy mieszka w bloku ? Sprobuje sie dowiedziec. Quote
tula Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Sabinko i jeśli mogłabyś sie dowiedziec w jakim ogłoszeniu państwo zobaczyli Jankeska, to byłabym bardzo wdzięczna, bo teraz strasznie trudno znaleźć dom dla psiaków i warto wiedziec jakie portale się sprawdzają. Quote
Sabina02 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 tula napisał(a):Sabinko i jeśli mogłabyś sie dowiedziec w jakim ogłoszeniu państwo zobaczyli Jankeska, to byłabym bardzo wdzięczna, bo teraz strasznie trudno znaleźć dom dla psiaków i warto wiedziec jakie portale się sprawdzają. Neczka niestety nie wie w ktorym ogloszeniu panstwo znalezli Jankesa. Panstwo napisali tylko ze bylo to ogloszenie z filimikiem... a i Allegro, ktore robilam ja i te 26 ogloszen zasponsorowanych przez Ciebie mialy link do filmiku z Jankesem. Wiec jest duze prawdopodobienstwo ze wlasnie Twoja pomoc sprawila ze Jankes ma dom. Dziekujemy Tula! :loveu: Quote
tula Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Sabinko powiem szczerze że nie jest dla mnie ważne czy to z ogłoszeń które ja opłaciłam czy z Allegro Jankesik znalazł dom, ważne że go ma, a pytałam dlatego że mamy u nas w schronie parę takich psiaków które tak jak Jankesik ogłaszane są już od bardzo dawna a ciągle tam siedzą, inne znajdują domy a taki Lisek np. nadal go nie ma:( : http://www.dogomania.pl/threads/144810-Lisek-cudo-z-progr.-quot-Interwencja-quot-schr.Radom-czy-znajdzie-dom Quote
majuska Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Boże..byłam na wątku u Liska...ale bida...wątek ma ponad rok i tylko 5 stron...czemu tam tak cichutko:shake:..uważam, że ma szanse na domek, trzeb ado skutku ogłaszać i już. Quote
Igiełka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Jankesku Ty doczekałeś dobrego domu oby i innym psiakom się udało :lol: Quote
maarit Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jankes jak ja sie cieszę :D Hurra....:D Quote
lunarmermaid Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Dziewczyny czy słyszałyście o tym,że Jankes wystraszył się czegoś i uciekł nowym wlaścicielom? Podobno trzyma się blisko domu,ale boi się podejść. Czy ktoś może mógłby pomóc go złapać? Taką nowinę usłyszałam od kierownika schroniska... Quote
majuska Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 A Neczka dziś dogo poczytywała, ale o pomoc w złapaniu Jankesa nie poprosiła:flaming: przeciez na Śląsku jest troche osób, na pewno zorganizowałoby się jakąś akcję....szkoda mi poprostu słów...w takie śniegi i mrozy pies na trzech łapach marznie:shake:..masz sumienie dziewucho??? nie raz juz klasę pokazałaś, ale nie pokazuj tego kosztem psów, wystarczyło zaalarmować, poprosić o pomoc, na pewno nie pozostałoby to bez odzewu, skoro jest blisko domu ,można było załatwic klatkę łapkę, cokolwiek, gdybys tylko raczyła dać info.... Fajnie Ci się śpi w ciepłym wyrze ze świadomością, że nie zrobiłaś wszystkiego aby szukać i ratować Jankesa??? Trzymam kciuki aby ten wasz pomysł z pojechaniem tam wypalił, tylko zabierajcie się do tego szybciej:shake::shake: Quote
Recommended Posts