Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paweeł napisał(a):
A może zrobić bazarek dla Jankesa i ogłosić go w jakiejś porządnej gazecie czy w internecie ?

Ogloszen w internecie ma sporo. Jesli chodzi o bazarek, to ktos musialby sie tego podjac... ja niestety nie bardzo moge.

Posted

Szkoda że nikt was nie zawiadomił ale właśnie na stronie schroniska w Orzechowcach znalazłam takie ogłoszenie :

RZESZÓW - KATOWICE, trójłapek Jankes ma szansę na dom, potrzebna pomoc w transporcie ! // 24 października 2010

Jankes urodził się w schronisku. Nie jest już szczeniakiem, było to parę lat temu. Brak zainteresowania ze strony ludzi, brak socjalizacji doprowadził do tego, że pies pomimo tych lat, nie nabrał nigdy stuprocentowego zaufania do ludzi. Nikt nigdy nie interesował się nim w schronisku, nikt nie odpowiadał na ogłoszenia. Jest psem, który potrzebuje dużo miłości, wyrozumiałości i cierpliwości.
Po wielu latach odnalazła go wspaniała rodzina, która pokochała kalekiego psa na 3 łapach i postanowiła przygarnąć go pod swój dach, otoczyć zrozumieniem i dać wszystko to, czego w schronisku nie może dostać. Dać prawdziwy dom.
Jedynym problemem jest transport. Jankesa od domu dzieli jedynie 270km. Gdyby sam potrafił, gdyby wiedział, że czeka tam na niego kochająca rodzina - sam na swoich 3 łapkach z pewnością chciałby tam biec. Niestety - jest uzależniony od nas, od naszej pomocy - pomocy ludzkiej. Bardzo prosimy o pomoc w transporcie z Rzeszowa do miejscowości pod Katowicami. To jego pierwsza, jedyna i zapewne ostatnia szansa. Nie może jej stracić. Przecież tak długo na nią czekał...

Posted

Jej no to tylko sie cieszyć:) faktycznie szkoda że nie dostalismy żadnego info ale teraz najważniejsze jest chyba znalezienie transportu. Czy ktos z Was ma kontakt ze schroniskiem i mógłby zapytac czy mamy szukać jakiegos transportu i czy w razie czego są skłonni pokryć jego koszty?

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
mam, na piatek lub sobote

To byloby super!

Lu_Gosiak, prosze podaj mi swoj adres e-mailowy na PM, to przekaze go Neczce zebyscie sie razem dogadaly co do transportu. :lol:

Posted

Sabina, Lu_Gosiak bardzo Was proszę informujcie nas co i jak z transportem, czy schron zgodził się pokryć ich część finansową czy trzeba zbierać fundusze, bo skoro Neczka nie wcgodzi na dogo to od niej nic sie nie dowiemy.
Lu_Gosiak, dziękuję:):):)

Posted

tula napisał(a):
Sabina, Lu_Gosiak bardzo Was proszę informujcie nas co i jak z transportem, czy schron zgodził się pokryć ich część finansową czy trzeba zbierać fundusze, bo skoro Neczka nie wcgodzi na dogo to od niej nic sie nie dowiemy.
Lu_Gosiak, dziękuję:):):)

eee nie ma za co:)
wlazlam tu z Twojego podpisu:):)
a sama szukam psa do towarzystwa bo koszty spore

Posted

Lu_Gosiak, dzieki za adres e-mailowy. Przekazalam go Neczce (ma na imie Ania), bedzie sie z Toba kontaktowac zeby omowic szczegoly.

Tula, ja mam kontakt z Neczka i napisalam do niej z pytaniem o koszty transportu. Jak mi odpisze to Wam dam znac.

Aha! Przyszly Pan Jankesa powiedzial ze moze jechac po Jankesa do Krakowa, ale w srode.. wiec nie wiem czy jest sens szukac transportu Rzeszow-Krakow na srode, jak juz mamy transport z Lu_Gosiak.

Posted

skoro Lu_Gosiak proponuje pewny transport to nie ma co szukać, tym bardziej że Jankes jest psiakiem raczej przestraszonym i najlepiej jakby trafił bezpośrednio do domku i tam poznał swoich nowych Państwa, ale to tylko moje zdanie..

Posted

tula napisał(a):
skoro Lu_Gosiak proponuje pewny transport to nie ma co szukać, tym bardziej że Jankes jest psiakiem raczej przestraszonym i najlepiej jakby trafił bezpośrednio do domku i tam poznał swoich nowych Państwa, ale to tylko moje zdanie..

Zgadzam sie z Toba.

Posted

Czy macie wiadomości, że domek dla Jankesa był sprawdzany i potencjalni właściciele aby na pewno wiedzą dokładnie jakim Jankes jest psem? Pytam tylko ze względu na Jankesa, bo go poznałam w Orzechowcach i chciałabym aby miał najlepszy dom.

Posted

[quote name='majuska']Czy macie wiadomości, że domek dla Jankesa był sprawdzany i potencjalni właściciele aby na pewno wiedzą dokładnie jakim Jankes jest psem? Pytam tylko ze względu na Jankesa, bo go poznałam w Orzechowcach i chciałabym aby miał najlepszy dom.

Pytalam Neczke o wizyte przedadopcyjna, ale jeszcze mi nic nie odpisala. Nie wiem rowniez czy przyszli wlasciciele wiedza jakim Jankes jest psem jesli chodzi o jego zachowanie. Natomiast jesli chodzi o jego brak łapy to ich nie zraża, pozwole sobie zacytowac fragment ich e-maila:

"jak najbardziej jestesmy zdecydowani
dla tego psiaka to jest normalne,że ma 3 łapki,
jak dla mnie... jest w pełni sprawny
i zasługuje na 100 razy wiecej miłości."

Czekam na odpis od Neczki.

Posted

Akurat o 3 łapki bym sie nie martwiła tylko o to, że jest to wycofany i nieśmiały bardzo psiak i na pewno będzie wymagał specjalnego podejścia i ogromu cierpliwości, nie wiem czy to blok, czy dom z ogródkiem, ale Jankes pewnie na smyczy nie umie chodzić, i czy Ci ludzie to wszystko wiedzą...no ale dobra, nie chcę tutaj mącić, niech się chłopakowi powiedzie, trzymam za to!!

Posted

majuska napisał(a):
Akurat o 3 łapki bym sie nie martwiła tylko o to, że jest to wycofany i nieśmiały bardzo psiak i na pewno będzie wymagał specjalnego podejścia i ogromu cierpliwości, nie wiem czy to blok, czy dom z ogródkiem, ale Jankes pewnie na smyczy nie umie chodzić, i czy Ci ludzie to wszystko wiedzą...no ale dobra, nie chcę tutaj mącić, niech się chłopakowi powiedzie, trzymam za to!!

Jak cos bede wiedziala, to Wam napisze. :)

Posted

Sabina02 napisał(a):
Jak cos bede wiedziala, to Wam napisze. :)

Sabina a może skoro Ty masz kontakt z Neczką to zadzwoń do niej i pogadaj, bo tak przez maile to ciężko się wszystkiego dowiedzieć...

Posted

tula napisał(a):
Sabina a może skoro Ty masz kontakt z Neczką to zadzwoń do niej i pogadaj, bo tak przez maile to ciężko się wszystkiego dowiedzieć...

Niestety, nie mam jej numeru telefonu, ale napewno odpisze mi na moje pytania. :lol: