majuska Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 A może dobrym rozwiazaniem byłoby szukanie mu tymczasu, mam na myśli osobę taką jak np. Lunarmermaid, która wyprowadziła Spajkiego z ogromnego przerażenia i nieufności, to fakt, że w schronisku trudno z nim pracować, ale nie jest to niemożliwe, a odpowiedzialny , mądry tymczas byłby najlepszym rozwiązaniem według mnie. Wiem też , że trudno o taki ale ogłaszać pod tym kątem nie zaszkodzi.... Quote
Sabina02 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 A ja zabrzmie kontrowersyjnie, bo uwazam ze oglaszanie Jankesa juz teraz to doskonaly pomysl! W tej kwesti zgadzam sie z Neczka. Nie komentuje jej sposobu oswajania Jankesa, bo poprostu tego nie widzialam, ale co do ogloszen, to dobrze robi ze je robi i dzieki jej za to! Co nie znaczy, ze psa trzeba oddac pierwszej lepszej osobie, ktora sie po niego zglosi. Oglaszam psy od dawna, i juz wiele razy odezwaly sie do mnie w sprawie ogloszen ludzie-anioly, ktorzy bardzo kochaja psy, a jakos nie trafily jeszcze na dogo. Chociazby cioteczka Louve, ktora zaadoptowala dzikawa, niewidoma sunie Nike z Mielca, lub cioteczka Reno2001, ktora robi ogromnie duzo dla mieleckich psiakow odkad trafila na dogo i ktora z pewnoscia czesto tu widzicie. Obydwie te cioteczki trafily na dogo wlasnie poprzez ogloszenia. A takich przykladow jest wiecej. Dlatego wiec trzeba oglaszac Jankesa. Moze i jego odnajdzie jakis wspanialy czlowiek, ktory bedzie chcial na nim popracowac. Nie odbierajmy mu tej szansy! Tyle mam do powiedzenia ja! Quote
SZPiLKA23 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ogłaszanie Jankesa moze byłoby mniej kontrowersyjne gdyby Neczka z nim pracowała jak trzeba a pies zrobił by widoczne postepy - zmarnowała czas tak cenny dla psiaka, poza tym jezeli Neczka po raz kolejny w opisie zrobi z psa ideał, a w nowym domu okaże sie inaczej to znowu bedzie problem. Dziewczyny z Mielca przeważnie wyciągają psiaki do hoteli tam oswajają i działają dalej z adopcja bo w mieleckich warunkach oswojenie psa to bardzo ciezka sprawa, w Orzechowcach jest inaczej i mozna to zrobic tylko trzeba pracy Zgadzam sie z Majuska ze najlepsze byłoby doswiadczone DT i była kiedys o tym mowa A teraz pytanie, do tej pory mało kogokolwiek obchodził los tego psa skad nagłe zainteresowanie? Quote
Sabina02 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Cioteczko Szpileczko, jesli zerkniesz na watek wstecz, to zobaczysz ze u mnie to nie jest "nagle zainteresowanie", pisalam juz tu duzo wczesniej. Wchodze tu od dawna prawie codziennie, lecz malo pisze, bo niewiele sie tu dzieje, a ja nie jestem zwolennikiem "hopania", wiec tego nie robie. Co do ogoszen, to absolutnie nie mozna pisac, ze pies jest idealem. Trzeba napisac prawde o tym jaki Jankes jest i jakie sa oczekiwania od przyszlego domku, zeby potem nie bylo rozczarowan. Nie wiem gdzie Neczka oglasza Jankesa i nie znam tekstu ogloszen. Na Allegro i Alegratce go nie znalazlam. :roll: Co do kwestii oswajania Jankesa przez Neczke, to jak juz pisalam w poprzednim poscie: "Nie komentuje jej sposobu oswajania Jankesa, bo poprostu tego nie widzialam". Moj komentarz dotyczyl TYLKO ogloszen. Quote
majuska Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Gdyby od razu trafił się mądry , doświadczony i cierpliwy Dom Stały dla Jankiego to wogóle bomba. Po prostu trzeba go tak ogłaszać, żeby było wiadomo, czego dla niego chcemy my i czego mogą się spodziewać ludzie, chcący go zaadoptować - czarno na białym. Neczka dopiero zabiera się pewnie za ogłaszanie go i zapewne dlatego nie można go jeszcze znaleźć Quote
Weronia Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Ogłaszanie Jankesa moze byłoby mniej kontrowersyjne gdyby Neczka z nim pracowała jak trzeba a pies zrobił by widoczne postepy - zmarnowała czas tak cenny dla psiaka, poza tym jezeli Ale to chyba nie Tobie Ciotko Szpilko oceniać, jak Neczka oswaja tego pieska?:cool3: Myslę, że robi to najlepiej jak umie. Zgadzam się z Sabinką! Trzeba ogłaszać Jankesa. Quote
Sabina02 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 majuska napisał(a):Gdyby od razu trafił się mądry , doświadczony i cierpliwy Dom Stały dla Jankiego to wogóle bomba. Na to nigdy nie ma gwarancji, ale z ogloszeniami szansa na taki dom zawsze wzrasta. majuska napisał(a):Po prostu trzeba go tak ogłaszać, żeby było wiadomo, czego dla niego chcemy my i czego mogą się spodziewać ludzie, chcący go zaadoptować - czarno na białym. Dokladnie o takie ogloszenia mi chodzi! Quote
Neczka Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Sabina, zgadzam się w 100% :) Szpilka nie Tobie oceniać mój sposób pracy z psami, a o tym czy chodzę do Jankesa czy nie nie masz najmniejszego pojęcia z prostego powodu - nie spotykamy się od dawna w schronisku :p Quote
SZPiLKA23 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ale wiem jak sie broniłaś kiedy Halcia Ci powiedziała ze miałaś pracować z psem a tego nie robiłaś... Nie musze Cie widziec w schronisku jezeli pracujesz z psem to zachowanie psa mówi o tym czy sa postepy i czy jest praca, a tu jej nie widac, a wiec albo pracy nie ma albo jest słaba Widze ze według części osob nie wazne co bedzie robiła Neczka czy dobrze czy zle ale jak ona to robi to znaczy ze jest najlepiej, a chyba raczej nie jest kiedy postepow nie ma... Quote
SZPiLKA23 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Kiedyś Cie Twoja pewność siebie zgubi:evil_lol: Quote
majuska Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ludzie kochani, dajmy se siana !!!! Uważam powołując się na swoje doświadczenie życiowe ( a prawie 4 dychy na karku mam ) , że w każdym sporze zarówno jedna jak i druga strona ma jakieś swoje racje, nie ma ludzi idealnych, czarnych i białych, Neczka zapewne nie robi wszystkiego po to, żeby wzbudzać kontrowersje, robić wszystkim na złość i na przekór, chociaż może to tak wyglądać wg niektórych. Nie chcę stawać w tym sporze po żadnej stronie, co najwyżej po stronie psów, ale uważam , że nie można Neczki wkładać do szufladki z napisem Wujek Samo Zło !!! Quote
Weronia Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ciotko Szpilko a może to Ty jesteś troszkę zbyt pewna siebie w tych osądach.. hmm?? :cool3: Ciotko Albiemu.. pewnie mnie masz na myśli poniekąd. Może i nie znam Neczki osobiście, jednak nie sądzę, że jej nie znam. Myślę, że trochę znam. No to w górę z rana piesku! Quote
albiemu Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Nikt Neczki nie wsadza do szuflady - sama w niej siedzi na własne życzenie bo to lubi. Wracając do wątku Jankesa - trzymam za niego kciuki :p Weroniu z uporem maniaka Cię pozdrawiam :) i dobrego dnia :) Quote
Neczka Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 A Jankes kolejny dzień spędza w schroniskowym boksie... Quote
SZPiLKA23 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Weroniu chciałabym miec chociaz połowe tej pewności która ma Neczka łatwiej by mi w życiu było ;) Quote
Miśka84 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 A gdyby Jankes został umieszczony z grupą innych latających po schronie psiaków? Quote
SZPiLKA23 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Rozmawiałam o tym z Arturem, po całym terenie biegac nie moze bo bedzie tak jak z Żelkiem ale mowił ze pomysli nad tym zeby był koło biura tylko narazie sytuacja na to nie pozwala bo co chwile jest tam jakis psiak potrzebujacy Quote
Miśka84 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Rozmawiałam o tym z Arturem, po całym terenie biegac nie moze bo bedzie tak jak z Żelkiem No masz rację. Może uda się go przenieść.... Quote
karolciasz28 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Wyjątkowy pies dla wyjątkowej osoby.:loveu: Quote
albiemu Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Jankes, trzym się chłopie :shake: [edit] polecam zapoznanie się z punktem 12 regulaminu DGM, w szczególności z podpunktem "d". Saint Quote
Neczka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Jankesku, a może by tak cafeanimal ? :razz: Quote
SZPiLKA23 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Widać dogomania działa według widzimisię jednostek... Jankes na 1 chłopie Quote
Recommended Posts