Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neczka napisał(a):
Witaj Tula :)
Ja zrobiłam Jankesowi taki "pakiecik" ogłoszeń, jest ich ok. 15, ale nigdy więcej nie zaszkodzi ;) Mogłabyś może zrobić psiakowi allegro ?

Przeciez ja mu zrobilam Allegro..... i Alegratke. Nawet sprawdzalas dane kontaktowe w tych ogloszeniach... :roll:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też tak mi sie wydaje, moja sunia ma dokładnie tak samo i wet powiedział, że stawy mogą się kiedyś zablokować i nie będzie mogła wstać, ona ma dysplazję stawów w tylnych łapach i dlatego obciąża przednie przy chodzeniu. Bierze leki przeciwzapalne i takie na dysplazję, myślę że Jankesa powinien obejrzeć jakiś weterynarz.

Posted

tula napisał(a):
Też tak mi sie wydaje, moja sunia ma dokładnie tak samo i wet powiedział, że stawy mogą się kiedyś zablokować i nie będzie mogła wstać, ona ma dysplazję stawów w tylnych łapach i dlatego obciąża przednie przy chodzeniu. Bierze leki przeciwzapalne i takie na dysplazję, myślę że Jankesa powinien obejrzeć jakiś weterynarz.
też mi się tak wydaje:roll:

Posted

Miśka84 napisał(a):
Terz (...)

...no cóż :smhair2:

Właściwie to większość psów nakłada większy nacisk na przednie łapy, a Jankesowi dodatkowo jeszcze jednej brakuje... to napewno jest powodem tej klapniętej łapki.
Tula, ale co może powiedzieć wet ? Kierownik może Jankeska zawieźć, ale uważamy, że stan łapki w jego przypadku jest normalny...

Posted

Ja nie jestem wetem i nie wiem czy jest to w jego przypadku niebezpieczne, ale uważam że ktoś to powinien obejrzeć. Można na początek wziąć zdjęcia Jankesa i pokazać jakiemuś wetowi, ja u swojego będę dopiero za jakieś półtora tygodnia na kontroli z moją Zuzią, więc jak do tej pory nikt tego nie zobaczy to wezmę jego fotki i pokażę.

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Wydaje mi sie ze spłaszczona łapa to wynik obciążenia, wzmocnienie stawów napewno by sie przydało

w normalnych przypadkach w takich dolegliwościach podaje sie u psów leki wspomagające rozwój chrząstki, wapno, witaminy . Ale tu niestety woda po kisielu, sprawa zadawniona i niodwracalna....:shake: Jankes jako szczenie był niedożywiony w tych najgorszych czasach schroniskowych , o wspomagaczach mineralno-witaminowych pomarzyć było można, a ciężar ciała przenoszony na jedną łapę zrobił swoje........I tak musi zostać....
Jankes ma swoją opiekunke wirtualną panią Barbarę z Warszawy która wpłaca na konto schroniskowe co miesiąc pieniązki i trzeba poprosić kierownika żeby w ramach tych wpłat zakupiono mu odpowiednie leki wspomagające.

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Ja tez mam dysortografie nie ma sie czym przejmować ;)

No wiem ale czasami głupio jak walniesz byka a nad tym nie panujesz:shake: a ktoś chce ci dowalic w taki sposób i mu sie udaje!

Posted

Miśka84 napisał(a):
No wiem ale czasami głupio jak walniesz byka a nad tym nie panujesz:shake: a ktoś chce ci dowalic w taki sposób i mu sie udaje!

Miśka lepiej robić błędy w pisowni niż nie dostrzegać swoich błędów życiowych ;) Ważne że dobrą i ciepłą osobą jesteś :loveu:

Posted

Neczka napisał(a):
Ja uważam, że każdy pies jest "adopcyjny" i gdyby tylko się ktoś znalazł, napewno damy radę wyprowadzić go z boksu :)

na pewno piszę się osobno....

Posted

albiemu napisał(a):
Miśka lepiej robić błędy w pisowni niż nie dostrzegać swoich błędów życiowych ;) Ważne że dobrą i ciepłą osobą jesteś :loveu:

Dzięki :p

Posted

A ja nadal nie wiem czy mam robić ogłoszenia, bo cały czas zdania są podzielone, tylko zastanawia mnie jedno, skoro Jankes jest dość nieufny i nie robi postępów, a jest już w schronisku długo to czy dalsze jego tam przebywanie nie poskutkuje tym, że zrobi się jeszcze bardziej wycofany? No i ta łapa mnie martwi, może z nią ok, ale jak nie i nie będzie leczony to może być tylko gorzej.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Teraz będziecie kłócić się o ortografię?...

o tak Karolciu, ortografia ważna rzecz....jak zrobisz byka to cię zbanować mogą....:eviltong::evil_lol:

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Teraz będziecie kłócić się o ortografię?...

Tak naprawdę to nie chodzi o ortografię tylko o dowalanie czy chęć ośmieszenia drugiej osoby.
A jak wypominasz komuś to zwróć uwagę na siebie.
I tyle...

Posted

Miśka84 napisał(a):
o dowalanie czy chęć ośmieszenia drugiej osoby.
A jak wypominasz komuś to zwróć uwagę na siebie.

O tototo właśnie.;)

Biedne jesteście. Tak okropna Neczka rzuca się na Was, psom krzywdę robi, spiskuje, obgaduje, oczernia, ośmiesza, wypomina:shake:. A Wy siedzicie cicho i czekacie aż przestanie. Fatalnie.:)

W górę piesku!!

Posted

[quote name='Weronia']O tototo właśnie.;)

Biedne jesteście. Tak okropna Neczka rzuca się na Was, psom krzywdę robi, spiskuje, obgaduje, oczernia, ośmiesza, wypomina:shake:. A Wy siedzicie cicho i czekacie aż przestanie. Fatalnie.
:)

W górę piesku!!

To Ci sie udało idealnie:) tylko ze ja bez ironii tak o tym mysle

Posted

Dziewczyny a ja będę nudna i jeszcze raz wejdę na temat Jankesa, może ja porobię mu trochę ogłoszeń i będę je regularnie razem z innymi, które robię odnawiać? Czasem psiaki szybko znajdują dom, a czasem ogłaszam je przez wiele miesięcy, ale staram sie to robić regularnie, same wiecie że nie łatwo znaleźć dom dla psiaków ze schronów, więc może do tego czasu Jankes trochę się otworzy, co myślicie?