ewatonieja Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Bisquit wiek: ok. 8 lat wielkość: srednia rasa: mieszaniec data przyjęcia: 2004-12-23 przebywa w boksie: buda numer: 43A Na poczatku tylko dzieki szczekaniu wiedzielismy gdzie jest tył a gdzie przód Bisquita, rzadko wychodzi z budy,jesli juz to tylko wychylał sie do połowy jako ze wielka buda sie zwolniła a ja juz na te dredy patrzec nie mogłam(taka ze mnie estetka) zabrałam chłopaka z boksu i na spacerze stracił sporo siersci potem sie podcinalismy wyrównalismy trochę nie było źle ale ze względu na liczne odparzenia syf totalny zdecydowalismy sie na wizyte u fryzjera(i tu serdeczne podziekowania dla katya i pani fryzjerki) jako ze strona wizulana nie jest najwazniejsza opowiem o charakterze Bisquita Psiak boi sie troche ludzi,ale na prawde nie trzeba stawac na głowie ,żeby zdobyc jego zaufanie.Odkąd przejrzał na oczy czuje sie o wiele lepiej,jest pewniejszy siebie, słucha sie na spacerach, jest grzeczny. Nie lubi zamieszania wokół siebie, woli sie zaszyc pod stołem,krzesłem i oglądac świat z bezpiecznego miejsca. Jest niekonfliktowy,ale zaczepiony potrafi sie obronić.Na ciele ma liczne odparzenia, uszy sa w fatalnym stanie, leczymy je. powieka lewego oka podwija sie i oko jest juz zmatowione, ale umówimy sie na operacje i powinno byc dobrze, przy okazji podetniemy mu mordke bo sie nie dał u fryzjera ciachnąć Przed obcięciem na sznaucera nie wychodził z budy,załatwiał sie w niej :( teraz wychodzi na zewnątrz sie załatwić i zawsze robi to co powinien na spacerach.Psiak jest przyzwczajony do jazdy autobusem. Jest spokojny i zrównoważony,nie szczeka nie jęczy i nie wyje.Podczas wizyty u fryzjera zachowywał sie nienagannie.Nie jest typem przytulanki, nie prosi o pieszczoty,nie jest natrętny,lubi spokój . Quote
ewatonieja Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 mam nadzieje ze kurtka puchowa a na nia nałozony koc podwojnie złozony oraz pluszowa narzuta wystarczą dodatkowo obmyślam jak mu dopiąc kocyk by zakryć wejście ale nie chciałabym go zablokowac w budzie bo i tak nie wychodzi za często, bude ma najporządniejsza jaka jest w schronisku bo przestronna i z grubego drewna Quote
katya Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 I bezbłędnie podaje łapy na zawołanie. Po 4 latach w schronisku! No i jest wykastrowany. Moim zdaniem to cudowny, grzeczny, przemiły pies!!!!!!!!! Quote
jola od jadzi Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Całkowita metamorfoza:multi:! Odkryłyście w nim naprawdę przystojnego faceta(żeby tak wszyscy chcieli sobie wyobrazić, jakie piękne psy kryją się pod dredami czy brudną, zmierzwioną sierścią)! Quote
katya Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Jola widzę, że Naty nie ma to szalejesz :) Dobrze, dobrze, szalej po łódzkich wątkach ;) Biscuit zasługuje na dom najbardziej na świecie! HELP!!! Quote
ewatonieja Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Ciapuś nas umówi na operacje oka w przyszłym tygodniu :multi: Quote
ciapuś Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Jest śliczny i mam nadzieję że teraz ludzie ustawią się po niego w kolejce Quote
Niewiasta_21 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Do góry,hop! Tyle czasu spędził w budzie,niech sie teraz pokaże światu! Quote
szajbus Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Co jest? Wcieło mój post! Nie widziałam jego wątku, ale jak zobaczyłam te fotki to dech mi zaprało. Proszę co sie kryło pod stertą kołtunów! CUDO! Jak go teraz ktoś nie dostrzeże, to znaczy, że ślepy! Quote
ewatonieja Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 mam nadzeje ze ktoś doceni wreszcie Bisquita Quote
Helga&Ares Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 co za metamorfoza:-o piękniutki, oby szybko dom znalazł, taki najlepszy pod słońcem! Quote
Szyszka Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 No po takiej metamorfozie to musi zostać zauważony. Śliczny pies. Quote
jolap. Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Psiak jest faktycznie piękny - ale przydałby mu się sweterek, coby sie nie przeziębił. Nie wiem, jak jest w Waszych stronach ale u mnie +5 stopni. Nad ranem będzie 2-3. Nie chciałabym przy takiej temperaturze spać tylko w skarpetkach i czapce. Quote
Helga&Ares Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 jolap. napisał(a):Psiak jest faktycznie piękny - ale przydałby mu się sweterek, coby sie nie przeziębił. Nie wiem, jak jest w Waszych stronach ale u mnie +5 stopni. Nad ranem będzie 2-3. Nie chciałabym przy takiej temperaturze spać tylko w skarpetkach i czapce. mam polarek, jeśli znajdę, mogę wysłać dlla psiaka Quote
szajbus Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 U nas w dzień było bardzo ciepło, ale w nocy ma spaść temp. do +3 stopni Faktycznie trzeba mu cos wymyslec Domku, to cudo czeka na ciebie! Quote
ewatonieja Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 ale on siedzi w budzie a tam ma dosyc komfortowe warunki juz ja o to zadbałam :evil_lol: Quote
szajbus Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Pokazuj sie przystojniaku na pierwszej stronie! Quote
ewatonieja Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 byc moze jutro operacja podwinietej powieki :multi: Quote
madziorna Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='ewatonieja']byc moze jutro operacja podwinietej powieki :multi: Oby się odbyła i powiodła... Quote
Recommended Posts