Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GameBoy napisał(a):

ja jednego nie rozumiem, skoro Pani pisze, ze nie chca psa do rozrodu co za problem, ze mały nie będzie miał jajek?

dalsza rozmowa z tą panią uważam jest jałowa GameBoy:lol:

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze bedzie mniej wredny? mniej puchaty?
wiesz ja juz teraz po ostatniej swojej adopcji (shar-peia Norda) wiem,ze ludzie rzeczywiscie odbieraja nasze "przeswietlanie" jako konkretne osądzanie ich jako rozmnazaczy i innych psich katow...czują sie z tym zle...mialam taka sytuacje wlasnie z Nordem...w sumie zrobila sie nieciekawa malo przyjemna sytuacja...potem nagle skopalo mi sie pare spraw w zyciu osobistym i nie mialam ochoty sobie juz niczego wyjasniac, tlumaczyc jak to wyglada z mojej strony itp...
ale przyszli wlasciciele Norda okazali sie bardziej cierpliwi niz ja...przeczekali i odezwali sie znowu...tez uwazali ze kastracja jest zbedna,ale ja nie chcialam od tego odstapic i zgodzili sie na nią skoro to mial byc warunek wydania psiaka...Nord kilka dni po kastracji pojechal z nimi do domu i ma sie swietnie...teraz moge powiedziec, ze to byl wlasnie TEN dom dla niego...

Posted

najgorsze, ze sami tacy dzwonia.... jedyni sensowi byli Ci mlodzi ludzie, ktorzy u mnie byli ale widzialam, ze ta Pani bylo lekko przerazona tym jak mały gwałcił jej psa i ja samą zresztą tez

Posted

Niki-lidka napisał(a):
moze bedzie mniej wredny? mniej puchaty?
wiesz ja juz teraz po ostatniej swojej adopcji (shar-peia Norda) wiem,ze ludzie rzeczywiscie odbieraja nasze "przeswietlanie" jako konkretne osądzanie ich jako rozmnazaczy i innych psich katow...czują sie z tym zle...mialam taka sytuacje wlasnie z Nordem...w sumie zrobila sie nieciekawa malo przyjemna sytuacja...potem nagle skopalo mi sie pare spraw w zyciu osobistym i nie mialam ochoty sobie juz niczego wyjasniac, tlumaczyc jak to wyglada z mojej strony itp...
ale przyszli wlasciciele Norda okazali sie bardziej cierpliwi niz ja...przeczekali i odezwali sie znowu...tez uwazali ze kastracja jest zbedna,ale ja nie chcialam od tego odstapic i zgodzili sie na nią skoro to mial byc warunek wydania psiaka...Nord kilka dni po kastracji pojechal z nimi do domu i ma sie swietnie...teraz moge powiedziec, ze to byl wlasnie TEN dom dla niego...

rozumiem ale pies bez jajek to:
- mniej agresji
- zero znaczenia terenu
- mniej smierdzacy mocz
- zero uganiania sie za suczkami
- znaczne ograniczenie problemu ucieczek
-mozliwosc spaceru w normalnym tempie - pies nie lize wszystkich sikow na trawie
- brak gwałtów na nogach, psach, kotach i dzieciach
itp

a wlos on ma tak dlugi i puszysty, ze zwariowac mozna

Posted

on ma 15 mcy, ma komplet szczepien itd to chyba miniatura jest bo wazy ok 5 kilo
zostaje sam, na poczatku odrobine drapal drzwi(bez sladow), teraz nie protestuje ani troche, to jest pies cud - naprawde
grzeczny, nie ma choroby lokomocyjnej, w nocy trzeba uwazac bo pcha sie na lozko :eviltong:
ale zero agresji do ludzi, psow, kotow czy dzieci
i najwazniejsze .....NIE JEST JAZGOTLIWY, w mieszkaniu u mnie nie szczeknal ani razu nawet jak Hexa sie drze
ladnie chodzi na smyczy, pilnuje sie, miasto go nie przeraza

Posted

to ja w takim razie pokaze fotki mojej kolezance bo ona takiego malego nakolankowego pieska szuka(w usmie to poprosila mnie zebym ja jej poszukala-i wlasnie chcialabym zeby to byl pies z DT zeby bylo sprawdzone jak sie zachowuje w warunkach domowych:))...dziewczyna jest jak najbardziej ok...mam z nią staly kontakt,wynajmuje razem ze swoim TZtem mieszkanie na osiedlu na ktorym kiedys mieszkalam (na skraju miasta) i napewno nie przeszkadza jej ze bedzie bez jajek:)
wrecz jej to na reke:)

Posted

Nie przeszkadza mi to że ten pies będzie pokastracji. Tylko że takiego maluszka krzywdzicie jeszcze zabiegiem, teraz miesiąc rekonwalescencji.
Po prostu dla mnie takie zabiegi u małych piesków, są zbędne. I wątpię żeby na spacerze zapłodnił jakąś suczkę. A skakanie na nogę, to jest kwestia nie nauczenia psa pewnych nawyków. Jakoś miałam ponad 10 lat pekińczyka i nigdy na żadne psy nie skakał ani na ludzi.
I tak szczerze powiem to mam dość słuchania jakiś bzdur na swój temat, że jaka to ja nie jestem.:crazyeye:
A tak szczerze powiem jak nowy właściciel miałby zapłacić 400 zł za kastrację, to wybierze szczeniaka za ta sama cenę. Bo najpiękniejsze lata u pekińczyków szkoda stracić.
Jestem studenta i od przyszłego roku przeprowadzam sie do warszawy, dlatego szkoda mi wydać zbędnych pieniążków na kastrację. Ale widzę , że nie ma sensu w ogóle brać jakiegoś psa bez domu. Lepiej uzbierać kasę i kupić sobie rodowodowego, albo chociażby z pseudo hodowli (choć takich sama nie akceptuje)

Posted

Mój pies dokładnie tydzień temy był kastrowny-od soboty biega jak szalony:)To nie jest jakaś skomplikowana opercja-pies po wybudzeniu z narkozy już wskakiwał na łóżko. Strupek jeszcze musi zejść,ale pies naprwdę zapomniał o zabiegu:) Na dodatek mój pies nie ma szwów-zjadł je pierwszej nocy:angryy:

Posted

pekinczyk napisał(a):
Nie przeszkadza mi to że ten pies będzie pokastracji. Tylko że takiego maluszka krzywdzicie jeszcze zabiegiem, teraz miesiąc rekonwalescencji.
Po prostu dla mnie takie zabiegi u małych piesków, są zbędne. I wątpię żeby na spacerze zapłodnił jakąś suczkę. A skakanie na nogę, to jest kwestia nie nauczenia psa pewnych nawyków. Jakoś miałam ponad 10 lat pekińczyka i nigdy na żadne psy nie skakał ani na ludzi.
I tak szczerze powiem to mam dość słuchania jakiś bzdur na swój temat, że jaka to ja nie jestem.:crazyeye:
A tak szczerze powiem jak nowy właściciel miałby zapłacić 400 zł za kastrację, to wybierze szczeniaka za ta sama cenę. Bo najpiękniejsze lata u pekińczyków szkoda stracić.
Jestem studenta i od przyszłego roku przeprowadzam sie do warszawy, dlatego szkoda mi wydać zbędnych pieniążków na kastrację. Ale widzę , że nie ma sensu w ogóle brać jakiegoś psa bez domu. Lepiej uzbierać kasę i kupić sobie rodowodowego, albo chociażby z pseudo hodowli (choć takich sama nie akceptuje)

krzywdzimy maluszka takim zabiegiem?
miesiac rekonwalescencji?
najpiekniejsze lata u pekinczykow szkoda tracic?
czy pani wie co to jest kastracja? bo ja zaczynam wątpic...
a kastracja jest miedzy innymi gwarancja, ze ten piekny pekinczyk w najpeikneijszych latach swojego zycia nie bedzie rozplodowcem w pseudohodowli...pisalam cos o zaufaniu obcym ludziom itp?
najwyrazniej sie nie rozumiemy...:shake:

Posted

A tak szczerze powiem jak nowy właściciel miałby zapłacić 400 zł za kastrację, to wybierze szczeniaka za ta sama cenę.

Kastracja samca nie kosztuje 400 zł więc proszę o nie wprowadzanie w bład nikogo.

Tylko że takiego maluszka krzywdzicie jeszcze zabiegiem, teraz miesiąc rekonwalescencji.

Pies po zabiegu kastacji nie potrzebuje miesiaca rekonwalescencji.

Kastracja psa to decyzja osoby która wyadoptowuje psa. O ile dla kogos pies wykastrowany jest mniej wartosciowy, to proponuje zmienić obiekt zainteresowania i zbierac pieniądze na rodowodowego.

A mały jest przepiękny. ;)
Sprawdzaliscie czy nie ma w uchu albo w pachwinie tatuażu?

Posted

modliszka84 napisał(a):

Przepraszam za OFFa, ale czy są tu jacys miłośnicy mopsów na dogo?

GameBoy napisał(a):
Aga wejdz w 9 grupe, na dole glownej strony, tam chyba tez sa mopsy

Chyba nie ma specjalnie miłosników mopsów ale może bulwy będą mogły jakoś pomóc ?

Posted

zaswitala nadzieja na dom dla Pana Pekińczyka
dzwoniła Pani, ktorej m-c temu odszedl pekin ze starosci, ma 17 letniego syna, mieszkaja z mezem w domku wolnostojacym

prosze o trzymanie kciukow za kastracje, maly za godz jedzie na badania i jak bedzie ok pozniej na ciecie a ja go odbiore o 21

Posted

To jeszcze zaOFFuje, przepraszam za to, ale musze podziekowac Maupie4 za błyskawiczną reakcję :) Mopsik zarezerwowany, no chyba ze znajdzie sie właściciel...

Trzymam kciuki za pekina teraz :p

Posted

GameBoy napisał(a):
mixa lekko w typie jamnika - tak bedzie poprawnie :evil_lol:

watek ma?
dawaj foty:)
PS dlaczego ty masz wszytskie psy ktorych ja poszukuje dla znajomych a ktorych u licha w swoim schronie znalezc nie moge?:diabloti: