Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GameBoy']
widzisz Okta ale linku w aukcji nie bylo, wiec ta kobieta wypatrzyla go tutaj, jednak nie ma znaczenia gdzie sie oglasza te hieny znajda psa wszedzie

niektórzy myślą (ale szczęście niektórzy), że znalezienie domu dla takiego pieska to łatwe-nic bardziej mylnego!:shake: to trudna adopcja! tak jak Asty i Bullowate, tam walki i szpan, rozród, tutaj rozród i maskotka w najlepszym wypadku dla bachorów-taka jest żywa prawda. Ty Wiesz GameBoy-ja to wiem.

w międzyczasie kolejna aukcja dla Pekinka-demon:razz::
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109302

cosik jeszcze jutro wystawię;)

Posted

masz racje, telefonow odebralam dzis cale mnostwo - ludzie tez sie wycfanili, dzwonia z zastrzezonych - powinien byc dopisek w aukcji, ze nie odbieram takich polaczen bo pozniej nie ma tego jak weryfikowac

bazarek widzialam wczesniej, nie wiem skad takie diablo wytrzasnelas
ja jutro postaram sie wystawic jeszcze fantastyke

Posted

GameBoy napisał(a):

masz racje, telefonow odebralam dzis cale mnostwo - ludzie tez sie wycfanili, dzwonia z zastrzezonych - powinien byc dopisek w aukcji, ze nie odbieram takich polaczen bo pozniej nie ma tego jak weryfikowac

bazarek widzialam wczesniej, nie wiem skad takie diablo wytrzasnelas
ja jutro postaram sie wystawic jeszcze fantastyke

a to spryciule popatrz-ale ich podjazdy na panewce spalą:diabloti:ooooo!
ale popatrz jak lep na muchy-lecą, myślą że z durniami do czynienia mają.
bezwględnie dopisz, że umowa adopcyjna i sprawdzenie warunków w jakich będzie mieszkał-Warszawa.
GameBoy: diabeł-jest moim pupilem:loveu:biżuteryjnym-ma przynieśc szczęście dla Pekinka:lol:

Posted

[quote name='oktawia6']a to spryciule popatrz-ale ich podjazdy na panewce spalą:diabloti:ooooo!
ale popatrz jak lep na muchy-lecą, myślą że z durniami do czynienia mają.
bezwględnie dopisz, że umowa adopcyjna i sprawdzenie warunków w jakich będzie mieszkał-Warszawa.
GameBoy: diabeł-jest moim pupilem:loveu:biżuteryjnym-ma przynieśc szczęście dla Pekinka:lol:

Umowa adopcyjna była w ogłoszeniu od początku, zawsze to wpisuję. Ale dopisałam jeszcze raz w tekście, wyróżnione. I dopisałam o sprawdzeniu warunków.

Posted

jeśli chodzi o mnie to nie jestem żadnym pseudohodowcą.
I jeśli ktoś chce pieska a wy stwarzacie mu problemu, to później nic dziwnego że w schroniskach jest tyle psów i że macie problem ze znalezieniem psu domu.
A jak bym chciał psa do rozrodu to na pewno nie wzięłabym psa bez rodowodu.
Mój wcześniejszy pekińczyk był z rodowodem i owszem był reproduktorem. Tym razem chciałam zrobić dobry uczynek i wsiąść jakiegoś pieska bez domu, ale sie pomyliłam rzeczywiście moja opinia potwierdza się z opiniami innych ludzi, że schroniska wcale nie ułatwiają adopcji a raczej ja UTRUDNIAJĄ!!!!

Posted

pekinczyk napisał(a):
jeśli chodzi o mnie to nie jestem żadnym pseudohodowcą.
I jeśli ktoś chce pieska a wy stwarzacie mu problemu, to później nic dziwnego że w schroniskach jest tyle psów i że macie problem ze znalezieniem psu domu.
Mój wcześniejszy pekińczyk był z rodowodem i owszem był reproduktorem. Tym razem chciałam zrobić dobry uczynek i wsiąść jakiegoś pieska bez domu, ale sie pomyliłam rzeczywiście moja opinia potwierdza się z opiniami innych ludzi, że schroniska wcale nie ułatwiają adopcji a raczej ja UTRUDNIAJĄ!!!!

jezeli nie chcesz psa do rozrodu to super! mozemy Cie umowic z jakims wolontariuszem pies jutro idzie na zabieg, jezeli spelniasz warunki - mozesz brac psa a ja Ci jeszcze podziekuje!

Posted

ja tu żadnych stwarzanych problemów nie widzę. Wręcz przeciwnie - psa doprowadza się do porządku, diagnozuje, sprawdza stan ogólny. Jedyne warunki jakie stawia wolontariuszka to dobre warunki życia psa i kastracja. Który z nich jest takim problemem, że zniechęca do przygarnięcia bezdomnego psa?????

Posted

OKTAWIO6'''''''''ja widze ze bardzo pomagasz zwierzetom ale podejrzenie ze ktos chce psa dla BACHORA jako zabawka jest bardzo nie na miejscu.moje dzieci od urodzenia sa wsrod psow i kotow nie znaja innego zycia.nigdy bym nie pozwolila aby dziecko zrobilo psu czy kotu krzywde.dzieci pomagaja mi w codziennej pielegnacji zwierzat sa bardzo czule dla nich i delikatne.nie kazde dziecko to maly potworek i mi zrobilo sie przykro poniewaz bardzo duzo dobrego robie z dziecmi dla zwierzat.:-(

Posted

Jagienka - i swietnie! oby takich osob bylo wiecej...
ale wiadomo niestety, ze ludzie czesto biora zwierzeta wlasnie na prezent dla dziecka i wtedy to jest jak zabawka. co troche slysze, a to ktos oddaje krolika, bo sie znudzil (nawet sie nie pofatygowali wymyslec inny powod) a to psa itd...
trzeba liczyc sie niestety ze wszystkimi nimilymi ewentualnosciami, bo sa one wciaz u nas nagminne...
ale nie sadze, zeby ktokolwiek chcial obrazac, wiadomo, ze nie wszyscy sa tacy. mi tez rodzice kupili psa jak bylam mala i prosze co ze mnie wyroslo ;)

Posted

Mój syn też nie męczy psa-za to ładnie się z nim bawi:)Właściwie to pies chce się bawić z dzieckiem i zabiera mu zabawki-klocki,misie i gniają się po domu:) Ale przyznam rację-pekińczyk jest pieskiem z charaktetrem,do tego łatwo uszkodzić oko więc przy małym dziecku odpada-głupia zabawa może źle się skonczyć.Ps. Jedyny pies jakiego bał się mój syn to szczekający pekińczyk(myśle że mały przestrszył się oczu psa):D

Posted

dziewczyny, on wazy troche ponad 4 kilo, gdzie on do MALUTKIEGO dziecka.... starsze jak najbardziej moga byc, nie popadajmy w paranoje

trzymajcie jutro kciuki bo zanim jutro sie odezwe, maly, mam nadzieje, bedzie juz bezjajeczny

aaaaaaaaaaaaaaaa Selenga napisz prosze, ze pies jest w Wrszawie bo ludzie mi cos o Czestochowie klepia

dzis znowu jeden Pan pytal czy " nie da rady odkrecic tek kastracji?" :mad:

Posted

pekinczyk napisał(a):

pozwolcie,ze sie wypowiem...
po pierwsze to nie schronisko w tym przypadku stwarza "problemy" tylko DT-czyli osoba,ktora postanowila psa doprowadzic do porzadku i znalezc mu odpowiedni dom, zapewnic taka przyszlosc na jaka pies zasluguje.
Skoro chce pani (pan) zrobic dobry uczynek prosze sie przejechac do schroniska (pofatygowac sie) i wziac jakiegos psa...zapewniam ze w malo ktorym schronisku panią (pana)sprawdzą...generalnie chodzi im o jedna sztuke do wykarmienia/zaniedbania/wykonczenia mniej...
[od razu dodaje, ze nie wszystkie schroniska sa takie ale niestety na razie zdecydowana wiekszosc]-pragne dodac, ze pies ze schroniska nie bedzie taki zadbany i zdrowiutki jak od Gameboy
po drugie skoro wizyta przedadopcyjna,umowa adopcyjna, wizyty poadopcyjne i pozniejszy kontakt sa problemai to co dla pani (pana) problemem nie jest?w pani (pana) opinii powinnismy dziekowac na kolanach ze ktos laskawie sie zainteresowal bezdomnym psem i chce mu darowac dom? nie powinno nas kompletnie interesowac w jakie rece trafia ten brudny,chory,zaniedbany,przerazony pies ktorego wyciagnelismy;wlozylismy serce,czas i pieniadze zeby doprowadzic go do stanu pozwalajacego na adopcje?? bo co? bo powinnismy ufac,ze napewno kzdy kto dzwoni ma czyste intencje? bo co? bo ludzie z natury sa dobrzy? takie male pytanie? skad sie bierze tyle psow w schronie? przez stwarzanie przez nas problemow typu zapewnienie psu warunkow i udowodnienie ze nie ma sie zamiartu np go rozmnazac albo nei jest chwilowa zachcianka dzieci?
konczac swoja wypowiedziec dodam punkt trzeci...
po trzecie jesli nie stac pani na kastracje, na dolozenie sie do niej...to wydaje mi sie ze nie stac pani na pekinczyka...
ale to jest tylko takie moje skromne zdanie osoby,ktora uwielbia stwarzac problemy:diabloti:
dziekuje za uwage:eviltong: