Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Zachwalałam moją Manię, która do adopcji jest na już. Może pani się zastanowi i zdecyduje na którąś z dziewczyn.

Kochana cioteczka Julita z Miau, która bardzo pomaga katowickim schroniskowym kotom i ich opiekunkom kupiła Fokusi Solcoseryl i Contraktubex. Jutro przywiezie lekarstwa. Co prawda, to nie kotek ;), ale też bardzo potrzebuje pomocy.

Posted

[quote name='Jaaga']Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Zachwalałam moją Manię, która do adopcji jest na już. Może pani się zastanowi i zdecyduje na którąś z dziewczyn.

Kochana cioteczka Julita z Miau, która bardzo pomaga katowickim schroniskowym kotom i ich opiekunkom kupiła Fokusi Solcoseryl i Contraktubex. Jutro przywiezie lekarstwa. Co prawda, to nie kotek ;), ale też bardzo potrzebuje pomocy.

[FONT=Arial]kochane cioteczki :loveu:...
no to teraz :kciuki: żeby któraś z dziewczynek dostała domeczek
[/FONT]

Posted

Jaaga napisał(a):
Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:.
Niezmotoryzowanie nie jest jakimś wielkim problemem :). Zawsze można skołować jakiś transport. Poprosić kogoś z dogomaniaków o podwiezienie suni na ciachnięcie. Najważniejsze, żeby domek był fajny :).

Posted

[quote name='maciaszek']Niezmotoryzowanie nie jest jakimś wielkim problemem :). Zawsze można skołować jakiś transport. Poprosić kogoś z dogomaniaków o podwiezienie suni na ciachnięcie. Najważniejsze, żeby domek był fajny :).

[FONT=Arial]w Rudzie Śląskiej jest kilkoro dogomaniaków ....więc maciaszek ma rację ...zawsze mozna się dogadać ;) [/FONT]

Posted

Zobaczymy, może pani dziś się zdecyduje i zadzwoni. ja wiem, że Ruda Śl. nie jest daleko, ale Fokusia wymaga wizyt u lekarza, dostaje antybiotyki w zastrzykach, trzeba kontrolować ranę. Ona ma trudności z chodzeniem, za duża jest na noszenie, więc wizyty u weta na pewno byłyby problemem. Dlatego zaproponowałam Mańkę, bo ją wystarczy jeszcze raz zaszczepić i po kłopocie.
Transport suni nie jest kłopotliwy, bo pani przyjechałaby sama zobaczyć sunie, a gdyby się zdecydowała na którąś, to mąż odwiózłby je do domu.

Posted

[quote name='Jaaga']Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Zachwalałam moją Manię, która do adopcji jest na już. Może pani się zastanowi i zdecyduje na którąś z dziewczyn.

A z jakiej dzielnicy była? masz dane?

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]w Rudzie Śląskiej jest kilkoro dogomaniaków ....więc maciaszek ma rację ...zawsze mozna się dogadać ;) [/FONT]

Nie byłabym taka pewna, ciężko o transport, wiem coś na ten temat...w sumie z Rudy są 3, max 4 osoby.

[quote name='Jaaga']Zobaczymy, może pani dziś się zdecyduje i zadzwoni. ja wiem, że Ruda Śl. nie jest daleko, ale Fokusia wymaga wizyt u lekarza, dostaje antybiotyki w zastrzykach, trzeba kontrolować ranę. Ona ma trudności z chodzeniem, za duża jest na noszenie, więc wizyty u weta na pewno byłyby problemem. Dlatego zaproponowałam Mańkę, bo ją wystarczy jeszcze raz zaszczepić i po kłopocie.
Transport suni nie jest kłopotliwy, bo pani przyjechałaby sama zobaczyć sunie, a gdyby się zdecydowała na którąś, to mąż odwiózłby je do domu.

W Rudzie Śl jest jeden dobry wet, w dzielnicy Orzegów...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Nie byłabym taka pewna, ciężko o transport, wiem coś na ten temat...w sumie z Rudy są 3, max 4 osoby.
Ale my już mamy ofertę transportu, gdyby była taka potrzeba :).

Posted

[FONT=Arial]W Rudzie mieszka też Zuzolandia ...zlota dziewczyna ...jeśli tylko nie pracuje to myślę , że nie odmówiłaby pomocy , bo wiem że już nie raz pomagała ...[/FONT]

Posted

Niestety, mam problem z internetem i nie moge czesto pisać. Na razie nikt nie interesuje się żadną z suczek. Żadna z pytających o nie osób nie zdecydowała się. Fokusi gryziona rana powoli goi się. Gorzej z ta poparzeniową, bo wiecznie wygryza w niej ranki po posmarowaniu maścią. Sięga tam, bo ma przycięty kołnierz ochronny, o który ocierały sie popalone uszy i krwawiły. Nie ma na nią złotego środka.
Dziękuję wszystkim za ogłaszanie moich dziewczyn, bo ja już naprawdę nie mam na to czasu :oops:.