Rybka_39 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Tak na szybko: Fokusia na: http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24285 Quote
Rybka_39 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Dałam ja tutaj: http://www.pajeczyna.pl/ Ale w tekscie pominelam to ze rana bedzie sie dluugo goic...:roll: Quote
Jaaga Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję. Jesteście kochane:loveu:. Wystawiłam smyczki na bazarek, ale na razie nie mają wzięcia;): http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108694 Quote
maciaszek Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Wpłynęła pierwsza wpłata :). Dzięki :loveu: Wpłaty: 30 zł - Kasia :loveu: Wypłaty: 107 zł - pierwsza wizyta u weterynarza Razem: -77 zł :-( Quote
rybon36 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 na zagojone i delikatne miejsca stosuj maść z witaminą a - tak się nazywa, jest dostępna bez recepty i tania oraz maść cynkowa Quote
maciaszek Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Podnoszę bidulkę, bo nikt prawie tu nie zagląda... Quote
Kasia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [LEFT]Ja też podniosę i poprosze o grosiki bo one bardzo ale to bardzo są potrzebne aby Fokusia mogła dojść do siebie :modla: [/LEFT] Quote
Jaaga Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Zachwalałam moją Manię, która do adopcji jest na już. Może pani się zastanowi i zdecyduje na którąś z dziewczyn. Kochana cioteczka Julita z Miau, która bardzo pomaga katowickim schroniskowym kotom i ich opiekunkom kupiła Fokusi Solcoseryl i Contraktubex. Jutro przywiezie lekarstwa. Co prawda, to nie kotek ;), ale też bardzo potrzebuje pomocy. Quote
Alicja Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Jaaga']Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Zachwalałam moją Manię, która do adopcji jest na już. Może pani się zastanowi i zdecyduje na którąś z dziewczyn. Kochana cioteczka Julita z Miau, która bardzo pomaga katowickim schroniskowym kotom i ich opiekunkom kupiła Fokusi Solcoseryl i Contraktubex. Jutro przywiezie lekarstwa. Co prawda, to nie kotek ;), ale też bardzo potrzebuje pomocy. [FONT=Arial]kochane cioteczki :loveu:... no to teraz :kciuki: żeby któraś z dziewczynek dostała domeczek [/FONT] Quote
maciaszek Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Jaaga napisał(a):Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Niezmotoryzowanie nie jest jakimś wielkim problemem :). Zawsze można skołować jakiś transport. Poprosić kogoś z dogomaniaków o podwiezienie suni na ciachnięcie. Najważniejsze, żeby domek był fajny :). Quote
Alicja Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='maciaszek']Niezmotoryzowanie nie jest jakimś wielkim problemem :). Zawsze można skołować jakiś transport. Poprosić kogoś z dogomaniaków o podwiezienie suni na ciachnięcie. Najważniejsze, żeby domek był fajny :). [FONT=Arial]w Rudzie Śląskiej jest kilkoro dogomaniaków ....więc maciaszek ma rację ...zawsze mozna się dogadać ;) [/FONT] Quote
Lucky0302 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 z trasportem nie problem , ruda nie daleko hopsaj do góry Quote
Alicja Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [FONT=Arial]Pokazuj się ............ Najważniejsze sprawdzić domeczek ... [/FONT] Quote
Jaaga Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Zobaczymy, może pani dziś się zdecyduje i zadzwoni. ja wiem, że Ruda Śl. nie jest daleko, ale Fokusia wymaga wizyt u lekarza, dostaje antybiotyki w zastrzykach, trzeba kontrolować ranę. Ona ma trudności z chodzeniem, za duża jest na noszenie, więc wizyty u weta na pewno byłyby problemem. Dlatego zaproponowałam Mańkę, bo ją wystarczy jeszcze raz zaszczepić i po kłopocie. Transport suni nie jest kłopotliwy, bo pani przyjechałaby sama zobaczyć sunie, a gdyby się zdecydowała na którąś, to mąż odwiózłby je do domu. Quote
Alicja Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [FONT=Arial]:kciuki: ...może pani weźmie 2gą sunieczke [/FONT] Quote
DG32 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Rybka 39 pozwoliłam sobie skopiować twój tekst do ogłoszenia na ojej dla Fokusii: http://www.ojej.pl/slaskie/Katowice/Zwierzeta/psy_i_koty/Oddam_za_darmo/ogloszenie_nr_484295.html Quote
maciaszek Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 No to trzymamy kciuki, żeby pani przyjechała i wzięła którąś z dziewczynek! Quote
DG32 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ogłoszenie dla Fokusi na Psy.pl: http://www.psy.pl/adopcje/?A=view&if=13876 Quote
jusstyna85 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Jaaga']Przed chwilą dzwoniła pani z ogłoszenia o Fokusię. Powiedziałam, że mogłaby ją wziąć dopiero po zdjęciu szwów. Do tego jeszcze mała ma zagwarantowaną darmową sterylkę w Brynowie, a pani jest z Rudy Śl. i nie zmotoryzowana:roll:. Zachwalałam moją Manię, która do adopcji jest na już. Może pani się zastanowi i zdecyduje na którąś z dziewczyn. A z jakiej dzielnicy była? masz dane? Kochana cioteczka Julita z Miau, która bardzo pomaga katowickim schroniskowym kotom i ich opiekunkom kupiła Fokusi Solcoseryl i Contraktubex. Jutro przywiezie lekarstwa. Co prawda, to nie kotek ;), ale też bardzo potrzebuje pomocy. [quote name='Alicja'][FONT=Arial]w Rudzie Śląskiej jest kilkoro dogomaniaków ....więc maciaszek ma rację ...zawsze mozna się dogadać ;) [/FONT] Nie byłabym taka pewna, ciężko o transport, wiem coś na ten temat...w sumie z Rudy są 3, max 4 osoby. [quote name='Jaaga']Zobaczymy, może pani dziś się zdecyduje i zadzwoni. ja wiem, że Ruda Śl. nie jest daleko, ale Fokusia wymaga wizyt u lekarza, dostaje antybiotyki w zastrzykach, trzeba kontrolować ranę. Ona ma trudności z chodzeniem, za duża jest na noszenie, więc wizyty u weta na pewno byłyby problemem. Dlatego zaproponowałam Mańkę, bo ją wystarczy jeszcze raz zaszczepić i po kłopocie. Transport suni nie jest kłopotliwy, bo pani przyjechałaby sama zobaczyć sunie, a gdyby się zdecydowała na którąś, to mąż odwiózłby je do domu. W Rudzie Śl jest jeden dobry wet, w dzielnicy Orzegów... Quote
maciaszek Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 jusstyna85 napisał(a):Nie byłabym taka pewna, ciężko o transport, wiem coś na ten temat...w sumie z Rudy są 3, max 4 osoby.Ale my już mamy ofertę transportu, gdyby była taka potrzeba :). Quote
Alicja Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [FONT=Arial]W Rudzie mieszka też Zuzolandia ...zlota dziewczyna ...jeśli tylko nie pracuje to myślę , że nie odmówiłaby pomocy , bo wiem że już nie raz pomagała ...[/FONT] Quote
Alicja Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='maciaszek']Ale my już mamy ofertę transportu, gdyby była taka potrzeba :). [FONT=Arial]:razz::razz:nie doczytałam ;)no to supcio [/FONT] Quote
MARCHEWA Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Czekamy na wiadomości,czy pani zdecydowała się na jakiegos pieska:roll: Quote
maciaszek Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Jagaa, wysłałam Ci PW w sprawie Sary. Quote
Jaaga Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Niestety, mam problem z internetem i nie moge czesto pisać. Na razie nikt nie interesuje się żadną z suczek. Żadna z pytających o nie osób nie zdecydowała się. Fokusi gryziona rana powoli goi się. Gorzej z ta poparzeniową, bo wiecznie wygryza w niej ranki po posmarowaniu maścią. Sięga tam, bo ma przycięty kołnierz ochronny, o który ocierały sie popalone uszy i krwawiły. Nie ma na nią złotego środka. Dziękuję wszystkim za ogłaszanie moich dziewczyn, bo ja już naprawdę nie mam na to czasu :oops:. Quote
Recommended Posts