Jaaga Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Szwy ma już wyjęte. Kilka wygryzła, jak byłam z sunią z guzami u lekarza, ale nie było sensu ponownie szyć, bo ładnie się goi. Kołnierz już jej wczoraj zdjęłam, ale znowu ją czeka po sterylizacji. Jeśli chodzi o ranę oparzeniową, to teraz jest już bez zmian. Łuski suchego naskórka zeszły i blizna jest gładka, ale bezwłosa :shake: i taka pozostanie. Goją się rany po ugryzieniach, które miała na poparzeniu, na głowie odeszły już strupki z ran gryzionych, uszy nie krwawią, ale też są w połowie gołe. Bardzo cieszyłabym się, gdyby znalazł się ktoś, komu nie przeszkadzałby jej wygląd. To młoda sunia i bardzo spragniona miłości. Szkoda jej czasu na czekanie. Poza tym, jak i ona znalazłaby dom, to znowu odwiedziłabym schronisko ;). Quote
kama_i_ja Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Jaaga napisał(a):Poza tym, jak i ona znalazłaby dom, to znowu odwiedziłabym schronisko ;). Jaaga, powtarzam się, ale jesteś niesamowita! Na pewno znajdzie się ktoś, kto tak jak Mały Książę wie, że "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu";-) A ta pani, która się nią kiedyś interesowała? Ona adoptowała Manię? Ta pani jest najlepszym dowodem na to, że tacy ludzie istnieją! Quote
mysza 1 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Mała księzniczko, niech Cię znajdzie jakis książę szybciutko. Quote
MARCHEWA Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Fokusiu,pokaż się cioteczkom na pierwszej:loveu: Quote
Jaaga Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Fokusię chcę umówić na jutro na sterylizację. Quote
Alicja Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [FONT=Arial]no to podwójne :kciuki: za zabieg i za domek żeby się znalazł [/FONT] Quote
kama_i_ja Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Już na jutro?! W takim razie ja też przyłączam się do kciuków! Quote
Jaaga Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Chciałam na jutro, ale niestety sytuacja pokomplikowała się. Dziś zauważyłam, że mojej 7-mies. koteczce leje się ropa z dróg rodnych i nie wiem, czy to ona jutro nie będzie miała zabiegu :shake:. Na razie jest na antybiotykach. Jutro będzie decyzja, co dalej. Fokusię chcę ciąć jak najszybciej, żeby mogła już szukać domu. Quote
maciaszek Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 No i kiedy będzie ciachanie? I gdzie? Quote
Jaaga Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 U Fokusi wszystko w porządku. Zabieg będzie w przyszłym tygodniu, bo teraz mam problemy zdrowotne u moich zwierzaków i muszę się nimi zająć. Mania wróciła z nieudanej adopcji, maluszki Franki zaczęły rozrabiać i załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne szyciej, niż ja nadążam sprzątać. Kilka dni nie zrobi różnicy, zwłaszcza że nikt nie interesuje się adopcją Fokusi, a ja muszę wszystko ogarnąć. Quote
Jaaga Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ja jestem. Niestety u Fokusi wszystko bez zmian. Żadnej szansy na dom nie widać. Ze sterylką muszę się wstrzymać z powodu operacji innej suni. Całe towarzystwo roznosi energia, a ja już padam. Całe szczęście, że rany już się pogoiły. Marzę o tym, żeby choć jedna z suczek pojechała do nowego domu. Dobrze, że za niedługo chociaż szczeniaki trafią do swoich domków :lol:. Quote
Jaaga Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Podnoszę Fokusię. jest taka kochana, a ciągle samotna :roll:. Quote
maciaszek Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 Wpłaty: 30 zł - Kasia :loveu: 100 zł - Aga_Grafi :loveu: 15 zł - Bila (bazarek Marchewy) :loveu: 45 zł - Kora (bazarek Marchewy) :loveu: Wypłaty: 107 zł - pierwsza wizyta u weterynarza 83 zł - przelałam na konto Jagny Razem: 0 zł I tym samym ja zakańczam rozliczenia. Wszystkim którzy będą chcieli wspomóc Jagnę, będę podawać jej konto. A wspomóc Jagnę TRZEBA !!!! Psie stado wciąż w niezmienionym składzie, wróciła Mania, która przez krótki czas była w domu stałym (choć niestałym...). Zwierzaki jedzą, trzeba je leczyć, a wszystko kosztuje...:( Quote
Recommended Posts